4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya ilgili Meslek Odası Belgesi
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sânatkar odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu,
Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:
Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 80 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler,
4.3.2. Organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler:
a) Anahtar Teknik Personel:
Anahtar Teknik Personel olarak;
En Az 5 yıl deneyimli olması koşulu ile 1 adet Y.Mimar/Mimar veya İnş.Yük.Müh/İnş.Müh. anahtar teknik personel olarak istenmekte olup, bu personelin ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibari ile isteklinin bünyesinde bulunuyor olması şartlarının aranması zorunludur. (2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile Yönetmelik gereği)
b) Teknik Personel:
ADET POZİSYONU MESLEKİ UNVANI MESLEKİ ÖZELLİKLERİ
1 - 1 adet Şantiye Şefi İnş.Yük. Müh/İnş.Müh. En az 5 yıl deneyimli
2 – 1 adet Şantiye Şefi Yrd. Rest Uzm.Y.Mimar/Mimar En az 5 yıl deneyimli
3– 1 adetTopoğraf Konusunda en az 3 yıl deneyimli
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
I.Grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiş ve restorasyon uygulama projeleri Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış olan esaslı onarım niteliğinde taş kemer köprü, su kemeri, Betonarme (Bowstring, Kemer vb.), demir köprü restorasyon uygulamaları benzer iş olarak kabul edilecektir.
Not 1:İsteklilerin;
Restorasyonunu yapmış oldukları yapının tescil kararı,
Restorasyon uygulama projesinin uygun bulunduğuna dair koruma bölge kurulu kararı ile
Esaslı onarım niteliğinde kubbe ve büyük kemer restorasyonu yapmış olduğunu kanıtlayan belgeleri (hak ediş raporları, ataçman vb. ) sunması zorunludur.
Not 2:Ayrıca köprü ile çevresinin aydınlatma (proje ve uygulama) çalışmaları da konu ile ilgili uzmanlığı gerekli belgeler ile tevsik edilmiş olan ve Genel Müdürlüğün uygun gördüğü firmalardan birine yaptırılacaktır.
4.4.2. Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri:
Diploma İş Deneyimi olarak kabul edilmemektedir.
4.5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
4.6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
4.7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
4.7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 315 TRY (Türk Lirası) karşılığı Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği ANTALYA adresinden satın alınabilir.
4.7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
4.8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği ANTALYA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
4.9. İstekliler tekliflerini, Her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
4.10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
4.11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
4.12. Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde idare serbesttir.
4.13.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
4.14. İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları İle Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Yapım İşlerine Dair Yönetmelik esasları uygulanacaktır.
4.15. Diğer hususlar:
4.15.1. Yüklenici işin süresi ve yapımı aşamasında trafik can ve mal güvenliğini sağlanması amacıyla her türlü emniyet tedbirlerini almak, gerekli trafik işaretlemelerini yapmak, bu işaretlemelerin işin süresince korunmasını sağlamak, iş yerinde çalışanların can güvenliğini sağlamak, meydana gelebilecek iş kazalarının önlenmesi için gerekli her türlü tedbiri almak ve çalışanlara bu hususlarda her türlü eğitimi vermek zorundadır. İş yerinde meydana gelebilecek her türlü iş kazaları, trafik işaretlemelerinin eksikliklerinden veya korunmamasından dolayı meydana gelebilecek trafik kazalarından doğan her türlü sorumluluk yükleniciye aittir.
4.15.2. İdari Şartnamenin 34. Maddesine göre aşırı düşük teklifler değerlendirme dışı bırakılır.
|