İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Laboratuvar Cihazları Alımı

İhale No 1567327
Sektör Laboratuvar, Ölçüm, Optik Cihazları ve Bakımı
İdare Mudanya Devlet Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 14 Mart 2018
İhale Tarihi 16 Mart 2018 12:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

T.C.

BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Mudanya Devlet Hastanesi

Sayı            :                                                                                                                                           14.03.2018

Konu           : Yaklaşık Maliyet

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (6) KISIM 2018 YILI 6 AYLIK LABORATUVAR KİT veya SARF KARŞILIĞI CİHAZ KULLANIMI ALIMI işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir. Bu işin yaklaşık maliyetlerinin hesaplanabilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 16.03.2018 tarihi saat 12:00 'ye kadar bursadhs7.satinalma@saglik.gov.tr adresine kaşaelenip imzalanarak tarafımıza bildirilmesini rica ederim.

2018 YILI 6 AYLIK LABORATUVAR KİT veya SARF KARŞILIĞI CİHAZ KULLANIMI ALIMI

SIRA

NO

MALIN/İŞİN CİNSİ

UBB KODU

SUT

KODU

MİKTA

R

BİRİMİ

FİYAT

TUTAR

1)- KISIM KOAGULASYON (6 AYLIK)

1

PROTROMBIN

ZAMANI

(KOAGÜLOMETRE)

 

 

4000

ADET

 

 

2

APTT (PARSIYEL

TROMBOPLAST1N

ZAMANI)

 

 

3000

ADET

 

 

3

KRİYOFİBRİNOJEN

TAYİNİ(FİBRİNOJEN

(904.610))

 

 

200

ADET

 

 

4

RAT D-DİMER KİTİ(D-DİMER (904.400))

 

 

200

ADET

 

 

l.KISIM TOPLAMI

 

2)- KISIM TAM OTOMATİK İDRAR (3 AYLIK)

1

TAM İDRAR TETKİKİ (TAM OTOMATİK İDRAR BİYOKİMYASI VE MİKROSKOPİSİ)

 

 

7000

ADET

 

 

2.K1SIM TOPLAMI

 

3)- KISIM KAN GAZI (6 AYLIK)

1

KAN GAZI TEST KITI

 

 

2750

ADET

 

 

3.KISIM TOPLAMI

 

4)- KISIM TAM KAN SAYIMI (6 AYLIK)

1

TAM KAN SAYIMI (HEMOGRAM)

 

 

38000

ADET

 

 

4.KISIM TOPLAMI

 


 

5)- JEL SANTRİFÜGASYON (6 AYLIK)

1

KAN GRUBU TAYINI (ABO+RH) TAYINI (FORWARD GRUPLAMA)+ABO REVERSE GRUPLAMA

 

 

3000

ADET

 

 

2

CROSS MATCH KARTI

 

 

1400

ADET

 

 

3

YENIDOĞAN KAN GRUBU TAYINI (A-B-O)

 

 

350

ADET

 

 

4

DİREKT coombs TESTİ (IG G)

 

 

350

ADET

 

 

5

INDIREKT COOMBS TESTİ/ ANTİKOR TARAMA TESTİ

 

 

140

ADET

 

 

6

RH SUBGRUP TAYINI

 

 

100

ADET

 

 

5.KISIM TOPLAMI

 

6)- HEPATİT (6 AYLIK)

1

HBSAG

(KEMOLUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

6000

ADET

 

 

2

ANTI HBS (MIKROPARTIKÜL IMMÜN ASSAY-MEIA VEYA BENZERİ)

 

 

6000

ADET

 

 

3

ANTI HCV (MIKROPARTIKÜL IMMÜN ASSAY-MEIA VEYA BENZERH

 

 

6000

ADET

 

 

4

ANTI HIV

(KEMILUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

5250

ADET

 

 

5

ANTI TOXOPLAZMA IGM

(KEMILUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

900

ADET

 

 

6

ANTI TOXOPLAZMA IGG

(KEMILUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

900

ADET

 

 

7

ANTI RUBELLA IGM (KEMILUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

900

ADET

 

 

8

ANTI RUBELLA IGG (KEMILUMINESANS VEYA BENZERİ)

 

 

900

ADET

 

 

6.KISIM TOPLAMI

 

GENEL TOPLAM

 

 

 

       
 

i uman al

iViuda/ıya

 
   

RTÜRK

Hastanesi

 
 

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ

2018 YILI HEPATİT KİTLERİ VE KİT KARŞILIĞI IMMUNASSAY CİHAZI KULLANMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

A.   KONU: Mudanya Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuarının 6 (altı) aylık ihtiyacı olan hepatit testleri için, kit karşılığı Immunassay Cihazının Kullanılması

B.                                                                              IMMUNASSAY CİHAZINDA KULLANILACAK REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ VE LİSTESİ

B.      l. Teklif edilecek reaktifler ve kitler; teklif edilen cihazlarla tam uyumlu kullanılabilecektir. Tüm reaktifler ve liyofılize olanların sulandırıcı solüsyonları orijinal ambalajında verilecektir. Tüm reaktifler üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi, barcod, seri numarası ve saklama koşulları belirtilmiş olmalıdır.

B.         2. Teklif veren firmalar kitlerin hangi prensiple çalıştığını, kaç testlik ambalajda olduğunu ve üretici firma isimlerini açık olarak belirtecektir.

B.      3. Kitler, laboratuarın talebi doğrultusunda parti parti ve yazılı istem tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde teslim edilecektir. Kitlerin miadı teslim tarihinden itibaren en az 3 (üç) ay olmalıdır.

B.      4. Firmaya ödenecek test sayısı olarak kabul edilecek referans sayı; hastane bilgi işlem sisteminde gerçekleşmiş ve onaylanmış hasta test sayısıdır. Firma bu sayı ile getirdiği test sayısı arasındaki farkı ücretsiz olarak karşılamakla yükümlüdür. Kalibrasyon, kontroller, tekrarlar ve arıza durumunda harcanacak kitler firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

B.        5. Teklif veren firmalar cihazda kullanılması gereken diluent, buffer, kalibratörler, kontroller, numune kapları, yıkama ve temizlik solüsyonları, yazıcı toneri (sadece günlük kontrol sonuçlarını print etmek için) ve cihaz için gereken tüm sarf malzemelerini, laboratuarın talebi doğrultusunda parti parti ücretsiz olarak teslim etmelidir.. Teklif edilecek cihazların su sistemi bütünleşik değilse kurumun onaylayacağı bir distile su ve/veya deiyonize su sistemini firma ücretsiz kurulacaktır. Deionize su cihazı kuruluyorsa cihazın bakım ve onarımı firma tarafından ücretsiz yapılacaktır. Disposıble küvet kullanan sistemlerde yeterli miktarda reaksiyon küvetini, yeterli miktarda numune kabını, pipet ucu v.b malzemeleri yüklenici firma ücretsiz olarak sağlayacaktır.

B.      6. Yüklenici firma test sayısının % 40’u kadar sayıda 5 mL'lik vakumlu-jelli kan alma tüpünü; verilen kan alma tüpünün % 40’u kadar sayıda kan alım iğnesi ve yeteri kadar sayıda verilen kan alım iğnesine uygun adaptörü ücretsiz olarak vereceklerdir. İğne ucu sayısının %5’i kadar kelebek setli iğne ucunu ücretsiz verecektir. Tüp-İğne ve holder birbiriyle uyumlu olmalıdır. Kurum bu malzemelerde çalışmayı ve sonuçları etkileyen bir sorun tespit ederse 10 gün içinde yenileri ile değiştirilecektir.

B.      7. Sözleşme süresince alman kitler, son kullanma tarihinden en az 1 ay öncesinden firmaya haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miatlılarla değiştirilecektir. Kitlerin içerikleri veya başka nedenlerle hatalı sonuç vermesi durumunda, bu kitler firma tarafından yenileri ile değiştirilecektir.

B.       8. Firma 24 tüp kapasitesine sahip, açılır başlıklı, en az 5000/dk devirli santifuj ve bir adet otomatik pipeti (100-1000 ) cihazların tesliminde ücretsiz verecektir. Firma, santrifüj ve otomatik pipetlerin kalibrasyonunu akredite bir kuruma yaptırmış olmalı ve belgelemelidir.

B.     9. Hastanede istem yapılan test sayılarında, zaman içinde meydana gelen değişikliklere bağlı olarak; toplam bedel değişmemek şartıyla, hastane yönetiminin ve laboratuar uzmanının belirlediği testler arasında her türlü değişim yapılabilir. Firma, idarenin bu talebini yerine getireceğini taahhüt edecektir. Bu değişim birim test fiyatları göz önüne alınarak yapılacaktır.

B.        10. Hastane idaresi, ihtiyaca göre aşağıda bildirilen test sayılarını farklı dağılımda ve toplamda %20’e varan oranda arttırma ve azaltma hakkına sahiptir.

B.                                                                                                                                                                     l 1. İstenen testlerin adları ve sayıları aşağıda belirtilmiştir.__________________________________

Sıra

No

SUT KODU

HORMON TEST ADI

TEST SAYISI 2018

1

907.450

HBsAg

6000

2

906.620

Anti HBs

6000

3

906.640

Anti HCV

6000

4

906.670

Anti HIV

5250

5

906.930

Anti TOXO IgM

900

6

906.910

Anti TOXO IgG

900

7

906.840

Rubella IgM

900

8

906.820

Rubella IgG

900

9

TOPLAM

 

26850

 

C. KİT İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

C.     l. Teklif edilecek cihaz en az 85 test/saat hızında olmalıdır.

C.       2. Cihazların kapsam ve tanımı; ana cihaz, ekran, bilgisayar, klavye, yazıcı ve güç kaynağından oluşmalıdır

C.      3. Cihazlar kemilüminesans, enhanced kemilüminesans, elektrokemilüminesans, F.P.I.A., MEIA yöntemlerinden en az biri ile çalışmalıdır.

C.        4. Cihaz tam otomatik olmalıdır. Cihaza numuneler yerleştirildikten ve çalışma başlatıldıktan sonra sonuç çıkana kadar bir müdahaleye gerek duymamalıdır. Cihazlara numuneler sürekli olarak yüklenebilmelidir. Gerekli durumlarda cihaz sesli veya ışıklı olarak hata mesajları vererek kullanıcıyı uyarmalıdır.

C.      5. Cihaz üzerindeki reaktiflerin ortam ve cihaz ısısından etkilenmemesi ve uzun süre stabil kalabilmesi için cihaz üzerindeki reaktiflerin bulunduğu ünite orijinal soğutma sistemine sahip olmalıdır. Numune ve reaktif üniteleri kontaminasyon ve evaporasyonu engellemek için kapaklı olmalıdır.

C.      6. Cihazlarda “iç kalite kontrol programı” bulunmalıdır. İstenildiğinde her test için günlük ve aylık olarak iç kalite kontrol sonuçları ve grafikleri alınabilmelidir.. Her gün en az iki seviye çalışılacak şekilde iç kalite kontrol serumları firma tarafından ücretsiz sağlanacaktır. Firma laboratuar uzmanının onayladığı bir "dış kalite kontrol programı" na sözleşme sonrası en geç 1 ay içinde üyeliği sağlayacak ve sözleşme süresi bitene kadar dış kalite kontrol serumları firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Bu üyelik hastane laboratuarı adına yapılacaktır.

C.      l. Cihaz hastaneye kurulan otomasyon sistemine çift taraflı bağlanabilmeli, bu bağlantıyı sağlamak için gerekli olan her türlü işlem, program, ekipman firma tarafından ücretsiz sağlanmalıdır. Cihazların otomasyona bağlanması konusunda Sağlık Bakanlığının ilgili genelgelerine (2010/61) riayet edilecektir

C.      8. Cihaz 220-240 volt, 50-60 Hz. şehir şebeke gerilimi ile çalışmalıdır. Elektrik kesintisi durumunda en az 30 dakika süresince cihazı çalıştıracak kesintisiz güç kaynağı teslim edilecektir.

C.      9. Cihazın yaşı sözleşme süresi sonunda 10 (on) yaşını geçmemiş olmalı; bu durum cihaz muayene ve kabulü sırasında imalat tarihi ve seri numarası ile belgelendirilmelidir

C.              10. Tedarikçi firmanın, teklif edilen cihazın ve kitlerin T.C. îlaç ve Tıbbi cihaz Ulusal Bilgi Bankası‘nda kayıtlı oldukları ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu gösteren belgeleri ihale dosyasında sunulacaktır. İstekliler teklif ettikleri kitlerin UBB kodlarını ayrı bir liste halinde ve teklif edilen kaleme göre ayrıntılı bir şekilde belirtip ihale dosyasında sunacaklardır.

C.             ll. Firmalar teklif ettikleri cihazın orijinal kataloglarını ihale dosyalarında b ıı 1 undu racaklardı r

C.                12.  İhale komisyonu istediği takdirde firma tarafından demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Bu çalışma sırasında doğacak tüm giderler firma tarafından karşılanacaktır.

D.   CİHAZLARIN MONTAJI

D.       l. Cihazlar satıcı firmanın yetkili personeli tarafından kurumun göstereceği yere ücretsiz olarak monte edilecek, çalışır vaziyette, uygulama çalışmaları yapıldıktan sonra teslim alınacaktır.

D.         2. Cihazın çalışması için gerekebilecek alt yapı değişiklikleri firma tarafından yapılacaktır. Bu değişikliklere elektrik sistemi, topraklama panoları, kesintisiz güç kaynağı, gerekli ise deiyonize su sistemi v.b.de dahildir.

D.      3.    Cihazın kimlik bilgileri (Adı, seri no, üretim yeri ve yılı) firma tarafından kaşelenip onaylanmış olarak cihaz üzerinde bulunacaktır.

E. EĞİTİM

E.        l. Cihazın montajı tamamlandıktan sonra cihazı kullanacak personelin eğitimi firma tarafından sağlanacaktır.

E.       2. Eğitilecek eleman sayısının belirlenmesi ile eğitimin yeterli olup olmadığına ve eğitim süresine laboratuar sorumlusu karar verecektir.

E.          3. Firmalar, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan kullanım kılavuzunu, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren kullanıma yönelik üretici firma tarafından hazırlanmış İngilizce ve orijinalinden Türkçe' ye tercüme edilmiş doküman paketini kurulum sırasında vereceklerdir.

E.     4. Firmalar, E.3'deki ayrıntılı kullanım kılavuzu dışında, günlük cihaz kullanımını anlatan A-4 büyüklüğünde bir sayfaya sığacak şekilde hazırlanan kısa bir cihaz kullanım talimatı hazırlayarak kurulum sırasında laboratuar uzmanına teslim edeceklerdir

E.       5. Firma kullanılan reaktif, kit, kalibratör, kontrol materyallerinin ilgili güvenlik bilgi formlarını (MSDS), kurulum sırasında dosya halinde laboratuara teslim edecektir.

E.         6. Yetkili firma tarafından eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F.                          GARANTİ VE TEKNİK SERVİS

F.     l. Reaktif ve kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım ve yedek parçası firma (üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

F.      2. Arıza durumunda bildirimin yapılacağı firmaya ait adres, telefon, fax, çağrı cihazı vb. numaralar yazılı olarak bildirilmelidir.

F.         3. Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program yazılı olarak verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık, yıllık bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

F.      4. Teknik bakım hizmeti 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

F.         5.     24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testlerden laboratuar uzmanının gerekli gördükleri, T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı dış kalite kontrol programına bağlı bir dış laboratuarda çalıştırmalı ve test sonucu, hastadan numune alındıktan sonraki 2(iki) gün içinde mesai bitimine kadar ilgili dış laboratuarın uzman hekimi tarafından onaylanmış olarak laboratuara ulaştırılmalıdır. Numuneler, soğuk zincir şartları muhafaza ederek, numune taşıma çantası ile testlerin dış koşullardan etkilenmesini engelleyecek şekilde taşınmalıdır.

F.     6. Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda veya aynı teknik anzanın 1 ayda 4 defadan fazla tekrarlaması durumunda cihaz, firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz ile değiştirilecektir. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir.

G.  KABUL VE MUAYENE

G.l.Cihazların muayene ve kabulü hastanelerin muayene ve tesellüm komisyonlarınca yapılacaktır.

G.2.Muayene sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazların şartnameye uygunluğunu onaylayıncaya kadar deneme kullanımı yapılacaktır.

G.3.Muayene sırasındaki tüm masraflar ve doğabilecek hasarların yükümlülüğü firmaya ait olacaktır. Malzemelerin muayene komisyonu huzurunda teslimine kadar meydana gelen kırılma ve bozulmalardan hastaneler sorumlu değildir. Mesai saati dışında gönderilen ve hastanemizin herhangi bir bölümüne bırakılan malzemelerden hastaneler sorumlu değildir.

G.                                             4.Ürünlerin teslimi aşamasında, ürünlerin orijinal ve Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalıdır. Ayrıca orijinal kutuların üzerinde üreticinin adı, adres, ülkesi, ithalatçının adı, adres, telefon numarası, Sağlık Bakanlığı yetkili satıcı belgesi Sicil No, 4’ Yalnız Vücut

Dışında Tıbbi Tanı Amaçlı Kullanılır” ifadesi, Sağlık Bakanlığının    Tarih ve..........................................

Sayılı izni ile ithal edilmiştir.” ifadelerinin bulunduğu Türkçe etiket yer almalıdır.

G.                    5.Firma teslim ettiği cihazların yaşını üretici firmadan alınan (cihazların seri numarası ve modelini gösterir) bir belge ile belgelendirecektir.

 

*

/

T.C.

( )

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA SAĞLIK MUDURLUGU

 

MUDANYA DEVLET HASTANESİ

 

KAN GRUBU VE İMMUNO HEMATOLOJİK TEST KULLANIMI TEKNİK

ŞARTNAMESİ

Bursa Sağlık Müdürlüğü Mudanya Devlet Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezi için 2018 yılı ihtiyacı olan aylık jel santrifügasyon sistemi ve bu sistemde

kullanılacak reaktiflerin özelliklerini belirten teknik şartnamedir.

Tablo 1: Toplam Test Sayıları

KAN GRUBU VE İMMUNO HEMATOLOJİK TEST TALEBİ 6 £AkT>) AYLIK

SUT

KODU

705,13

705,2

705,21

705,29

705,14+705,210

705,13

TEST

ADI

ABO+Rh test (forwart grup)+ABO Reserve

Cross-

Match

Direkt

Coombs

İndirekt

Coombs

Yeni Doğan Kan Grubu

Rh subgrups

TOPLAM

3000

1400

350

140

350

100

 

B.         CİHAZLARDA KULLANILACAK KİT VE REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ

B.    l Hastanemiz için alınacak toplam test sayıları Tablo 1 de belirtilmiştir.

B.     2 Teklif edilen test kitleri ve reagentler, kitlede birlikte teklif edilen cihaz ile uyumlu olacaktır. Tüm “reaktifler ve kitler” üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi, seri numarası ve saklama koşulları belirtilmiş olmalıdır.

B.      3 Testlerden güvenilir sonuç almak için kullanılan diliient, buffer, substrat, kalibratör, steril distile su, yıkama ve temizlik solüsyonları, örnek küveti, kontrol serumları, pipet, pipet ucu. otomatik pipet, dilüsyon tüpü, modifıye bromelin veya modifıye liss solusyonu, papainli ve papainsiz hücre setleri gibi tüm sarf malzemeleri istenilen uygun peryotlarla ücretsiz olarak verilmelidir. Test hücreleri aylık teslim edilmelidir ve en az bir ay miatlı olmalıdır.

B.     4 A kan grubu varyant tespiti için firma tarafından Anti Al lektin ücretsiz temin edilmeli ve gerekirse firma Anti H reagent ile test malzeme teknik desteği ücretsiz vermelidir.

B.      5 Firma, talebe göre kit ve reaktif miktarlarını peyderpey hastane idaresinin isteği doğrultusunda yazılı istem tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde teslim edecektir. Kitlerin miadı teslim tarihinden itibaren en az 6(altı) ay olmalıdır.

B6 Kullanım hızlarına göre zamanında ttiketilemeyen kitler l(bir) ay öncesinden firmaya haber vermek kaydıyla yeni miatlılarla değiştirilmelidir. Hasta sayısı ve hekim test istemindeki değişikliklere bağlı olarak laboratuvar uzmanları, hastanenin ihtiyaç duyması halinde, idarenin dc onayı alınarak, ihaledeki test birim fiyatları dikkate alınarak toplam

KAYA

/

T.C.

L )

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA SAĞLIK MUDURLUGU

 

MUDANYA DEVLET HASTANESİ

 

ihale bedeli değişmemek şartıyla killer arasında her türlü değişim yapabilir.

B.7 Firma, tüm testler için “Dış Kalite Kontrol Programı” ile ilgili tüm işlemleri sözleşme süresi bitene kadar ücretsiz yapacaktır. Dış kalite kontrol programı ile ilgili işlemler cihaz kurulduktan en geç bir ay sonra başlatılmalı, kontrol örnekleri hangi dönemlerde geleceği yazılı olarak bildirilmelidir. Bu üyelik hastane adına yapılacaktır. Tüm testler için haftalık iç kalite kontrol serumları tüm hastanemize sağlamakla yükümlüdür.

B.8 Ayrıca acil kan alınması gereken durumlar için tüm transfuzyon merkezlerine asgari miktarda (5 adet) kan alım torbaları yüklenici firma tarafından ücretsiz sağlanmalıdır.

B.      9 Firma kullanılan reaktif, kit, kalibratör, kontrol materyallerinin ilgili güvenlik bilgi formlarını (MSDS) Türkçe olarak kurumlara teslim edecektir.

B.        10 Firma, kit ile birlikte bir adet en az 12 godeli tüp santrifüj cihazını kuruma ücretsiz verecektir.

B.          ll Kitler ve reagentler oda ısısında saklanabilmelidir, farklı ısılarda saklanması gerekiyorsa firma gerekli şartları sağlamakla yükümlüdür.

B.       12 Teklif edilen jel kartlarında kullanılan tüm reaktifler monoklonal olmalıdır.

B.       13  Hastanemiz gerektiğinde toplam test sayısı dikkate alınarak kendi aralarında ve testler arasında değişim yapabileceklerdir.

C.KİTLERİN ÖZELLİKLERİ

C.     l    Sistem mikrokolon jel santrifügasyon tekniği ile çalışılmalıdır.

C.      2 KAN GRUBU KARTI: ABO+Rh kan grubu testi (forward gruplanıa)+ABO reverse gruplama testi; Her bir kart üzerinde en az A-B-D- ctl-Al-B olmak üzere forward ve reverse gruplama testleri bulunmalıdır. Antikorlar monoklonal olmalıdır. Forward gruplamada Anti -A, Anti -B, Anti -D miyarları, Reverse gruplamada Al ve B hücreleri kullanılacaktır. Herbir hasta için tüm bu işlemler ek bir karta ihtiyaç duymadan bir tek kart üzerinde yapılabilmelidir.

C.          3 D gruplanmasında hasta kartında Rh için kullanılan Anti-D miyarı zayıf D tiplerinden olan DVF yı saptamamalıdır. (D VI negatif olmalıdır). Transfüzyon merkezlerinde donör kan grubu belirlemede kullanılacak kartlardaki Anti-D miyarı ise DVI' yı saptamalıdır.

C.         4 İstenen test sayısının %5 oranında zayıf D konfirmasyon kartı/kit ve zayıf D antikoru ücretsiz olarak firma tarafından sağlanmalıdır. Zayıf D antikoru, zayıf D nin alt gruplarından kategori D VI da saptamalıdır.

C.      5 ABO forward gruplama testi: İlk defa kan gruplaması için gelen hastalarda doğrulama testi olarak kullanılacaktır.

C.        6 Cross-Match testi: Eş zamanlı olarak aynı kart üzerinde donör ve hasta kan

Metin Kutusu: *

 
  Metin Kutusu: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ


grupları tespit edilebilmeli; AHG’ li (antihuman globulin) ortamda çapraz karşılaştırma ( cross-match ) yapılabilmeli ve hasta için AHG li ortamda otoantikor testi yapılabilmelidir.

C.         7 Direkt coombs testi; Kartlar her hasta için en az IgG ve C3d monoklonal antikor içeren kuyulardan oluşmalıdır.

C.          8 İndirekt coombs testi; AHG li ortamda en az 3 ’lü hücreler kullanılarak yapılacaktır.

C.       9 Rh alt grup testi; C-c-E-e-K ve kontrol içermelidir.

C.         10 Yenidoğan Kan Grubu testi; Aynı kart üzerinde yenidoğanın kan grubunu ve direkt coombs testlerini çalışmaya uygun olmalıdır.

C.         ll Antikor tanımlama testi; Miadları göz önünde bulundurularak her ay en az 11 farklı, enzimli ve enzimsiz( AHG'li) hücre paneli ile test yapılmasını sağlayacak biçimde olmalıdır. Tanımlanamayan antikorlar için gerektiğinde genişletilmiş (expanded) hücre paneli sağlanmalıdır. Hastanenin talebine göre belirli aralıklarla teslimat yapılmalıdır. Yüklenici firma antikor tanımlama testleri sayısı kadar indirek coombs testini en az az 3 ’lü hücre paneli olacak şekilde talep eden hastanemize ihtiyaçlarız doğrultusunda teslim etmelidir.

D.                                     CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

D.        A. MANUEL SİSTEM

D.            A.l Test kitleri mikrokolon jel santrilügasyon, yöntemiyle çalışabilen manuel bir sistem olmalıdır ve otomatize sistemle aynı marka olmalıdır. Manuel sistem için;

1 (bir) adet santrifüj

1 (bir) adet inktibatör

-   1 (bir) adet çalışma tablası;

2 (iki) adet 10-25-50 (jl. ardışık pipetleme yapabilen pipetör;

2 (iki) adet Modifiye bromelin ve Modifıye LİSS solüsyonlarına uygun dispenser ve dispenser holder

D. A.2 Mikrokolon Jel sistem santrifüj cihazı; Mikrokolon Jel santrifügasyon yöntemi kartlarının santrifüj işlemini yapabilmelidir. Santrifüj test kartlarını çevirebilecek özelliğe sahip olmalıdır. Sabit süre ve devir ayarlı olmalıdır. Cihazda otomatik dengesiz yükleme ve yüksek titreşim kontrolü bulunmalıdır, dengesiz yükleme yapıldığında cihaz kullanıcıyı uyarmalıdır. Minimum 12 kart kapasiteli olmalıdır.

D. A.3 Mikrokolon Jel sistem inkübatör cihazı; Sabit 37 °C sıcaklık ve 0-60 dakika süre ayarı yapılabilmelidir. Cihaz üzerinde inkiibasyon sıcaklığı ve kalan inkübasyon süresi görülebilmelidir. Test kartlarını inkiibe etmek için özel bir haznesi bulunmalıdır. Minimum 12 kart kapasiteli olmalıdır.


 

Sayfa 3 / 5

D. Metin Kutusu: ¥

 
  Metin Kutusu: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ


A.4. Otomatik pipet: Pipetin basım aralıkları, test prosedüründeki tüm hacimleri basmaya uygun olmalıdır.

D. A.5. D ispenser: Verilecek LİSS solüsyonu şişelerine uyumlu adaptörleri ile birlikte olmalı ve test prosedürüne uygun hacimlere ayarlanabilmelidir.

D.               A.6.          Çalışma tablosu: Kartların yerleştirilmesine uygun olarak tasarlanmış olmalıdır.

E.  CİHAZLARIN MONTAJI

E.       l Yüklenici firmanın; işin yapılacağı laboratuvara kuracağı cihazlar 10 yaşın altında olacak, hizmet süresi içinde 10 yaşını doldurmuş cihazlar yenileriyle değiştirilecektir. Bu cihazların yaşları, imalat tarihi ve seri numarası ile muayene kabul esnasında belgelendirilecektir. Cihazların her türlü sigorta, bakım, onarım giderleri yüklenici tarafından karşılanacaktır.

E.       2 Cihazların montajı firmasına aittir. Cihaz kurumun gösterdiği yere ücretsiz monte edilecektir. Cihazın çalışması için gerekli olan elektrik, su gibi alt yapı tesisatı kurum tarafından sağlanacaktır. Sistem için laboratuvarda herhangi bir düzenleme ve alt yapı değişikliği gerektiği takdirde firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

E.      3 Cihaz 220-240 volt, 50-60 Hz. şehir şebeke gerilimi ile çalışmalıdır. Elektrik kesintisi durumunda en az 30 dakika süresince cihazı çalıştıracak kesintisiz güç kaynağı (her bir cihaz için 1 adet) teslim edilecektir.

F.  EĞİTİM

F.       l Cihazı kullanacak personelin eğitimi firma tarafından sağlanacaktır. Verilen eğitimin yeterli olup olmadığına laboratuvar uzmanlan karar verecektir. Eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F.       2 Firma, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren işletme ve kullanıma yönelik İngilizce ve orijinalinden Türkçe’ ye tercüme edilmiş doküman paketini verecektir.

G.                             GARANTİ     VE TEKNİK SERVİS

Metin Kutusu: Ü2.Metin Kutusu: Sayfa 4 / 5G.l Kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım, yıllık kalibrasyon ve yedek parçası firma (üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.


 

 

 

Jf

/

T.C.

( )

SAĞLIK BAKANLIĞI

- ■ ;>'

BURSA SAĞLIK MUDURLUGU

 

MUDANYA DEVLET HASTANESİ

 

G.2. Arıza durumunda bildirimin yapılacağı adres, telefon, faks, çağrı cihazı vb. numaralar bildirilmelidir. Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık vb. bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

G.      3 Teknik bakım hizmeti günde 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

G.      4 24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testlerden laboratuvar uzmanının gerekli gördüğü testlerin çalışılıp sonuçların ilgili birime bildirilmesi firma tarafından sağlanacaktır.

G.       5 Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz kurulacaktır. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir. Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi ve firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz kurulamaması durumunda idari şartnamedeki yaptırımlar geçerlidir.

özm.Dr, ÖztemKAYA

 
  Metin Kutusu: Sayfa 5 / 5


Klinik Biy£Kîm;la4Jzmam Dip.ild^93fe6r75602 Mudanya Devl^tVlastanesi

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ KİT KARŞILIĞINDA KAN GAZI ANALİZ CİHAZI KULLANMA ALIMI 2018 YILI 6 AYLIK TEKNİK ŞARTNAMESİ

A.               KONU:   T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü 16.11.2017 Tarih, 60429939 E.8436 sayı ve Laboratuvar Kit Veya Sarf Alım Yetki Devri konulu yazısına istinaden Mudanya Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde kullanılmak üzere ‘KİT ALIMI İLE BİRLİKTE CİHAZ EDİNME” prensibi ile servisler, yoğun bakımlar ve acil poliklinikten başvuran hastalarda belirtilen kan gazı testlerini çalışmak üzere Kan Gazı Analiz Cihazı kurulmasını sağlayacaktır.

B.     KAN GAZI ANALİZ CİHAZINDA KULLANILACAK REAKTİFLERİN VE SARFLARIN ÖZELLİKLERİ VE LİSTESİ:

B.1.Teklif edilecek “reaktifler ve kitler”; reaktif ve kitlerle birlikte teklif edilen cihaz ile birlikte tam uyumlu olarak kullanılabilecektir. Tüm “ reaktif ve kitler “ üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi, lot numarası ve saklanma koşulları belirtilmiş olmalıdır. Teslim edilecek reaktifler en az 4 (dört) ay miadlı olmalıdır.

B.     2. Teklif edilecek reaktiflerin ve kitlerin birim test maliyeti hesaplanırken cihazda güvenilir sonuç almak kaydıyla kullanılan dilüent, buffer, kalibratör, kontrol örnekleri, örnek küveti, printer kağıt ve kartuşu gibi sarf malzemeleri ile test sayısını tamamlayacak kadar kuru lityum heparinli enjektörler, kapiller tüp, lanset, pıhtı tutucu gibi her türlü sarf malzemesi göz önünde bulundurulmalı ve bu malzemeler hastanenin istediği periyotlarda test miktarları tamamlana kadar ücretsiz olarak verilmelidir.

B.       3. Satın alınacak (sut kodu: 901 920) 6 ( ALTI) aylık ihtiyaç olan test miktarı 2 750 (İKİBİNYEDİYÜZELLİ) testdir. Bu miktar hastane bilgi sistemindeki onaylanmış hasta sonuç miktarı sayısı kadar olmalıdır. Firma bu sayı ile getirdiği test sayısı arasındaki farkı ücretsiz olarak karşılamakla yükümlüdür. Her bir testte ve aynı anda pH, pC02, p02, Na, K, Cl, ,iCa, Glukoz, Laktat, tHb, MetHb, COHb, 02Hb, HHb,s02 parametrelerini direkt olarak ölçmeli; HCO act, HC03-std, tC02, BE(b), BE(ecf), 02SAT, 02CT,p02 (A-a), p02(A/a), Ca(7,4), anyon gap, p50 parametrelerinin sonuçlarını verebilmelidir. Sayılan tüm parametrelerin hepsi bir testdir. Kurum hasta hareketlerindeki değişikliğe göre total test sayısını %20 arttırma veya azaltma hakkına sahiptir.

B.         4. Reaktif ve kitlere teklif veren firmalar tekliflerinde, kitlerin hangi prensiple çalıştığım, kaç testlik ambalajlarda olduğunu ve üretici firma isimlerini açık olarak belirteceklerdir. Kitlerin üretiminin devam ettiği muayene komisyonunda belgelenmelidir.

B.       5. Kitler hastanenin talebi doğrultusunda yazılı bildirimden itibaren en geç 15 gün içinde parti parti teslim edilecektir. Herhangi bir nedenle kullanılamayan ve miad sorunu oluşturan reaktifler ve kitler son kullanma tarihinden 1 ay öncesinden haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miadlılarla değiştirilecektir. Reaktifler ve kitlerin ve kitlerle ilgili standart ve kontrollerin ve sarfların hatalı sonuç vermesi durumunda, bu malzemeler firma tarafından yenileri ile ücretsiz değiştirilecektir.

B.        6. Reaktifler ve kitlerin üzerinde barcode etiketi bulunmalı ve tüm reaktif ve kitler orijinal ambalajında olmalıdır. Reaktif ve kitlerin liyofilize olanlarında sulandırıcı solüsyonları orijinal ambalajlarında verilecektir.

B.       7. Teklif veren firmalar, sözleşme süresi bitene kadar teklif ettikleri kalemler için laboratuvarın tercih edeceği “iç kalite kontrol” numunelerini ücretsiz olarak karşılayacaklardır. Her gün en az iki seviyede çalışmak üzere verilecek kalite kontrol numuneleri, tek kullanımlık ampul şeklinde olmalıdır. İç kalite kontrol orijinal dokümanlarında teklif edilen cihazın marka modeli ile yapılmış çalışma sonuçları (min-max aralık, SD vb.) olmalıdır. Bu durum teklif veren firma tarafından muayene kabul sırasında belgelendirilmelidir

B.        8. Kan gazları numuneleri, kurumun talebi doğrultusunda, kan gazı kapiller tüpü ve/veya kan gazı enjektörü ile çalışılacaktır. Kapiller tüpler en az 70 IU balans edilmiş liyofilize (kuru) heparin içermeli, hava girişini önleyici kapakları bulunmalıdır. Kanın pıhtılaşmasını önlemek için için pıhtı engelleyiciler ve/veya pıhtı tutucular ile birlikte set olarak verilmelidir.

B.        9. Firmalara yapılacak ödemelerde, hastane otomasyon sistemindeki bilgiler göz önüne alınarak, sadece onaylı hasta test sayıları dikkate alınacaktır, günlük kontrol çalışmaları, dış kalite kontrol çalışmaları, kalibrasyon için harcanacak testler veya tekrar edilecek veya cihaz hasarına bağlı olarak harcanabilecek testler gibi onay dışı tüketilen testler firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

B.         10. Ayrıca teklif veren firmalar teklif ettikleri kalemler için sözleşme sonrası en geç 1 ay içinde laboratuvarın onayladığı “dış kalite kontrol” programına ücretsiz bağlanmayı tüm işlemleriyle sağlayacaklardır.

B. 11.Firma Cihaza ait tüm SHKS’ye uygun kalite dokümanlarını (cihazın bakım takvimleri, Türkçe kit prospektüslerini, Türkçe kullanım kılavuzu, eğitim sertifikaları, kit kontrol kalibratör malzemelerinin MSDS Türkçe raporları, yaş belgesi vb.) kurulum sırasında laboratuvara teslim edilecektir.

B.         12. Tedarikçi firmanın, teklif edilen cihazın ve kitlerin T.C. İlaç ve Tıbbi cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı oldukları ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu gösteren belgeleri ihale dosyasında sunulacaktır. İstekliler teklif ettikleri kitlerin UBB kodlarını ayrı bir liste halinde ve teklif edilen kaleme göre ayrıntılı bir şekilde belirtip ihale dosyasında sunacaklardır

B.                                   13.Sözleşme süresince alınan kitler, son kullanma tarihinden en fazla 1 ay öncesinden firmaya haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miyadlılarla değiştirilecektir.

B.        14.      Reaktifler, kitler kitlerle ilgili standart, kontrol ve kalibratörleri hatalı sonuç vermesi durumunda firma tarafından yenileri ile miktarı ne olursa olsun değiştirilecektir. Kitler, kalibratörler, kontroller ve diğer ısıya hassas malzemelerin teslimatı soğuk zincir yöntemiyle hastane deposuna mesai saatleri içinde yapılacaktır.

C.       KİT   İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

C1. Cihazlar saatte en az 10 (ON) test çalışma hızına sahip olmalıdır.

C.       2. Cihaz için kapsam tanımı (Ana cihaz, kesintisiz güç kaynağı, gerekiyorsa cihaz ve yan elemanları için masa, regülatör, bilgisayar, barkod reader, klavye, yazıcı, LIS/HIS uyum sistemleri, güç kaynağı, klima vb.). Ana cihaz tek parçadan oluşmalıdır. Cihazların çalışabilmesi için gerekli olan ortam nem ve sıcaklığı ile tesisatlarını, bu tesisatların bakımı ve arızalarının giderilmesini firma ücretsiz olarak sağlayacaktır. Elektrik kesintisi durumunda cihazı çalıştıracak kesintisiz güç kaynağı teslim edilecektir. Arıza durumunda servisi ücretsiz olarak sağlanmalıdır

C.       3. Cihazın co-oximetre ünitesi, ultrasonik hemolizasyon yöntemi ile ölçüm yapmalı veya hemolizasyon yapmadan çalışabilmelidir.

C.       4. Cihaz numuneyi, enjektörden veya kapiller tüpten otomatik aspire edebilmelidir. Cihaza numune tek bir yerden verilmeli, değişik parametreler için ayrı yerlerden numune verilmesine gerek duyulmamalıdır.

C.          5. Cihaz otomatik olarak, tek veya iki noktalı kalibrasyon yapabilmelidir. Kalibrasyon aralıkları gerektiğinde kullanıcı tarafından değiştirilebilmelidir.

C.       6. Cihaza numune ve reaktifler yerleştirildikten sonra sonuçlar çıkana kadar hiçbir müdahalede bulunulmamalıdır. Cihaz kullanıcı hatalarına karşı uyarı verebilmelidir.

C.          7. Cihaza veri girişi, internal veya eksternal barkod okuyucu aracılığı ile yapılabilmelidir. Gerekli barkod okuyucu ücretsiz sağlanacaktır.

C.       8. Test sonuçlarının alınabilmesi için dahili yazıcısı bulunmalı, gerekirse eksternal printer bağlanabilmelidir. Yazıcılarla ilgili tüm sarflar ücretsiz karşılanacaktır.

C.        9. Cihaz hastanede kurulu otomasyon sistemine çift taraflı bağlanabilmeli, bu bağlantıyı sağlamak için gerekli olan her türlü işlem, program, donanım, ekipman (bununla ilgili bilgisayar sistemini, donanımını kablo, comport kartı vb. tüm bileşenleri dahil) firma tarafından ücretsiz sağlanmalıdır. Cihazın otomasyona bağlanması ilgili bilgisayarı ve donanımı firma sağlayacaktır, cihazın sisteme uyumu için gerekli program, program aplikasyonu ve bakım onarımı T.C. Sağlık Bakanlığı'nın ilgili genelgelerine (2010/61) riayet edilecektir. Hastane bilgi sistemi bağlantısı cihazın kurulumu ve teslimi esnasında gerçekleştirilmiş ve sorunsuz şekilde çalışıyor olması gerekmektedir.

C.          10. Cihaz sözleşme süresince 10 (on) yaşını geçmiş olmamalıdır.

C.          11. Firma, yönetim dosyasını "Sağlık Bakanlığı Hastane Hizmet Kalite Standartları 'na göre hazırlayacaktır. Bu dosyada; kullanım kılavuzu veya CD'si, test veya cihazlara ait kalibrasyon kayıtları veya sertifikaları, cihaz bakım formları, arıza bildirim formları, cihaz üzerinde olması gereken güvenlik işaretleri, firma iletişim bilgileri, kullanıcı eğitim sertifikaları, cihaz solüsyonlarına ait dokümanlar olmalıdır.

C.           12. Cihazlar halen üretimi devam eden yeni teknolojiye sahip olmalıdır. Teklif edilen cihazların üretimde olduğu üretici firma tarafından taahhüt edilecektir.

C.       13.        Teklif veren firmalar cihazların istenen özellikleri taşıdığını gösteren orijinal ve noter tasdikli Türkçeye çevrilmiş katalogları ihale dosyasında bulunduracaklardır.

D. CİHAZLARIN MONTAJI

D.        1. Cihazlar satıcı firmanın yetkili personeli tarafından kurumun göstereceği yere ücretsiz olarak monte edilecek, çalışır vaziyette, uygulama çalışmaları yapıldıktan sonra teslim alınacaktır. Hastanenin fiziki koşullarında değişiklik olduğunda cihazın yer değişikliğindeki tüm demontaj, montaj ve alt yapısı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

D.        2. Cihazın çalışması için gerekebilecek elektrik-su gibi alt yapı değişiklikleri de firma tarafından yapılacaktır. Bu değişikliklere elektrik sistemi, topraklama ve panoları, kesintisiz güç kaynağı da dahildir. Cihazın bulunduğu ortamında çalışmasından kaynaklanan elektriksel problemlerin çözümü yüklenici firmaya aittir.

D.         3. Montaj yerinde yapılacak değişiklikler cihazın çalışma prosedürüne uygun olacaktır.

D.       4. Cihazın kimlik bilgileri (Adı, seri no, üretim yeri ve yılı) firma teknik servis ve aplikasyon uzman iletişim bilgileri firma tarafından kaşelenip onaylanmış olarak cihaz üzerinde bulunacaktır.

E.  EĞİTİM

E.1. Cihazın montajı tamamlandıktan sonra cihazı kullanacak personelin eğitimi firmanın eğitim sertifikalı elemanı tarafından sağlanacaktır.

E.       2. Eğitilecek eleman sayısının belirlenmesi ile eğitimin yeterli olup olmadığına ve eğitim süresine laboratuvar sorumlusu karar verecektir.

E.         3. Firma, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren işletme ve kullanıma yönelik (üretici firma tarafından hazırlanmış) İngilizce ve orijinalinden Türkçe’ ye tercüme edilmiş doküman paketini verecektir.

E.        4. Firma, E.3’deki ayrıntılı kullanım kılavuzu dışında, günlük cihaz kullanımını anlatan A-4 büyüklüğünde bir sayfaya sığacak şekilde hazırlanan kısa bir cihaz kullanım talimatı hazırlayarak ilgili bölüm laboratuvar uzmanına teslim edecektir.

E.     5.           Yetkili firma tarafından eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F.                   GARANTİ   VE TEKNİK SERVİS

F.         1. Kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım ve yedek parçası firma ( üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

F.      2. Yetkili firma tarafından aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler sağlanacaktır.

F.            2.a Arıza durumunda bildirimin yapılacağı adres, telefon, fax, çağrı cihazı vb. numaralar bildirilmelidir.

F.                              2.b.Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından
yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık vb. bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

F.        3. Teknik bakım hizmeti günde 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

F.          4. 24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testleri T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı dış kalite kontrol programına bağlı bir dış laboratuvarda çalıştırmalıdır. Test sonucu, numune laboratuvardan alındıktan sonraki 2 (iki) gün içinde mesai bitimine kadar ilgili dış laboratuvarın uzman hekimi tarafından onaylanmış olarak laboratuvara ulaştırılmalıdır. Numuneler, soğuk zincir şartlarını muhafaza ederek, numune taşıma çantası ile testlerin doğru çıkmasını sağlayacak koşullara uyarak taşınmalıdır.

F.       5. Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz kurulacaktır. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir.

F.       6.         Firma, teknik serviste görevli teknik elemanların isim ve soyadlarını, sertifikalarını, ihale dosyasında bulunduracaktır.

G. KABUL VE MUAYENE

G.        1. Cihazların muayene ve kabulü hastane muayene ve tesellüm komisyonunca yapılacaktır.

G.        2. Muayene sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazların şartnameye uygunluğunu onaylayıncaya kadar deneme kullanımı yapılacaktır.

G.        3. Muayene sırasındaki tüm masraflar ve doğabilecek hasarların yükümlülüğü firmaya ait olacaktır. Malzemelerin muayene komisyonu huzurunda teslimine kadar meydana gelen kırılma ve bozulmalardan hastane sorumlu değildir. Mesai saati dışında gönderilen ve hastanemizin herhangi bir bölümüne bırakılan malzemelerden hastane sorumlu değildir.

G.                                                                                                                                                                                      4. Ürünlerin teslimi aşamasında, ürünlerin orijinal ve Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalıdır. Ayrıca orijinal kutuların üzerinde üreticinin adı, adres, ülkesi, ithalatçının adı, adres, telefon numarası, Sağlık Bakanlığı yetkili satıcı belgesi Sicil No, " Yalnız Vücut Dışında Tıbbi Tanı Amaçlı Kullanılır” ifadesi, ” Sağlık Bakanlığının... Tarih

Metin Kutusu: veSayılı izni ile ithal edilmiştir.” ifadelerinin bulunduğu Türkçe etiket yer

 

 

 

almalıdır.

G.         5. Firma teslim ettiği cihazların yaşını üretici firmadan alınan (cihazların seri numarası ve modelini gösterir) bir belge ile belgelendirecektir.

G.       6. Yabancı menşeili kitlerde, firma kitlerin teslimatı sırasında sağlık bakanlığının ithale izin verdiğini gösteren kontrol belgesini muayene komisyonuna sunmak zorundadır.

Uzm. Dr.Canan Gebitekin Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ

KAN SAYIM KİTLERİ VE KİT KARŞILIĞI KAN SAYIM CİHAZI KULLANMA

TEKNİK ŞARTNAMESİ

A.                             KONU:            Mudanya Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuarının 6 (altı) aylık ihtiyacı olan testler için, kit karşılığı l(bir) adet Kan Sayım Cihazının Kullanılması

B.                              KAN    SAYIMI CİHAZLARINDA KULLANILACAK REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ

B.               l. Teklif edilecek reaktifler ve kitler; teklif edilen cihazlarla tam uyumlu kullanılabilmelidir.. Tüm reaktif ve kitler orijinal ambalajında verilmelidir ve üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi, barcod, seri numarası ve saklama koşulları belirtilmiş olmalıdır.

B.         2. Teklif veren firmalar kitlerin hangi prensiple çalıştığını, kaç testlik ambalajda olduğunu ve üretici firma isimlerini açık olarak belirtecektir.

B.         3. Kitler, laboratuarın talebi doğrultusunda parti parti ve yazılı istem tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde teslim edilmelidir. Kitlerin miadı teslim tarihinden itibaren en az 3 (üç) ay

olmalıdır.

B.4. Satın alınacak reaktif ve test sayısı aşağıda belirtilmiştir;

No

Cinsi

Miktarı

1

18 parametre Kan Sayım Reaktifi

38000 test

 

Firmaya ödenecek test sayısı olarak kabul edilecek referans sayı; hastane bilgi işlem sisteminde gerçekleşmiş ve onaylanmış hasta test sayısıdır. Firma bu sayı ile getirdiği test sayısı arasındaki farkı ücretsiz olarak karşılamakla yükümlüdür. Kalibrasyon, kontroller, tekrarlar ve arıza durumunda harcanacak kitler firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

B.            5. Firma, sözleşme süresi boyunca kitlerle birlikte kullanılacak cihazlara uygun kalibratörleri, iç ve dış kalite kontrol materyallerini, yıkama ve temizlik solüsyonlarını, bilgisayar ile ilgili rapor kağıtlarını, yazıcı şeritlerini ve kartuşlarını, test sayısının %10 fazlası kadar 2 mİ K-EDTA'lı vakumlu hemogram tüpünü, tüp sayısının %40 u kadar Vakumlu sisteme uygun iğne uçlarını, (iğne ucu sayısının %10 u kadar kelebek iğne ucu ve holder), tüp sayısının %30’u kadar kadar nokta enjeksiyon bandı teslim edecek ayrıca yukarıda istenilen malzemeler gibi, cihazların normal ve güvenilir bir şekilde çalışması için


 


 

gerekli tüm sarf malzemelerini ücretsiz olarak, gerektiği kadar ve istenildiğinde hastaneye verecektir. Verilecek Tüp îğne ve holder birbiriyle uyumlu olmalı, kurum sorun tespit ederse 10 gün içinde yenileri ile değiştirilecektir. Hemogram tüpleri üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, kaç mİ kan aldığı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi ve steril olduğu belirtilmiş olmalıdır.

B.         6. Herhangi bir nedenle kullanılamayan ve miad sorunu oluşturan reaktifler ve kitler son kullanma tarihinden 1 ay öncesinden haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miadlılarla değiştirilecektir. Reaktifler ve kitlerin ve kitlerle ilgili standart ve kontrollerin ve sarfların hatalı sonuç vermesi durumunda, bu malzemeler firma tarafından yenileri ile ücretsiz değiştirilecektir.

B.         7. Hastane idaresi, değişen ihtiyaç durumuna göre test sayısını %20’e varan oranda arttırma ve azaltma yetkisine sahiptir.

C.   KİT İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

C.l. Firma, hızı en az 110 test/saat (CBC+DIFF) olan ve auto loaderlı 18 parametre ölçüm yapabilen cihaz kurmalıdır.

C.2.Cihazın Kapsamı: Ana cihaz, ekran, bilgisayar, yazıcı, güç kaynağından oluşmalıdır. C.3.Teklif edilen cihaz lökositlerin alt gruplarını ayrıştırmayı ve okumayı lazer veya empedans yöntemi yöntemi ile yapmalıdır.

C.4. Hasta örneklerinin cihaza verilimi öncesinde herhangi bir işleme gereksinim duyulmamalıdır. Cihazlar 24 saat çalışmaya uygun olmalıdır.

C.                                            5.Cihazların probları kontaminasyonu önleyecek şekilde tasarlanmış olmalı, prob her numuneden sonra kendini temizlemelidir.

C.                              6.Cihaz sayım işlemi sonunda, sayım sonuçları ile birlikte parametrelerinin dağılım grafiklerini bilgisayar ekranından ve yazıcıdan teşhise yardımcı olabilecek bilgiler ile birlikte verebilmelidir. Gerekli durumlarda cihazlar, hata mesajları vererek kullanıcıyı uyarmalıdır

C.          7. Cihazlarda “iç kalite kontrol programı” bulunmalıdır. İstenildiğinde her test için günlük ve aylık olarak iç kalite kontrol sonuçları ve grafikleri alınabilmelidir.. Her gün en az iki seviye çalışılacak şekilde iç kalite kontrol serumları firma tarafından ücretsiz sağlanacaktır. Firma laboratuar uzmanının onayladığı bir "dış kalite kontrol programı" na sözleşme sonrası en geç 1 ay içinde üyeliği sağlayacak ve sözleşme süresi bitene kadar dış kalite kontrol serumları firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Bu üyelik hastane laboratuarı adına yapılacaktır.

C.8. Cihaz hastaneye kurulan otomasyon sistemine çift taraflı bağlanabilmeli, bu bağlantıyı sağlamak için gerekli olan her türlü işlem, program, ekipman firma tarafından ücretsiz sağlanmalıdır. Cihazların otomasyona bağlanması konusunda Sağlık Bakanlığının ilgili genelgelerine (2010/61) riayet edilecektir

C.9. Cihazların sağlıklı çalışması için gerekli olan ortam firma tarafından sağlanmalıdır.

2-8 °C de saklanması gerekli olan reaktiflerin, kalibratör ve kontrollerin bu koşullar altında muhafazası için gerekli olan kapasitedeki buzdolabı ücretsiz sağlayacaktır. Bu donanımlar için bakım ve onarım hizmetleri firma tarafından ücretsiz olarak yapılmalıdır C.10. Kan numunelerini karıştırmak için en az 10 numune kapasiteli 1 adet karıştırıcı firma tarafından ücretsiz olarak sağlanacaktır. Bu cihaza ait bakım onarım, kalibrasyon sertifikası firma tarafından ücretsiz karşılanmalıdır.

C.ll. Cihaz 220-240 volt, 50-60 Hz. şehir şebeke gerilimi ile çalışmalıdır. Elektrik kesintisi durumunda en az 30 dakika süresince cihazı çalıştıracak kesintisiz güç kaynağı teslim edilecektir.

C.              12. Cihazın yaşı sözleşme süresi sonunda 10 (on) yaşını geçmemiş olmalı; bu durum cihaz muayene ve kabulü sırasında imalat tarihi ve seri numarası ile belgelendirilmelidir

C.               13. Tedarikçi firmanın, teklif edilen cihazın ve kitlerin T.C. İlaç ve Tıbbi cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı oldukları ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu gösteren belgeleri ihale dosyasında sunulacaktır. İstekliler teklif ettikleri kitlerin UBB kodlarını ayrı bir liste halinde ve teklif edilen kaleme göre ayrıntılı bir şekilde belirtip ihale dosyasında sunacaklardır.

C.                    14. Firmalar teklif ettikleri cihazın orijinal kataloglarını ihale dosyalarında bulunduracaklardır

C.                     15.     İhale komisyonu istediği takdirde firma tarafından cihazın teknik şartnameye uygunluğunu gösterecek demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Bu çalışma sırasında doğacak tüm giderler firma tarafından karşılanacaktır.

D.   CİHAZLARIN MONTAJI

D.            l. Cihazlar satıcı firmanın yetkili personeli tarafından kurumun göstereceği yere ücretsiz olarak monte edilecek, çalışır vaziyette, uygulama çalışmaları yapıldıktan soma teslim alınacaktır.

D.           2. Cihazın çalışması için gerekebilecek alt yapı değişiklikleri firma tarafından yapılacaktır. Bu değişikliklere elektrik sistemi, topraklama panoları, kesintisiz güç kaynağı, gerekli ise deiyonize su sistemi v.b.de dahildir.

Uzm.Djuüâlem KAYA

Klinik^y0^h(ıya Uzmanı Dip«$S66-75602 iViud0mW®W6t Hastanesi

 

D.           3.            Cihazın kimlik bilgileri (Adı, seri no, üretim yeri ve yılı) firma tarafından kaşelenip onaylanmış olarak cihaz üzerinde bulunacaktır.

E.   EĞİTİM

E.l. Cihazın montajı tamamlandıktan sonra cihazı kullanacak personelin eğitimi firma tarafından sağlanacaktır.

E.2. Eğitilecek eleman sayısının belirlenmesi ile eğitimin yeterli olup olmadığına ve eğitim süresine laboratuar sorumlusu karar verecektir.

E.3. Firmalar, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan kullanım kılavuzunu, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren kullanıma yönelik üretici firma tarafından hazırlanmış İngilizce ve orijinalinden Türkçe’ ye tercüme edilmiş doküman paketini kumlum sırasında vereceklerdir.

E.         4. Firmalar, E.3’deki ayrıntılı kullanım kılavuzu dışında, günlük cihaz kullanımını anlatan A-4 büyüklüğünde bir sayfaya sığacak şekilde hazırlanan kısa bir cihaz kullanım talimatı hazırlayarak kurulum sırasında laboratuar uzmanına teslim edeceklerdir

E.           5. Firma kullanılan reaktif, kit, kalibratör, kontrol materyallerinin ilgili güvenlik bilgi formlarını (MSDS), kurulum sırasında dosya halinde laboratuara teslim edecektir.

E.           6. Yetkili firma tarafından eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F.                                        GARANTİ         VE TEKNİK SERVİS

F.         l. Reaktif ve kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım ve yedek parçası firma (üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

F.          2. Arıza durumunda bildirimin yapılacağı firmaya ait adres, telefon, fax, çağrı cihazı vb. numaralar yazılı olarak bildirilmelidir.

F.          3. Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program yazılı olarak verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık, yıllık bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

F.          4. Teknik bakım hizmeti 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

 

 

F.         5. 24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testlerden laboratuar uzmanının gerekli gördükleri, T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı dış kalite kontrol programına bağlı bir dış laboratuarda çalıştırmalı ve test sonucu, hastadan numune alındıktan sonraki 2(iki) gün içinde mesai bitimine kadar ilgili dış laboratuarın uzman hekimi tarafından onaylanmış olarak laboratuara ulaştırılmalıdır. Numuneler, soğuk zincir şartları muhafaza ederek, numune taşıma çantası ile testlerin dış koşullardan etkilenmesini engelleyecek şekilde taşınmalıdır.

F.           6. Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda veya aynı teknik arızamn 1 ayda 4 defadan fazla tekrarlaması durumunda cihaz, firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz ile değiştirilecektir. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir.

G.   KABUL VE MUAYENE

G.                                              l.Cihazların muayene ve kabulü hastanelerin muayene ve tesellüm komisyonlarınca yapılacaktır.

G.                                        2.Muayene sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazların şartnameye uygunluğunu onaylayıncaya kadar deneme kullanımı yapılacaktır.

G.                                        3.Muayene sırasındaki intra ve inter assay çalışmalarının tüm masrafları ve doğabilecek hasarların yükümlülüğü firmaya ait olacaktır. Malzemelerin muayene komisyonu huzurunda teslimine kadar meydana gelen kırılma ve bozulmalardan hastaneler sorumlu değildir. Mesai saati dışında gönderilen ve hastanemizin herhangi bir bölümüne bırakılan malzemelerden hastaneler sorumlu değildir.

G.                                             4.Ürünlerin teslimi aşamasında, ürünlerin orijinal ve Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalıdır. Ayrıca orijinal kutuların üzerinde üreticinin adı, adres, ülkesi, ithalatçının adı, adres, telefon numarası, Sağlık Bakanlığı yetkili satıcı belgesi Sicil No, *’ Yalnız Vücut

Dışında Tıbbi Tanı Amaçlı Kullanılır” ifadesi, ° Sağlık Bakanlığının............................ Tarih ve...........

Sayılı izni ile ithal edilmiştir.” ifadelerinin bulunduğu Türkçe etiket yer almalıdır.

G.                             5.Firma teslim ettiği cihazların yaşını üretici firmadan alman (cihazların seri numarası ve modelini gösterir) bir belge ile belgelendirecektir.

 

Metin Kutusu: Dr. CananDr.Ö^^^AFAK Biyokimya Uzmanı

 

 

 

 


 

 

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ

2018 YILI 6 AYLIK KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK KOAGULASYON CİHAZI KULLANMA ALIMI TEKNİK SARTNAMESİ

A. KONU: T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü 16.11.2017 Tarih, 60429939 E.8436 sayı ve Laboratuvar Kit Veya Sarf Alım Yetki Devri konulu yazısına istinaden hastanemiz Biyokimya Laboratuvarında kullanılmak üzere “KİT ALIMI İLE BİRLİKTE CİHAZ EDİNME” prensibi ile servisler, poliklinikler ve acil poliklinikten başvuran hastalarda protrombin zamanı (PT ve beraberinde INR), aktive parsiyel tromboplastin zamanı (aPTT), D Dimer, fibrinojen düzeylerinin analizini yapmak üzere tam otomatik koagülasyon cihazı kurulmasını sağlayacaktır.

B.  KOAGÜLASYON ANALİZÖRÜ CİHAZINDA KULLANILACAK REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ VE LİSTESİ:

B.     1 Teklif edilecek kitler; kitlerle birlikte teklif edilen cihazlarla tam uyumlu olmalıdır. Kitlerin cihazla tam uyumlu olduğuna dair belge ihale dosyasında bulunmalıdır. Tüm “ reaktif ve kitler “ üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde son kullanma tarihi, lot numarası ve saklanma koşulları belirtilmiş olmalıdır. Teslim edilecek reaktifler en az 4 (dört) ay miadlı olmalıdır. Talep edilen testler için teklif edilen kitler ile cihaz aynı marka değilse teklif edilen cihazla yapılmış klinik validasyon belgeleri ihale dosyasında olmalıdır.

PT kiti insan kaynaklı ve en az 0.6 lU/ml heparini inhibe edebilme özelliğine sahip olmalıdır. PT tayin kiti için ISI değeri testin sağlıklı sonuç verebilmesi için 1.20 altında olmalıdır. PT, fibrinojen ve APTT Reaktifi açıldıktan sonra cihaz üzerinde en az 48 saat özeliğini koruyabilmelidir. PT kiti için cihaza spesifik ISI değeri tanımlanmış olmalıdır.

Fibrinojen reaktifi heparinize plasma örneklerinde de çalışmayı sağlayacak özgül bir heparinaz inhibitörü içermeli veya en az 0.6 IU/ml’ ye kadar heparinden etkilenmemelidir. Muayene komisyonunda bu istenen veriler belgelenmelidir.

Cihazların ilk kurulumu sırasında standardizasyonu sağlamak için kalibrasyon amacı ile laboratuvarın onay vereceği ECAA veya WHO standardı ile kalibre edilmiş referans materyal firma tarafından ücretsiz sağlanacaktır.

D-dimer kiti açıldıktan sonra cihaz üzerinde en az 24 saat özelliğini koruyabilmelidir. Firma isterse D- dimer testi çalışmak amacıyla laboratuvarın kabul ve onay vermesi durumunda ayrı bir cihaz teklif edebilir.

B.    2. Kitleri teklif veren firmalar tekliflerinde kitlerin hangi prensiplerle çalıştığını, kaç testlik ambalajlarda olduğunu ve üretici firma isimlerini açık olarak belirteceklerdir.

B.    3. Reaktifler ve kitlerin üzerinde barcode etiketi bulunmalı ve tüm reaktif ve kitler orijinal ambalajında olmalıdır. Reaktiflerin liyofilize olanlarında sulandırıcı solüsyonları orijinal ambalajında verilecektir. Kitlerin üretiminin devam ettiği belgelenmelidir. Fibrinojen testi sonucunu mg/dl, PT sonucunu saniye ve INR, APTT sonucunu saniye olarak vermelidir.

B.      4. Kurumumuz zamanında bitirilemeyen kitlerden oluşacak zararını en aza indirebilmesi için reaktifler en küçük ambalajlarda olacaktır. Küçük ambalajlı olmaması halinde oluşan kit kayıplarını (kitin stabilitesi bozuluyorsa) firma ücretsiz olarak karşılayacakt


 

B.    5. Firma, cihazın ilk kurulum aşamasında, kitlerin kalibrasyonu ve cihaza adaptasyonunu yeterli bilgi ve beceri düzeyinde eğitim sertifikalı bir eleman tarafından yapılmasını sağlayacaktır. Bu uygulama esnasında yapılan kalibrasyon, kontrol ve adaptasyon için harcanacak kitler için ücret talep edilmeyecektir. Firma çalışan cihazı için laboratuvar uzmanının gerekli gördüğü zamanlarda aplikasyon uzmanını görevlendirecek ve cihazın ayar ve kontrollerini yaptıracaktır.

B.    6. Teklif veren firmalar, teklif ettikleri kalemler için laboratuvarın belirlediği bir iç ve dış kalite kontrol programına ücretsiz bağlanmayı sağlayacaklardır. Kitler bitene kadar iç kalite kontrol (en az 2 düzey), kalibratör ve dış kalite kontrol materyalleri ücretsiz olarak kuruma karşılanacaktır. İç kalite kontrol numuneleri hasta çalışmasının yapıldığı her gün en az iki seviye çalışılacaktır, iç kalite kontrol orijinal dokümanlarında teklif edilen cihazın marka modeli ile yapılmış çalışma sonuçları (min-max aralık, SD vb.) olmalıdır. Bu durum teklif veren firma tarafından muayene kabul sırasında belgelendirilmelidir. Dış kalite kontrol programına ait periyodik işlemler firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Sözleşme tarihinden itibaren en fazla 1 ay içerisinde mevcut dış kalite programının devamını ya da yeni bir üyelik sağlayacaktır. Dış kalite kontrol sonuçları iki defa üst üste bir ya da çok parametrede dış kalite kontrol programının kabul ettiği sınırlar dışında gelirse bu durumun düzeltilmesi için firma uyarılacaktır. Teknik bakım yapılması ya da cihazın değiştirilmesiyle hala aynı uygunsuzluklar devam ediyorsa alım iptal edilecektir. Tüm kalite kontrol sırasında harcanan kitler firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

B.            7.Satın alınacak 6 aylık ihtiyaç olan malzemelerin cinsi ve miktarları tabloda belirtilmiştir. Toplam test sayısı 11 100 (onbirbinyüz) testtir. Kurum hasta hareketlerindeki değişikliğe göre total test sayısını %20 arttırma veya azaltma hakkına sahiptir.

SUT KODU

Test adı

Test sayısı

905 320

PT

4000

904.290

APTT

3000

904.610

FİBRİNOJEN

200

904.400

D DIMER

200

 

TOPLAM

7400

 

B.    9. Cihazın sözleşme tarihi sonuna kadar son kullanma tarihinden en fazla 1 ay öncesinde firmaya haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miyadlılarla değiştirilecektir. Kitlerin ve kitlerle ilgili standart ve kontrollerin hatalı sonuç vermesi durumunda, bu kitler firma tarafından ücretsiz olarak yenileri ile değiştirilecektir.

B.      10. Firma Cihazın laboratuvarda kaldığı süre boyunca bu cihazın bakım-onarım ve sarf malzemesi (kalibratör, kontrol materyalleri, küvet, bilye, diluent, buffer, numune godesi, printer kartuşu ve kağıdı vb.) ile yedek parça ihtiyacını ücretsiz olarak karşılanmalıdır.

B.                   H.Reaktifler liyofilize ise sulandırıcı solüsyonları orijinal ambalajında verilecektir. Sulandırma için ihtiyaç duyulan ayarlanabilir otomatik pipet ve uçları kuruma ücretsiz olarak sağlanacaktır. Pipetin bakım, onarımı, kalibrasyonu firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

B.      12. Kitler hastanenin talebi doğrultusunda periyotlar halinde teslim edilecektir. Her kit teslim tarihinden itibaren en az 4 ay miadlı olacaktır. Kitler yazılı istem yapıldıktan sonra en geç 15 (onbeş) gün içinde kuruma teslim edilecektir. Kitler, kalibratörler, kontroller ve diğer ısıya hassas malzemelerin teslimatı soğuk zincir yöntemi ile hastane deposuna mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. (Firma yetkilisi ve bir laboratuvar
yetkilisi teslim alma sırasında hazır bulunup imza karşılığında kitleri teslim edip, alacaktır. Malzemelerin laboratuvar deposuna taşınması firmaya ait olacaktır. Kargoyla gönderilen malzemeler kurum tarafından teslim alınmayacaktır. Taşıma amaçlı kullanılan kutuların üzerinde malzemenin soğuk zincir ortamına uygun şekilde taşındığını gösteren indikatör bulunmalıdır

B.       13. Tedarikçi firmanın, teklif edilen cihazın ve kitlerin T.C. ilaç ve Tıbbi cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı oldukları ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu gösteren belgeleri ihale dosyasında sunulacaktır. İstekliler teklif ettikleri kitlerin UBB kodlarını ayrı bir liste halinde ve teklif edilen kaleme göre ayrıntılı bir şekilde belirtip ihale dosyasında sunacaklardır.

B.       14. Firmalara yapılacak ödemelerde, hastane otomasyon sistemindeki bilgiler göz önüne alınarak, sadece onaylı hasta test sayıları dikkate alınacaktır, günlük kontrol çalışmaları, dış kalite kontrol çalışmaları, kalibrasyon için harcanacak testler veya tekrar edilecek veya cihaz hasarına bağlı olarak harcanabilecek testler gibi onay dışı tüketilen testler firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Firma teknik şartnamedeki bütün maddeleri cihaz hastanemizde aktif kaldığı sürece sağlamak zorundadır.

B.                    15.Sözleşme süresince, kit tüketiminin farklılık göstermesine bağlı olarak, az tüketilen test miktarları ile çok tüketilen test miktarları arasında, testler için verilen birim fiyatlar dikkate alınarak (toplam bedel değişmemek kaydı ile) kitler arasında her türlü değişim yapılabilir.

B.      16.   Yüklenici firma hastanelerin talep ettikleri toplam test sayısının %10 fazlası kadar laboratuvarın onayladığı testleri çalışmaya uygun vakumlu koagülasyon tüpü, tüp sayısının 2/3'ü kadar iğne ucunu, her 10.000 adet tüpe karşılık kan almada kullanılacak bir adet otomatik kilitli turnikeyi, her 5.000 adet tüpe karşılık kan almada kullanılacak bir adet holder1! ücretsiz olarak vereceklerdir. Vakumlu kan tüpleri, iğneler steril olmalı, üstünde üretici firmanın orjinal etiketi taşımalı, etiket üzerinde son kullanma tarihi ve vakumlu tüplerin üzerinde kaç mİ kan aldığı yazılı olmalıdır. Teslim edilen tüp, iğne ucu veya adaptörde, preanalitik ve analitik süreçleri aksatan herhangi bir olumsuzluğun tespit ve raporlanması halinde, yüklenici ilgili malzemeyi muayene kabul komisyonunun uygunluk raporu vereceği başka markalarla hiçbir ücret talep etmeksizin değiştirmek zorundadır. Teklif edilen tüm bu malzemelerin TİTUBB’da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması zorunlu olup, istekliler tarafından bu durum belgelenecektir. Bütün bu malzemeler teslim edildiği tarihten itibaren en az 4 ay miadlı olmalıdır. Tüplerle ilgili kurum sorun tespit ederse sorunun firmaya bildirildiği tarihten itibaren 5 gün içinde yenileri ile değiştirilecektir.

C. KİTLERLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

C.1: Cihaz Test Kapasitesi: 1 (bir) adet tam otomatik koagülasyon cihazı talep edilmektedir. Cihaz, numune ve reaktifler yerleştirildikten sonra sonuçların alınmasına kadar tüm işlemleri otomatik olarak yapmalıdır. Cihazın işlem hızı saatte en az 30 test olmalıdır.

Cihazın kapsamı: Ana cihaz, ekran, bilgisayar, klavye, yazıcı, barkod reader, gerekiyorsa cihaz ve yan elemanları için masa, güç kaynağı, LIS/HIS uyum sistemleri ve cihazın çalışması için diğer çevre birimler olmalıdır.

C.2. Cihazın primer tüplerle çalışabilmen. Pipetleme işlemleri ek bir müdahale olmadan otomatik olarak yapılabilmelidir.

C. 3. Cihaz; numuneleri ve reaktifleri barkod sistemi ile tanımlayabilmelidir.

C. 4. Cihazlar kromojenik ve immünolojik çalışmalar için fotometrik veya foto-optik, pıhtılaşma çalışmaları için magnetik tanımlama veya optik sisteme sahip olmalıdır.

C.   Metin Kutusu: Sayfa 3 / 65. Cihazın otomatik dilusyon yapma özeliği olmalıdır.


 

 

 

C.    6. Cihaz örnek, reaktif, ara reaktifler arasında kontaminasyonun engellenmesi için her biri için (numune, reaktif ve ara reaktif için) en az iki proba sahip olmalıdır. Problar otomatik olarak yıkanmalı, cihazlar yeterli numune ve reaktif olmadığında kullanıcıyı uyarmalıdır.

C.   7. Cihazlara tüm reaktifler yüklenebilmelidir. Cihazın reaktif bölmeleri soğutmalı olmalıdır.

C.    8. Cihaz hastanelere kurulan otomasyon sistemine çift taraflı bağlanabilmen, bu bağlantıyı sağlamak için gerekli olan her türlü işlem, program, ekipman firma tarafından ücretsiz sağlanmalıdır. Bununla ilgili bilgisayar sistemini, kablo, comport kartı vb. tüm bileşenleri, cihazın sisteme uyumu için gerekli programı, programın aplikasyonunu ve bakım onarımını firma gerçekleştirecektir. Cihazın sisteme uyumu için gerekli program, program aplikasyonu ve bakım onarımı T.C. Sağlık Bakanlığfnın ilgili genelgelerine (2010/61) riayet edilecektir. Hastane bilgi sistemi bağlantısı cihazın kurulumu ve teslimi esnasında gerçekleştirilmiş ve sorunsuz şekilde çalışıyor olması gerekmektedir..

C.    9. Cihazlar 220-240 volt, 50-60 Hz şehir elektriği ile çalışmalıdır ve şebeke gerilimindeki değişmeleri en az +/-%10 kompanse edilebilecek düzeneğe sahip olmalıdır.

C.     10 Cihazın açılışında, cihazın optimal çalışabilmesi ile ilgili tüm ayarları cihaz tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmeli ve cihaz kapatıldığında gerekli tüm ayarları hafızasına kaydedebilmelidir.

C.       11. Cihaz gerekli durumlarda hata mesajı vererek kullanıcıyı uyarmalıdır. Sonuçlar bir bilgisayar aracılığıyla üzerinde hasta adı soyadı hasta sonuçları protokol numarası ve referans değerleri bulunan bir rapor halinde alınmalıdır. Kalite kontrol Sonuçları yazıcıdan alınabilmelidir. Firma cihazın hasta bazında saklayabileceği hafıza kapasitesini bildirecektir.

C.       12. aPTT test sonuçlarını saniye, PT test sonuçlarını otomatik olarak saniye ve INR cinsinden verebilmeli, fibrinojen testi sonucuna da mg/dL olarak ulaşabilmelidir.

C.        13. Cihazın yaşı sözleşme süresi sonunda 10 (on) yaşını geçmemiş olmalı; bu durum cihaz muayene ve kabulü sırasında imalat tarihi ve seri numarası ile belgelendirilmelidir.

C.      14. ihale komisyonu istediği takdirde firma tarafından hastanemiz koşullarında demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Cihaz performans çalışması protokolü oluşturularak uygulanacaktır. Bu çalışma sırasında doğacak tüm giderler firma tarafından karşılanacaktır.

C.      15. Firmalar teklif ettikleri cihazın istenen özellikleri taşıdığını gösteren orijinal ve noter tasdikli Türkçeye çeviri yapılmış kataloglarını ihale dosyalarında bulunduracaklardır. Cihazlar halen üretimi devam eden yeni teknolojiye sahip olmalıdır.

C.         16. Firma en az 30 dakika kapasiteli kesintisiz güç kaynağı ücretsiz verilecektir. Bakım onarımı firma tarafından ücretsiz yapılmalıdır.

C.      17. Firma Cihaza ait tüm SHKS’ye uygun kalite dokümanlarını (cihazın bakım takvimleri, kullanım kılavuzu veya CD'si, test veya cihazlara ait kalibrasyon kayıtları veya sertifikaları, cihaz üzerinde olması gereken güvenlik işaretleri, Türkçe kit prospektüslerini Türkçe kullanım kılavuzu, eğitim sertifikaları, firma iletişim bilgileri, kit kontrol kalibratör malzemelerinin MSDS Türkçe raporları, yaş belgesi, kontrol ve kalibrator hazırlama ve saklama koşulları, testlerin referans aralıkları, testlerin en alt ve en üst ölçüm limitleri vb.) kurulum sırasında laboratuvara teslim edilecektir. Firma cihaza ait yapılması gereken haftalık, aylık, bakım takvimini kuruma iş başlangıcında vermelidir Firma cihazın günlük haftalık bakımları için laboratuvar kullanıcılarını eğitmelidir. 1 ay ve 3 ay ve 6 ay ve yıllık bakımların firma yetkilisi tarafından yapılmalıdır.

C.                        18.Cihazlar halen üretimi devam eden yeni teknolojiye sahip olmalıdır. Teklif edilen cihazların üretimde olduğu üretici firma tarafından taahhüt edilecektir.

D. CİHAZIN MONTAJI

D.       1. Cihaz satıcı firmanın yetkili personeli tarafından kurumun göstereceği yere ücretsiz olarak monte edilecek, çalışır vaziyette, uygulama çalışmaları yapıldıktan sonra teslim alınacaktır.

D.      2. Cihazın çalışması için gerekebilecek elektrik-su gibi alt yapı değişiklikleri de firma tarafından yapılacaktır. Bu değişikliklere elektrik sistemi, topraklama ve panoları, kesintisiz güç kaynağı, gerekli ise deiyonize su sistemi de dahildir. Cihazın laboratuvar ortamında çalışmasından kaynaklanan elektriksel problemlerin çözümü yüklenici firmaya aittir.

D.    3. Montaj yerinde yapılacak değişiklikler cihazın çalışma prosedürüne uygun olacaktır.

D.                       4.Cihazın kimlik bilgileri (Adı, seri no, üretim yeri ve yılı), firma teknik servis ve aplikasyon uzman iletişim bilgileri, firma tarafından kaşelenip onaylanmış olarak cihaz üzerinde bulunacaktır.

D.     5.    Hastane fiziki koşullarında değişiklik olduğunda cihazın yer değişikliğindeki tüm demontaj, montaj ve alt yapısı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

E. EĞİTİM

E.1. Cihazın montajı tamamlandıktan sonra cihazı kullanacak personelin eğitimi firmanın eğitim sertifikalı elemanı tarafından sağlanacaktır.

E.2. Eğitilecek eleman sayısının belirlenmesi ile eğitimin yeterli olup olmadığına ve eğitim süresine laboratuvar sorumlusu hekim ve kurum idaresi karar verecektir.

E.     3. Firmalar, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren işletme ve kullanıma yönelik (üretici firma tarafından hazırlanmış ) İngilizce ve orijinalinden Türkçe’ye tercüme edilmiş doküman paketini vereceklerdir.

E.   4. Firmalar, E.3’deki ayrıntılı kullanım kılavuzu dışında, günlük cihaz kullanımını anlatan A-4 büyüklüğünde bir sayfaya sığacak şekilde hazırlanan kısa bir cihaz kullanım talimatı hazırlayarak ilgili bölüm laboratuvar uzmanına teslim edeceklerdir

E.    5.     Yetkili firma tarafından eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F. GARANTİ VE TEKNİK SERVİS

F.    1. Kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım ve yedek parçası firma (üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

F.    2. Yetkili firma tarafından aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler sağlanacaktır.

F.     2.a Arıza durumunda bildirimin yapılacağı adres, telefon, fax, çağrı cihazı vb. numaralar bildirilmelidir.

F.                2.b.Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık vb. bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

F.    3. Teknik bakım hizmeti günde 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

F.   4. 24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testlerden laboratuvar uzmanının gerekli gördüğü testlerin T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı dış kalite kontrol programına bağlı bir dış laboratuvarda çalıştırmalıdır. Test sonucu, hastadan numune alındıktan sonraki 1 (bif.) gün içir

ınraKi i (Dır.) gun ıcı

yzm.ör. Gzjero ^

‘uya Uzmanı


 

mesai bitimine kadar ilgili dış laboratuvarın uzman hekimi tarafından onaylanmış olarak laboratuvara ulaştırılmalıdır. Numuneler, soğuk zincir şartlarını muhafaza ederek, numune taşıma çantası ile testlerin doğru çıkmasını sağlayacak koşullara uyarak taşınmalıdır (Ya da firma yedek olarak yarı otomatik koagülasyon cihazı bulundurur ve ana cihaz arızalandığında bu yedek cihaz devreye girebilirse, talep ettiğimiz testlerden menüsünde bulunan testleri kalite kontrolü uygun şekilde çalışabilirse bu çalışılan testler dış laboratuvara gönderilmeyecektir.) .

F.    5. Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz kurulacaktır. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir

F.    6. Firma cihaza ait yapılması gereken haftalık, aylık, bakım takvimini kuruma iş başlangıcında vermelidir Firma cihazın günlük haftalık bakımları için laboratuvar kullanıcılarını eğitmelidir. 1 ay ve 3 ay ve 6 ay ve yıllık bakımların firma yetkilisi tarafından yapılmalıdır.

F.    7. Firma, teknik serviste görevli teknik elemanların isim ve soyadlarını, sertifikalarını, ihale dosyasında bulunduracaktır

G. KABUL VE MUAYENE

G.   1.Cihazın muayene ve kabulü kurum muayene ve tesellüm komisyonunca yapılacaktır.

G.    2.Muayene sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazın şartnameye uygunluğu hakkında ikna edilinceye kadar deneme kullanımı yapılacaktır.

G.     3. Muayene sırasındaki intra ve inter assay çalışmalarının tüm masrafları ve doğabilecek yükümlülüğü firmaya ait olacaktır. Malzemelerin muayene komisyonu huzurunda teslimine kadar meydana gelen kırılma ve bozulmalardan kurum sorumlu değildir. Mesai saati dışında gönderilen ve kurumun herhangi bir bölümüne bırakılan malzemelerden kurum sorumlu değildir.

G.     4. Ürünlerin teslimi aşamasında, ürünleri orijinal ve Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalıdır. Ayrıca orijinal kutuların üzerinde üreticinin adı, adres, ülkesi, ithalatçının adı, adres, telefon numarası, Sağlık Bakanlığı yetkili satıcı belgesi Sicil No, " Yalnız Vücut Dışında Tıbbi Tanı Amaçlı Kullanılır” ifadesi, 11 Sağlık Bakanlığının.... Tarih ve.... Sayılı izni ile ithal edilmiştir.” ifadelerinin bulunduğu Türkçe etiket yer almalıdır.

G.     5. Firma teslim ettiği cihazın yaşını üretici firmadan alınan (cihazın seri numarası ve modelini gösterir) bir belge ile belgelendirecektir.

G.     Metin Kutusu:  
Tıbbi Biyokimya Uzmanı
6. Firma kullanılan cihaz, reaktif, kit, kalibratör, kontrol materyalleri ile ilgili güvenlik bilgi formlarını (MSDS) Türkçe olarak kurumumuza yazılı ve CD olarak teslim edecektir.


Uzm. Dr.C Tıbbi Mikr


 

Sayfa 6 / 6

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUDANYA DEVLET HASTANESİ KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İDRAR CİHAZI KULLANMA ALIMI 2018 YILI 3 AYLIK TEKNİK ŞARTNAMESİ

A.                    KONU:      T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 28.01.2015 Tarih, 86234990-930 sayı ve Laboratuvar Kit Sarf Malzeme İhale Yetki Devri konulu yazısına istinaden hastanemiz servis, poliklinik bölümlerinde takip edilecek hastalar için kullanılmak üzere “Kit Alımı ile Birlikte Cihaz Edinme” prensibi ile Biyokimya Laboratuvarına Tam Otomatik İdrar Cihazı kurulmasını sağlayacaktır.

B.       TAM OTOMATİK İDRAR CİHAZINDA KULLANILACAK REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ

B.    1. Teklif edilen reaktifler cihazla tam uyumlu olarak kullanılabilmelidir. Tüm reaktif, kitler üretici firmaya ait orijinal etiketi taşımalı, etiketin üzerinde ad, barkod, marka, son kullanma tarihi, lot numarası ve saklama koşulları olmalıdır. Strip ve sarfların üzerinde barcode etiketi bulunmalı ve tüm reaktif ve stripler orijinal ambalajında olmalıdır

B.       2. Kitlerin miadı teslim tarihinden itibaren en az 3 (üç) ay olmalıdır. Hastane kullanım durumuna göre kit miktarları laboratuvar isteği doğrultusunda yapılacak, yazılı istem tarihinden itibaren 15 gün içinde teslim edilecektir. Reaktifler ve kitler son kullanma tarihinden en az 20 (yirmi) gün öncesinden haber vermek kaydıyla miktarı ne olursa olsun firma tarafından uzun miadlılarla değiştirilecektir.

B.       3. İlgili firma laboratuvardaki çalışmalarda güvenilir sonuç vermeyen bozuk çıkan ya da kullanım süresinde bozulan kit ve sarf malzemelerini, hiç bir gerekçe ileri sürmeksizin yeni kit ve sarf malzemeleri ile 2 (iki) hafta içerisinde değiştirmelidir.

B.     4. Firmalara yapılacak ödemelerde, hastane otomasyon sistemindeki bilgiler göz önüne alınarak, sadece onaylı hasta test sayıları dikkate alınacaktır, günlük kontrol çalışmaları, dış kalite kontrol çalışmaları, kalibrasyon için harcanacak testler veya tekrar edilecek veya cihaz hasarına bağlı olarak harcanabilecek testler gibi onay dışı tüketilen testler firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

B.      5. Kitlerle birlikte kullanılacak cihaza uygun kalibratörleri, iç ve dış kalite kontrol materyallerini, yıkama ve temizlik solüsyonlarını, bilgisayar ile ilgili rapor kağıtlarını, yazıcı şeritlerini ve kartuşlarını, cihazın normal ve güvenilir bir şekilde çalışması için gerekli tüm sarf malzemelerini ücretsiz olarak, gerektiği kadar ve istenildiğinde hastaneye verecektir. Yüklenici firma test sayısının %10 fazlası kadar laboratuvarın onayladığı non steril vida

 

kapaklı idrar bardağı (min 100 mİ) ve idrar tüpünü, 300 adet kız ve 300 adet erkek bebek için steril idrar toplama materyalini ücretsiz teslim edecektir.

B.     6. Cihazda kimyasal analiz stripleri ve sediment mikroskobi bölümleri için “iç kalite kontrol programı” bulunmalıdır. İç kalite kontrol orijinal dokümanlarında teklif edilen cihazın marka modeli ile yapılmış çalışma sonuçları (min-max aralık, vb.) olmalıdır. Bu durum teklif veren firma tarafından muayene kabul sırasında belgelendirilmelidir. İç kalite kontrol numuneleri her gün en az iki seviye çalışılacaktır.

B.      7. Firma ünitenin onayladığı bir “Dış Kalite Kontrol Programı” nın tüm işlemlerini sözleşme sonrası en geç 1 ay içinde sağlayacaktır. Sözleşme bitene kadar dış kalite kontrol materyalleri ve program üyeliği firma tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Üyelik hastane laboratuvarı adına yapılacaktır. Dış kalite kontrol sonuçları iki defa üst üste bir ya da çok parametrede dış kalite kontrol programının kabul ettiği sınırlar dışında gelirse bu durumun düzeltilmesi için firma uyarılacaktır. Teknik bakım yapılması ya da cihazın değiştirilmesiyle hala aynı uygunsuzluklar devam ediyorsa alım iptal edilecektir

B.     8. Cihaz ihtiyaç duyuyorsa ve teklif edilecek cihazın su sistemi bütünleşik değilse laboratuvarın onaylayacağı bir distile su ve/veya deiyonize su sistemi laboratuvara ücretsiz kurulacaktır. Bu cihaza ait bakım ve onarım firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

B.     9. Firmalar, strıplerın hangi prensiple çalıştığını kaç testlık ambalajda olduğunu ve üretici firma isimlerim belirteceklerdir.

B.       10.       Kitler, kalibratörler, kontroller ve diğer ısıya hassas malzemelerin teslimatı soğuk zincir yöntemiyle hastane deposuna mesai saatleri içinde yapılacaktır (firma yetkilisi ve bir laboratuvar yetkilisi de teslim alma esnasında hazır bulunup imza karşılığı kitleri teslim alacaktır). Taşıma amaçlı kullanılan kutuların üzerinde malzemenin soğuk zincir ortamına uygun şekilde taşındığını gösteren indikatör bulunmalıdır. Firma, teslim ettiği kitlerin ambalajındaki bu değerleri (test sayısını ve ambalajını) irsaliyede göstermelidir.

C.  KİT İLE BİRLİKTE VERİLECEK CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

C.1. Teklif edilecek cihaz; en az 55 test/ saat hızında bir (1) adet cihaz olmalıdır.

C.2. Temin edilecek Tam Otomatik idrar analizi kitlerinin 3 aylık toplam sayısı (SUT KODU: 901.780; idrar tetkiki tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi) 7000 (YEDİBİN) testtir. Bu test sayısı hastane bilgi sistemindeki onaylanmış hasta sonuç miktarı sayısıdır. İhtiyaç halinde toplam test sayısında % 20 iş azalışı veya artışı yapılacaktır.

C.3. Cihazın kapsam ve tanımı; ana cihaz, ekran, gerekiyorsa cihaz ve yan elemanları için masa, bilgisayar, barkod reader, klavye, yazıcı, LIS/HIS uyum sistemleri, güç kaynağı ve cihazın çalışması için gerekli olan diğer çevre birimlerden oluşmalıdır.

 

C.4. Tam otomatik idrar analizör sistemi ana cihazı walk-away sistem olmalı, numunelerin idrar stripleri üzerine uygulanışı dahil tüm ölçüm ve mikroskobik inceleme basamakları kullanıcı müdahalesine ve manuel transfer işlemine gerek duymadan otomatik olarak yapılabilmelidir. Örnek transportu en az 5 tüp alabilen rack aracılığı ile gerçekleştirilebilmelidir. Cihazların sediment ve strip okuyucu üniteleri birbiriyle tam uyumlu olarak çalışmalıdır. Arıza v.b. durumlarda birbirinden bağımsız olarak çalışmaya imkan vermelidir. İdrar sedimentindeki şekilli elemanların mikroskobik görüntüsü mikroskopta göründüğü haliyle ekranda izlenebilmelidir. Cihazlar en fazla 3-4 mİ idrarla ve dilüe edilmiş idrarla çalışabilmelidir. İdrar örnekleri herhangi bir ön işleme gerek kalmadan cihaza yüklenebilmelidir.

C.5. Cihaz ile birlikte verilecek kimyasal analiz stripleri; idrarda glukoz, pH, protein, keton, bilirubin, nitrit, kan/eritrosit, ürobilinojen, lökosit, dansite parametrelerini ölçebilmelidir. Dansite ölçümü refraktometrik yöntemle gerçekleştirilmelidir. Spesifik gravite, renk ve berraklık/bulanıklık ölçümünü verebilmelidir. Ayrıca cihazın mikroskobik ünitesi, eritrosit, lökosit, epitel, silendir, kristal, mantar, sperm, bakteri ve diğer hücrelerin görüntülü olarak değerlendirilmesine imkan vermelidir. Laboratuvarın ihtiyaç duyması halinde doğrulama amacıyla laboratuvarın talep ettiği miktarda ve onayladığı şekilde rosin, tanred, erlich ve benedict v.b reaktiflerinden firma ücretsiz olarak verecektir.

C.6. Cihazların mikroskobik analiz ünitesinde, hücre tanımlamasını yaparken ölçüm yöntemi olarak; digital mikroskobik alan görüntüleme, flow celi digital görüntüleme veya flourecence flow sitometri yöntemlerinden herhangi birini kullanarak gerçekleştirmelidir.

A.  Digital mikroskobik alan görüntüleme yöntemini kullanan cihazlar:

Analizlerinde küvet/kaset kullanan sistemlerde küvetler/kasetler tek kullanımlık olmalıdır. Mikroskobik analizlerde boyar madde kullanmamalıdır. Her örnekte sediment esnasında en az 15 saha görüntüsü verebilmelidir. Bu özellikler kalite kontrol çalışmasında da gerçekleştirilmelidir. Cihazlar şekilli elemanların görüntülerini veri saklama ünitelerinde saklayabilmelidir.

B.   Flow celi digital görüntüleme veya flourecence flow sitometri yöntemini kullanan cihazlar:

Flow celi digital görüntüleme yöntemiyle çalışan cihazlar her numune için en az 450 digital fotoğraf çekmelidir.

Flourecence flow sitometri yöntemiyle çalışan cihazlar kullanıcıya her durumda on-line olarak gerçek mikroskobik görüntülerini vermelidir. Ayrıca şekilli elemanların görüntülerini veri saklama ünitesinde saklayabilmelidir.

C.     7.            Cihaz barkod okuyabilme özelliğine sahip olmalı bu sayede hastane ve laboratuvar enformasyon sistemi ile bağlantı yapabilmelidir. Bu bağlantıyı yapabilmek için gerekli olan her türlü işlem, program, ekipman (bununla ilgili bilgisayar sistemini, donanımını kablo,

KAYA

 

 

comport kartı vb. tüm bileşenleri dahil) firma tarafından sağlanmalıdır. Cihazın otomasyona bağlanması ilgili bilgisayarı ve donanımı firma sağlayacaktır, cihazın sisteme uyumu için gerekli program, program aplikasyonu ve bakım onarımı T.C. Sağlık Bakanlığfmn ilgili genelgelerine (2010/61) riayet edilecektir. Hastane bilgi sistemi bağlantısı cihazın kurulumu ve teslimi esnasında gerçekleştirilmiş ve sorunsuz şekilde çalışıyor olması gerekmektedir.

C.    8. Gerekli durumda cihaz hata mesajları vererek kullanıcıyı uyarmalıdır.

C.     9. Cihaz 24 saat çalışabilmelidir. Firma, elektrik kesintisi durumunda en az 30 dakika süresince cihazı çalıştıracak kesintisiz güç kaynağını cihazla beraber teslim edilecektir. Onarım ve bakımı firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

C.       10. Cihazın yaşı sözleşme süresi sonunda 10 (on) yaşını geçmemiş olmalı; bu durum cihaz muayene ve kabulü sırasında imalat tarihi ve seri numarası ile belgelendirilmelidir.

C.       11. Cihazın sağlıklı çalışması için gerekli olan nem ve sıcaklık ayarlaması gibi ihtiyaç olan donanımlar (klima vs.) firma tarafından sağlanmalıdır. 2-8 °C ve -20 °C’de saklanması gerekli olan reaktiflerin, kalibratör ve kontrollerin bu koşullar altında muhafazası için gerekli olan kapasitedeki buzdolabı ve diğer soğutucu sistemleri, buzdolablarının kalibrasyonu yapılmış sıcaklık ölçerleri, oda ısısı kalibrasyonu yapılmış ısı nem ölçerleri ücretsiz sağlayacaktır. Bu donanımlar için bakım ve onarım hizmetleri firma tarafından ücretsiz olarak yapılmalıdır.

C.       12. Teklif veren firmalar cihazın istenen özellikleri taşıdığını gösteren orijinal ve noter tasdikli Türkçeye çeviri yapılmış katalogları ihale dosyasında bulunduracaklardır. Firmalar, hangi cihazı teklif ettiklerini yazılı olarak bildireceklerdir.

C.         13. İhale komisyonu istediği takdirde firma tarafından hastanemiz koşullarında demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Demonstrasyon çalışması için cihaz performans çalışma protokolü oluşturularak uygulanacaktır. Bu çalışma sırasında doğacak tüm giderler firma tarafından karşılanacaktır.

C.         14. Firmalar kitlerin UBB kodlarını tedarikçi firma kaydını ve teklif ettikleri cihazın T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı oldukları ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu gösteren belgeleri ihale dosyasında sunulacaktır.

C.         15. Firma Cihaza ait tüm SHKS’ye uygun kalite dokümanlarını (cihazın bakım takvimleri, firma iletişim bilgileri, kullanım kılavuzu veya CD'si, test veya cihazlara ait kalibrasyon kayıtları veya sertifikaları, cihaz üzerinde olması gereken güvenlik işaretleri, Türkçe kit prospektüslerini Türkçe kullanım kılavuzu, eğitim sertifikaları, kit kontrol kalibratör sarf malzemelerinin MSDS Türkçe raporları, yaş belgesi, kontrol ve kalibratör hazırlama ve saklama koşulları, testlerin referans aralıkları, testlerin en alt ve en üst ölçüm limitleri vb.) kurulum sırasında laboratuvara teslim edilecektir. Firma cihaza ait yapılması gereken haftalık, aylık, bakım takvimini kuruma iş başlangıcında vermelidir Firma cihazın günlük

 

 

haftalık bakımları için laboratuvar kullanıcılarını eğitmelidir. 1 ay ve 3 ay ve 6 ay ve yıllık bakımların firma yetkilisi tarafından yapılmalıdır.

C.       16. Cihazlar halen üretimi devam eden yeni teknolojiye sahip olmalıdır. Teklif edilen cihazların üretimde olduğu üretici firma tarafından taahhüt edilecektir.

C.          17. Cihazlar strip ve mikroskopik ünite olmak üzere iki bağımsız üniteden oluşmalıdır. Her iki ünitenin kendi ayrı probu olmalıdır.

C.       18. Numune azlığı v.b durumlarda her iki ünitede kullanıcıyı uyarmalı ve sıfır dahil hiç bir sayısal sonuç vermemelidir.

C.                                19.Görüntülemede       iki ayrı büyütmede objektif kullanan sistemlerde (10x, 40x vb.) her objektifin görüntüleme alanı aynı noktadan başlamalıdır.

D.  CİHAZIN MONTAJI

D.     1. Cihaz satıcı firmanın yetkili personeli tarafından hastanenin göstereceği yere ücretsiz olarak monte edilecek, çalışır vaziyette, uygulama çalışmaları yapıldıktan sonra teslim alınacaktır. Hastanenin fiziki koşullarında değişiklik olduğunda cihazın yer değişikliğindeki tüm demontaj, montaj ve alt yapısı firma tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır.

D.       2. Cihazın çalışması için gerekebilecek elektrik - su gibi alt yapı değişiklikleri de firma tarafından yapılacaktır. Bu değişikliklere elektrik sistemi, topraklama ve panoları, kesintisiz güç kaynağı, gerekli ise deiyonize su sistemi de dahildir. Cihazın laboratuvar ortamında çalışmasından kaynaklanan elektriksel problemlerin çözümü yüklenici firmaya aittir.

D.      3. Montaj yerinde yapılacak değişiklikler cihazın çalışma prosedürüne uygun olacaktır.

D.     4. Cihazın kimlik bilgileri (Adı, seri no, üretim yeri ve yılı), firma teknik servis ve aplikasyon uzman iletişim bilgileri, firma tarafından kaşelenip onaylanmış olarak cihaz üzerinde bulunacaktır.

E. EĞİTİM

E.       1. Cihazın montajı tamamlandıktan sonra cihazı kullanacak personelin eğitimi firmanın egıtım sertifikalı elemanı tarafından sağlanacaktır.

E.       2. Eğitilecek eleman sayısının belirlenmesi ile eğitimin yeterli olup olmadığına ve eğitim süresine laboratuvar sorumlusu karar verecektir.

E.    3. Firmalar, cihazın çalışmasını ve nasıl kullanıldığını anlatan, cihazla birlikte kullanılan sarf malzemesi ve diğer aksesuarlar hakkında bilgi veren işletme ve kullanıma yönelik (üretici firma tarafından hazırlanmış) İngilizce ve orijinalinden Türkçe’ ye tercüme edilmiş doküman paketini vereceklerdir.

E.      4. Firmalar, E.3’deki ayrıntılı kullanım kılavuzu dışında, günlük cihaz kullanımını anlatan A4 büyüklüğünde bir sayfaya sığacak şekilde hazırlanan kısa bir cihaz kullanım talimatı hazırlayarak ilgili bölüm laboratuvar uzmanına teslim edeceklerdir.

 

 

E.     5. Yetkili firma tarafından eğitim sonrası, eğitilen personeller adına düzenlenmiş eğitim sertifikası verilecektir.

F.GARANTİ VE TEKNİK SERVİS

F.1. Kitlerin kullanımı süresince cihazın bakım, onarım ve yedek parçası firma ( üretici firma ve kanuni mümessili olan ithalatçı veya satıcı firma) tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

F.2. Yetkili firma tarafından aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler sağlanacaktır.

F.       2.a. Arıza durumunda bildirimin yapılacağı adres, telefon, fax, çağrı cihazı vb. numaralar bildirilmelidir.

F.                         2.b.Teknik bakımla ilgili ayrıntılı bir program verilecektir. Bu program sistemin sürekli, verimli çalışması amacıyla olup, kullanıcı ve ilgili teknik servis tarafından yapılması gereken günlük, haftalık ve aylık vb. bakım ile hangi zamanlarda ne yapılacağı, nelerin değişeceğini gösteren ayrıntılı bir periyodik cetvel şeklinde düzenlenerek sistemin yanında bulundurulacaktır.

F.     3. Teknik bakım hizmeti günde 24 saat, haftada 7 gün, tüm bayram ve resmi tatil günlerinde ilgili firma tarafından, sorunun kendilerine bildirimini izleyen en geç 6 saat içinde verilecektir.

F.       4. 24 saat içinde giderilemeyen arıza durumlarında, bu cihazda çalışılması gereken testleri T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı dış kalite kontrol programına bağlı bir dış laboratuvarda çalıştırmalıdır. Test sonucu, numune laboratuvardan alındıktan sonraki 2(iki) gün içinde mesai bitimine kadar ilgili dış laboratuvarın uzman hekimi tarafından onaylanmış olarak laboratuvara ulaştırılmalıdır. Numuneler, soğuk zincir şartlarını muhafaza ederek, numune taşıma çantası ile testlerin doğru çıkmasını sağlayacak koşullara uyarak taşınmalıdır.

F.       5.            Cihazdaki sorunun 72 saat içinde giderilememesi durumunda firma tarafından benzer teknik özelliklere sahip yeni bir cihaz kurulacaktır. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör firma tarafından verilecek ve taahhüt edilecektir.

F.       6. Firma, teknik serviste görevli teknik elemanların isim ve soyadlarını, sertifikalarını, ihale dosyasında bulunduracaktır

G. KABUL VE MUAYENE

G.1. Cihazın muayene ve kabulü hastane muayene ve tesellüm komisyonunca yapılacaktır.

G.2. Muayene sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazın şartnameye uygunluğunu onaylayıncaya kadar deneme kullanımı yapılacaktır.

G.3. Muayene sırasındaki tüm masraflar ve doğabilecek hasarların yükümlülüğü firmaya ait olacaktır. Malzemelerin muayene komisyonu huzurunda teslimine kadar meydana gelen kırılma ve bozulmalardan hastane sorumlu değildir. Mesai saati dışında gönderilen

 

 

ve hastanemizin herhangi bir bölümüne bırakılan malzemelerden hastane sorumlu değildir.

G.         4. Ürünlerin teslimi aşamasında, ürünlerin orijinal ve Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalıdır. Ayrıca orijinal kutuların üzerinde üreticinin adı, adres, ülkesi, ithalatçının adı, adres, telefon numarası, Sağlık Bakanlığı yetkili satıcı belgesi Sicil No, " Yalnız Vücut

Dışında Tıbbi Tanı Amaçlı Kullanılır” ifadesi, " Sağlık Bakanlığının......................... Tarih ve...........

Sayılı izni ile ithal edilmiştir.” ifadelerinin bulunduğu Türkçe etiket yer almalıdır.

G.       5. Firma teslim ettiği cihazın yaşını üretici firmadan alınan (cihazın seri numarası ve modelini gösterir) bir belge ile belgelendirecektir.

Dr.Canan GEBİTEKİN Tibbi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)