İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Sıcak Su Kazanı Ve Fotoselli Kapı Alımı

İhale No 1454290
Sektör İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Hırdavat
Sanayi, Tarım, Maden Makineleri Alımı ve Bakımı
İdare Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Yaklaşık Maliyet
İhale İli Sakarya
İşin İli Sakarya
Yayın Tarihi 24 Ekim 2017
İhale Tarihi 30 Ekim 2017 13:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

T.C.
SAKARYA VALİLİĞİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 

 

Sayı     : 23916764-949(Sat.)                                     24/10/2017

Konu   : Yaklaşık Maliyet Araştırması                                      

 

 

Sayın: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıda cinsi ve miktarı yazılı malzemelerin alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. maddesi uyarınca Açık İhale Usulü ile yapılacaktır.

 

Bu işin yaklaşık maliyetinin belirlenebilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarınızı karşılarına yazarak aşağıdaki tabloyu doldurup 30.10.2017 Pazartesi Günü Saat 13:00’akadar tarafımıza bildirilmesini rica ederim.

 

Tel.     : 0264 888 40 58

Faks    : 0264 275 67 40

Mail    :seahdt@gmail.com

seahdogrudantemin@gmail.com                                         

 

 

 

S.N.

MALZEMENİN CİNSİ

MİKTAR

BİRİM

BİRİM FİYAT

TOPLAM FİYAT

1. KISIM SICAK SU KAZANI VE BİLEŞENLERİ ALIMI

1.1

KALORİFER SICAK SU KAZANI

1

ADET

 

 

1.2

SİRKÜLASYON POMPALARI

4

ADET

 

 

1.3

KÜRESEL VANA DEMİR 2”

14

ADET

 

 

1.4

KÜRESEL VANA DN 100

4

ADET

 

 

1.5

KÜRESEL VANA DEMİR 1/2”

14

ADET

 

 

1.6

KÜRESEL VANALAR

8

ADET

 

 

1.7

TERMOMETRE

6

ADET

 

 

1.8

SU EŞANJÖRÜ

2

ADET

 

 

1.9

MANOMETRE

6

ADET

 

 

1.10

PİSLİK TUTUCU

14

ADET

 

 

1. KISIM TOPLAM

 

2. KISIM FOTOSELLİ KAPI ALIMI

2.1

FOTOSELLİ KAPI

6

ADET

 

 

2. KISIM TOPLAM

 

GENEL TOPLAM

 

 

Fiyatlarımıza KDV dahil değildir.

                                                                                                                                             . . . . /10 /2017

                                                                                                                                                                 Firma İmza ve Kaşe

 

 

T.C.

 
  Metin Kutusu: -¥■


SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

12/10/2017 Şartname No: 72

 

 

 

SICAK SU KAZANI VE SICAK SU EŞANJÖRLÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.            KONU:

Bu teknik şartnamede T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İdare”, sıcak su kazanı ve sıcak su eşanjörü montajı için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.

Bu Teknik Şartname, İdarenin Korucuk kampüsündeki mevcut buhar kazanının demontajım, yerine 1.500.000 kcal kapasiteli sıcak sulu kalorifer kazanının montajını ve sıcak su üretiminde kullanılan buhar ısıtmalı boylerlerin çelik plakalı eşanjör kullanılarak sıcak sulu sisteme dönüştürülmesinin teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.

2.  Sıcak Su Kazanının Teknik Özellikleri (1.500.000 kcal/h Kapasiteli)

2.1.    1.500.000 kcal/h kapasiteli kazan idarenin korucuk kampüsüne kurulacaktır. Mevcut buhar kazanı sökülerek idarenin gösterdiği yere teslim edilecek buhar kazanının yerine sıcak su kazanı monte edilecektir.

2.2.    Sıcak Kazan çelik konstrüksiyonlu-kaynaklı tip olacaktır. Kazan doğalgaz yakıtlı olacaktır.

Kazan brülörsüz teslim edilecektir. Firma İdarenin elinde bulunan GÖKÇE marka TEM250AGP model brülörü kazana monte ederek çalıştıracaktır. Montaj için gerekli bağlantı aparatları ve flanşlar firma tarafından karşılanacaktır.

2.3.     Kazan TS EN 12953-1, EN 12953-3 standartlarına uygun, üç geçişli, ocak hariç geçişler arası boru demetli olacaktır.

2.4.    Kazan en az 6 bar basınca dayanıklı olacaktır.

2.5.    Kazanın termodinamik ve mukavemet hesapları en az 6 bar basınç ve 1.500.000 kcal/h kapasiteye uygun olacaktır.

2.6.    Kazan en az 10 bar basınçta test edilmiş olacaktır.

2.7.    Kazanın maksimum işletme sıcaklığı en az 110 °C olacaktır.

2.8.    Kazan konstrüksiyonunda kullanılan sac malzemesi EN 10028-2’ye uygun ve P355GH özellikte olacaktır. Kazan konstrüksiyonunda P355GH malzemesinden daha üstün mukavemet ve kaynak edilebilirlik değerlerine sahip malzeme kullanılması durumumda da kabul yapılacaktır. (Bu durumda kazan malzemesi, teknik bilgileri İdareye firma tarafından sunulacaktır. İdarenin malzeme analizi yaptırma hakkı saklıdır.)

2.9.    Kazanda kullanılan boru malzemesi EN 10217-2’ye uygun ve P235GH özellikte olacaktır. Kazan konstrüksiyonunda P235GH malzemesinden daha üstün mukavemet ve kaynak edilebilirlik değerlerine sahip malzeme kullanılması durumumda da kabul yapılacaktır. (Bu durumda kazan malzemesi, teknik datası İdareye firma tarafından sunulacaktır. İdarenin malzeme analizi yaptırma hakkı saklıdır.)

2.10.     Kazanın ekonomizersiz/yoğuşmasız verimi en az %90 olacaktır. Kazanın kapasite ve verim raporu firma tarafından idareye sunulacaktır.

2.11.       Kazan 2014/68/AT Basınçlı Ekipmanlar Direktifi ve 2009/142/AT Gaz Yakan Cihazlar Direktifine uygun olacaktır.

2.12.      Kazan, yetkili kuruluş tarafından verişmiş Modül B veva Modül B1 tip inceleme/tasarım inceleme sertifikalarından birine sahip olacaktır.

2.13.      Kazan; yetkili kuruluş tarafından verişmiş Modül D. Modül Dİ. Modül E. Modül El. belgelerinden birine sahip olacaktır.

2.14.    Kazandaki kaynaklar EN 287-1 veya TS EN ISO 9606-1 standartlarına göre sertifikalandırılmış personel tarafından yapılacaktır. Firma bu konuyu belgelendirecektir.

2.15.    Kazanın kaynaklı bağlantıları TS EN ISO 15614-1 standardına göre muayene edilmiş olacaktır. Muayene raporları İdareye sunulacaktır.

2.16.    Üretici firmanın ISO 9001 kalite yönetimi sistemi belgesi olacaktır.

2.17.      Gerekli malzeme sertifikaları, kaynak yöntemi spesifıkasyonları ve onaylanmış sonuçları, kaynakçı sertifikaları, imalat sırasında uygulanan hidrostatik basınç test raporu firma tarafından bir teknik dosya halinde verilecektir.

2.18.    Kazanın üzeri en az 50 mm kalınlığında cam yünü veya taş yünü ile yalıtılmış olacaktır.


 

1/4

2.19.    Kazanın yüksekliği en fazla 190 cm, eni en fazla 150 cm, derinliği en fazlar 375 cm olacaktır. Kazanın idarece gösterilen yere taşınabilmesi ve monte edilebilmesi halinde bu ölçüler aranmaz.

2.20.    Kazanın otomatik kontrol ünitesi olacaktır. Kazan, ayarlanan su çıkış sıcaklığına göre otomatik olarak devreye girip çıkabilecek, brülörü otomatik olarak kontrol edebilecektir. Kazan otomasyona uyumlu olacaktır.

2.21.      Mevcut kazanın (buhar kazanı) bulunduğu yerden sökülerek kazan dairesinden çıkarılması, idarenin gösterdiği yere teslimi, yeni kazanın montajı (kazanın sabitlenmesi, duman borusunun montajı, su giriş çıkış borularının montajı vb.), genleşme tanklarının montajının yapılması için gerekli tüm nakliye, montaj işçilikleri ve malzemeler (çelik boru, dirsek, redüksiyon, manşon, nipel, baca borusu vb.) firmaya aittir. Kazanların montaj-demontaj işlemleri sırasında boru hatlarında ve duman borularında revizyon gerekmesi halinde revizyon firmanın sorumluğundadır.

2.22.    Yeni kazanın sıcak su gidiş kollektörü ve dönüş kollektörü bağlantıları mevcut değildir. Kazan giriş ve çıkış borularının kollektörlerle bağlantıları DN 200 dikişli çelik boru ile yapılacak, boruların kollektör bağlantı uçlarına ve kazan bağlantı uçlarına PN 10 basınç grubunda, tam geçişli, TS 3148’e uygun DN 200 küresel vana monte edilecektir. Boruların üzerine en az 3 cm kalınlığında cam yünü/taş yünü ile yalıtım yapılarak 0,5 mm galvanizli sacla kaplanacaktır.

2.23.       Mevcut kazanların/genleşme tanklarının demontajları yeni kazanların/genleşme tankının montajları sırasında İdarenin hiçbir tesis ve tesisat ve mahaline zarar verilmeyecektir. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için gerekli kırma/tadilat, alt yapı hazırlıkları ve elektrik tesisatı çekilmesi vb. tüm işlemler firma tarafından yapılacaktır. Kurulum sırasında firma tarafından yapılacak kırma/sökme işlemlerinden sonra firma gerekli tamirleri yaparak mahali/kollektörleri/tesisatı eski haline getirecektir.

2.24.      Kazanların kurulumu ve çalışır halde teslimi için gerekli olan tüm elektrik tesisatı firma tarafından yapılacaktır.

2.25.      Firma teklif vermeden önce kazanların kurulacağı mahalleri görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.

2.26.     Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için tüm nakliye, kargo, vinç kiralama, montaj, konaklama masrafları firmaya aittir.

2.27.    Kazanların Türkiye’de yetkili servisi olacaktır.

2.28.    Kazanlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.

2.29.      Teklif veren firmanın kazanların kurulumu, bakım ve onarımında tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Firma iş deneyim belgelerini (referans listelerini) teklifleriyle birlikte sunacaktır.

2.30.    Firma kazanların kullanım ve bakımı ile ilgili 1 gün süreyle eğitim verecektir. İdarenin kabulden sonra eğitim talep etmesi halinde firma, 1 günlük eğitimi ücretsiz olarak verilecektir.

2.31.    Garanti Şartları

2.31.1. Kazanlar ve genleşme tankı tüm aksam ve montaj işçiliği ile en az 2 yıl garantili olacaktır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme, yazılım hatalarından kaynaklanan arızalar garanti kapsamındadır.

2.31.2.               Garanti süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 5 iş günü içinde müdahale edecektir.

2.31.3. Firma kazanlara en az 10 (on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça sağlayacaktır.

3.  Sıcak Su Sisteminin Eşanjörü Teknik Özellikleri

3.1.    İdarenin korucuk kampüsünde kazan dairesinde bulunan ve buharla sıcak su üreten 3 adet 1000 litrelik boylerli sistem, çelik plakalı esaniörlü sisteme çevrilecektir. Bunun için ısıtma gidiş kollektöründen sıcak su alınarak kollektör grubu ile boylerlerin serpantinlerine ve 2 adet çelik plakalı eşanjöre bağlanacak, ısıtan ve ısıtılan su çevrimleri tamamlanacak şekilde bağlantıları yapılacaktır. Sitemin revizyonuna ait detaylı proje EK-l’de verilmiş olup revizyon bu projeye uygun yapılacaktır.

3.2.   Teknik şartname ile proje arasında uyuşmazlık olması durumunda doküman hiyerarşisi:

1. Teknik Şartname,

2. Projedir.

3.3.     Revizyon işleminde kullanılacak boru, kollektör borusu, vana, titreşim yutucu, pislik tutucu, sirkülasyon pompası, termometre, manometre ve izolasyonun özellikleri projede verilen poz numaralarına uygun olacaktır.

3.4.    Mevcut halde boyler olarak kullanılan 3 adet 1000 litrelik tank, çelik plakalı eşanjör sisteminde akümülasyon tankı olarak kullanılacaktır.

3.5.      İsıtma gidiş kollektöründen alınan sıcak su eşanjörlerle beraber boylerlerin (akümülasyon tankları) serpantinlerine de giderek dolaşım yapacaktır.

3.6.    Sistemde 2 adet çelik plakalı eşanjör olacaktır. Eşanjörlerin her birinin kapasitesi 300000 kcal/h olacaktır.       _


 

 

3.6.1. .Çelik p'akalı eşanjörlerin primer devre giriş çıkış sıcaklıklar 90-70°C, sekonder devre giriş çıkış sıcaklıkları 10-60°C arasında olacaktır.

3.6.2.  İki akışkan arasında hızlı ve yüksek verimli ısı transferini gerçekleştirmek için, ısı transfer plakalarının yüzeyleri akışkanı yüksek türbülanslı bir akışa zorlayacak şekilde tasarlanmış olacaktır.

3.6.3. Çelik plakalı eşanjörler; kolayca sökülebilir yapıda contalı tip ve plakaları içinde tutan, basıncı karşılayan gövde ve bağlantı elemanlarından olan, plakalar paslanmaz malzemeden imal edilen ve plaka kalınlığı 0,5 mm, contalar çalışma şartlarına uygun özelliklerde, sızdırmazlık görevini sağlayabilen NBR veya EPDM malzemeden, contalar, plaka üzerinde açılan deliklere oturtulan veya plaka üzerine geçmeli, sökülüp değiştirilebilir tip olacaktır.

3.6.4. Eşanjörlerin ön ve arka baskı plakalarının malzeme kalitesi St 37-2 kalite çelikten üretilmiş ve epoxy boya ile kaplanmış, kullanılacak gerdirme saplamaların sınıfı ise en az 8,8 kalitesinde, galvanizlenmiş olacaktır.

3.6.5. Eşanjörlerin maksimum çalışma basıncı en az 20 bar, test basıncı en az 25 bar olacaktır. Eşanjörlerin basınç kaybı 3-4mss olacaktır.

3.7.     Eşanjör ve akümülasyon tankı bağlantıları için boru çapları projede belirtilmiştir. Kullanılacak borular TS EN 10255+A1 standardına uygun siyah çelik boru olacaktır. Boruların üzerine 2 kat antipas boy atıldıktan sonra 2 kat yağlı boya ile boyanarak yalıtılacaktır.

3.8.    Boyler ve kollektörlere giriş ve çıkış borularının bağlanması için yapılacak kaynak işlemleri ve boruların birbirine birleştirilmesi için yapılan kaynak işlemleri düzgün, yığılmasız, boşluksuz, deliksiz ve mukavemetli olacak, kaynak işlemi sonrası kaynak dikişinin sızdırmazlığı en az 8 bar test edilecektir.

3.9.     Firma kollektör grupları ve eşanjörlerin tesisat seviyesine gelmesi için çelik konstrüksiyondan ayak yaparak monte edecektir.

3.10.     Firma, mevcut boyler ve kollektörlere su giriş-çıkış için yaptığı bağlantılardan sonra birleşim yerlerini 2 kat yağlı boya ile boyadıktan sonra aynı izolasyon malzemesi ile izole edecektir.

3.11.    Bu şartname kapsamındaki sıcak sulu sisteminin kurulması için gerekli olan tüm elektrik tesisatı ve panolar firma tarafından yapılacaktır.

3.12.     Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için gerekli kırma/tadilat, alt yapı hazırlıkları ve elektrik tesisatı çekilmesi vb. tüm işlemler firma tarafından yapılacaktır. Kurulum sırasında firma tarafından yapılacak kırma/sökme işlemlerinden sonra firma gerekli tamirleri yaparak mahali eski haline getirecektir.

3.13.     Firma teklif vermeden önce sıcak sulu sistemin kurulacağı kazan dairesini yerinde görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.

3.14.              Bu     şartname kapsamındaki işlerin yapılması için tüm nakliye, kargo, vinç kiralama, montaj, konaklama masrafları firmaya aittir.

3.15.       Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için gerekli tüm malzeme ve parçalar (çelik boru, dirsek, redüksiyon, manşon, nipel vb.) firma tarafından karşılanacaktır.

3.16.    Kurulacak tüm ekipman ve sistemlerin Türkiye’de yetkili servisi olacaktır.

3.17.    Kullanılacak tüm malzeme ve cihazlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.

3.18.     Teklif veren firmanın ısıtma sistemlerinin kurulumu, bakım ve onarıınında tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Firma iş deneyim belgelerini (referans listelerini) teklifleriyle birlikte sunacaktır.

3.19.    Garanti Şartları

3.19.1. Kullanılan tüm cihaz ve malzemelerin ve montaj işçiliğinin ile en az 2 yıl garantisi olacaktır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme, hatalarından kaynaklanan arızalar ve sistem elemanlarının uyumsuzluğu sonucunda oluşan arızalar garanti kapsamındadır.

3.19.2.               Garanti süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 5 iş günü içinde müdahale edecektir.

4.   Çalıştırılacak firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik sigortalarını yaptırmak zorundadır. Firma iş mahallinde iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlüdür. Firma hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek tüm kazalardan firma sorumludur.

5. Bu şartname kapsamındaki işler en fazla 30 gün içinde tamamlanacaktır.

6. İşin bütününe teklif verilecek olup is kısmi teklife kapalıdır.

(jA

 

7.1.                     Muayene           sırasında Firma elemanı hazır bulunabilir, bulunmaması halinde Firma muayene sonucunu kabul etmiş sayılır.

7.2. Sıcak Su Kazanı ve Plakalı Eşanjörler ve Diğer tesisat elemanları EK-1 ’de verilen projeye göre firma tarafından kurulacak ve öncelikle sistemin kusursuzca çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.

7.3.  Tüm elemanlar göz muayenesine tabi tutulacak ve kontrol sonucunda hiçbir elemanında kırık, çatlak, ezik, boya hatası, su kaçağı vb. hiçbir uygunsuzluk olmayacaktır.

7.4.                    Muayene            esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kazalardan Firma sorumlu olacaktır.

7.5. Sıcak Su Kazanı, Çelik Plakalı eşanjörler ve diğer tesisat elemanlarının bu şartname ve EK-1 ’deki projeye uygun olması halinde kabulü yapılacaktır. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim yöntemiyle yapılacaktır. Şartname gereklerini sağlamayan uygunsuzluklar firma tarafından 10 iş günü içerisinde uygun hale getirecektir.

EK-1 Sıcak Su Kazanı ve Sıcak Sulu Eşanjör Kurulum Projesi

 

 

T.C.

Metin Kutusu: uSAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 

Tarih: 12/10/2017 Şartname No: 71

FOTOSELLİ KAPI TEKNİK ŞARTNAMESİ

l.KONU:

1.1.            Bu       teknik şartnamede T.C Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İdare”, fotoselli kapı tedariki ve kurulumu için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.

Bu Teknik Şartname, İdarenin doğumevi kampüslerine kurulacak fotoselli kapıların teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.

2.                                TEKNİK ÖZELLİKLER:

2.1.   Fotoselli kapıların kurulacağı kampüsler, mahaller ve kapı ebatları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Sıra

No

Kapının Kurulacağı Kampüs

Kapının Kurulacağı Mahal

Kapı Cinsi

Kapı Boyutu (cm)

1

Doğumevi

Doğum Bekleme Salonu

Çift Kapı

208*104,5

2

Doğumevi

NTS Yanı

Çift Kapı

198*130

3

Doğumevi

Kan Alma Yanı

Çift Kapı

197,5*130

4

Doğumevi

Çocuk Acil Yoğun Bakım Çıkışı

Çift Kapı

210*169

5

Doğumevi

Çocuk Acil Ampulans Çıkışı İç Kapı

Çift Kapı

209*169

6

Doğumevi

Çocuk Acil Ampulans Çıkışı Diş Kapı

Çift Kapı

209*169

 

2.2.   Fotoselli kapıların kapatacağı/kaplayacağı alanın yüksekliği yaklaşık 250 cm'dir. Fotoselli kapıların (bundan sonra kapı denilecektir.) boyutları tabloya uygun olacaktır. Firma, kapıları imal etmeden önce ölçüleri yerinde tekrar alarak kesin ölçüleri elde edecektir. Kapıların geçiş boşlukları tabloya uygun, geçiş yüksekliği en az 210 cm olacak şekilde imalat yapılacaktır.

2.3.   Kapıların profil sac kalınlıkları en az 3 mm alüminyum profilden, gövde kapakları en az 2 mm alüminyum malzemeden olacaktır.

2.4.   Kapıların kanatlarındaki camlar 8 mm (4+4) kalınlığında lamine cam olmalıdır. Mahallerdeki kapıların cam renkleri (şeffaf, beyaz vb.) firma kataloguna göre idare tarafından seçilecektir. Kapıları fark etmemekten kaynaklı çarpmaları önlemek için kanatların orta kısmında 15-20cm kırmızı folyo şerit olacaktır. Kapıların üzerine bulundukları kampüsün isimleri hastane logosuyla birlikte suya dayanıklı yapıştırma etiketlerle (harflerin boyutu 10-20 cm arasında olacaktır.) yazılacaktır.

2.5.   Kapı kanatlarının monte edildiği hareketli tekerlek grup elemanları, galvanize/korozyona mukavim çelikten veya uygun mukavemetteki alüminyumdan üretilmiş olacaktır. Tekerlekler plastik esaslı kompozit malzemeden olabilir. Tekerleğin hareket edeceği rayların yüzeyi ise polisajlı olacaktır. Taşıyıcı tekerleğin raya temas yüzeyi iç bükey olacak ve uzun çalışma ömrünü ve sessiz çalışmayı sağlayacak malzemeden üretilmiş olacaktır.

2.6.   Kapılarda, çarpma sonucu kanatların raydan çıkmasını önleyecek düzenek/sistem olmalıdır, (raydan çıkmayı engelleyici teker bulunan üç tekerli sistem gibi.)

2.7.   Kapıların üzerinde kontrol paneli olacak olacak, buradan kapının manuel/otomatik çalışması, kapının kapanması, tek yön/çift yön açılması, tam/kısmi açılması, kilitlenmesi, açılına/kapanma hız ayarları, duraklama süresi ayarı (0-30 saniye arasında), programlanabilecektir. Kontrol panelinde kapının verdiği hatalar ve açılma-kapanma sayıları görülebilecektir.

2.8.     Kapıların acil durumlarda açılabilmesi için kapıyı en az 30 dakika besleyebilecek batarya/aküsü olacaktır. Kapı merkezi yangın alarm sistemi ve hırsız alarm sistemine bağlanabilir olacaktır.

/Usts------------             ipi

 

2.9.    Kapıların, birden fazla kapı seri olarak birbirine bağlanıp bölgeler halinde merkezi kontrol sisteminden komut verilebilir altyapısı olacaktır.

2.10.    Kapıların kontrol sistemi bilgisayara bağlanarak (eternet kablo vb.) programlanabilir olacaktır. Ayrıca yetkisiz şahısların müdahalesini engellemek için şifrelenebilir olacaktır.

2.11.    Kapıların kanatları kapanırken 150 Newton veya üzerinde statik engele takılırsa kapı açılacaktır.

2.12.    Kapıların gövde kapağı kolaylıkla açılabilir (tırnaklı, mandallı vb. sistemler) olacaktır.

2.13.    Kapıların tasarımında, elektrik dalgalanmaları sonucu arızalanmaması için gerekli önlemler alınmış olacaktır. Elektrik kesildiğinde kapılar tüm ayarlarını/programlarım muhafaza edecek, elektrik geldiğinde tekrar ayarlamaya gerek kalmadan elektrik kesilmeden önceki ayarları ile çalışacaktır.

2.14.    Kapılar sürekli kullanıma uygun (kullanım sıklığı % 100) olacaktır. Kapı günde en az 6000 kez açılıp kapanmaya uygun olacaktır. Kapıların en az 2.000.000 kez açılmaya ve 2.000.000 kez kapanmaya uygun (en az 2.000.000 döngü/cvcle) olduğuna dair bağımsız kuruluşlarca verilmiş sertifikası olacaktır. Firma teklifiyle birlikte bu sertifikayı sunacaktır.

2.15.    Kapıların çift kapı yüksüz açılma hızı 20-140 cm/saniye arasında ayarlanabilir olacaktır.

2.16.    Kapıların çift kapı yüksüz kapanma hızı 20-140 cm/saniye arasında ayarlanabilir olacaktır.

2.17.    Kapıların boy fotoseli olacaktır. Kapı kanatlarının arasında insan veya sedye varken kapı kapanmayacaktır. Boy fotoseli darbelere karşı korunmuş olacaktır.

2.18.    Kanatların hareketleri kapı kanadına özel imal edilmiş uygun ebatlardaki dişli kayış ile sağlanmalı, kapının hareket mekanizması ve motoru sessiz çalışmalı, ortamın hava şartlarından etkilenmemeli, formu bozulmamalı ve sürekli kullanıma uygun olmalıdır.

2.19.    Kapıların çalışma sıcaklığı -15 °C +50 °C aralığında olacaktır. Kapıların koruma sınıfı en az İP 23 olacaktır.

2.20.    Kapı kapak ve profilleri eloksallı veya isteğe göre RAL renklerinde elektrostatik toz boyalı olmalıdır. Mahallerdeki kapı renkleri firma kataloguna göre idare tarafından seçilecektir.

2.21.    Kapılar kendine yaklaşıldığında en az 1,5 m mesafeden algılayarak açılmaya başlayabilecektir.

Bu mesafe 0,6 m ile 1,5 m arasında ayarlanabilecektir.

2.22.    Kapılar kendinden 0,6 m uzaklaşıldığında kapanabilecektir. Bu mesafe 0,6 m ile 1,5 m arasında ayarlanabilecektir.

2.23.    Kapılar, bina giriş ve çıkışlarında aynı marka kapı ile çift kapılı sistem olarak (kapılar arası mesafe 2,5 m ve üzeri mesafede olduğunda.) kullanıldığında ilk kapı kapanmadan ikinci kapı açılmayacak şekilde çalışabilecektir.

2.24.   Kapılar canlı ve cansız nesnelerin (sedye ve tekerlekli sandalyeler, v.b) hareketini algılayacak: kapının önünde hareketsiz duran kişileri/cisimleri algılamayacaktır.

2.25.    Kapılar mahal girişinde kartlı sistem (mevcut personel kartlarına uygun) ve şifreli istem ile açılabilecek, biri kullanıldığında diğeri devre dışı bırakılabilecektir. Kapılar; her iki yönde radar el ve diz butonu, uzaktan kumanda, şifreli buton, yaklaşım tesirli kart ve tag ile çalışmaya uygun olacaktır.

2.26.    Kapılar tüm mekanizma ve akşamları ile en az 2 yıl garantili olacaktır.

2.27.     Kapıların montajı firmaya aittir. Kapıların montaj edileceği yerin montaja/kapıya uygun hale getirilmesi ve kapıların çalışır hale getirilmesi için elektrik tesisatı çekilmesi firmaya aittir.

Firma teklif vermeden önce kapıların kurulacağı mahalleri görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.

2.28.      Firma yapacağı iş kapsamında her türlü emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Montaj sırasında oluşabilecek herhangi kaza veya olaydan firma sorumlu olacaktır.

2.29.    Kapılar ile birlikte montaj ve kurulum seması verilecektir.

2.30.    Firma; fotoselli kapı kurulumu, bakım ve onarıınında tecrübeye sahip olacaktır.

2.31.    Kapıların CE belgesi olacaktır.

2.32.    Firma bu işte alt yüklenici kullanmayacaktır.

2.33.    Kapılar sipariş onayına müteakiben 20 gün içinde monte edilecektir.

2.34.    Firma kapılara en az 10 (on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça sağlayacaktır.

/aM— (M

3.1.               Firma         kapının montajına başlamadan önce kapının bu şartnameye göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygun olması durumunda montaj işlemine başlanacaktır.

3.2.  Kapı ve firmanın montaj işçiliği göz muayenesine tabi tutulacaktır. Göz muayenesi sonucunda, kapıda kırık, ezik, parçalar arası kaçıklık, olağandışı boşluk/sallanma vb. uygunsuzluk olmayacaktır.

3.3.  Kapının bu şartnameye uygun olması halinde kabulü yapılacaktır. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim ve ölçüm (gerekirse ölçüm cihazlarıyla) yöntemiyle yapılacaktır. Şartname gereklerini sağlamayan uygunsuzluklar firma tarafından 10 iş günü içerisinde uygun hale getirecektir.


 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)