İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Kbrn Arındırma Ünitesi Yapımı İşi

İhale No 766698
Sektör İnşaat, Taahhüt ve Peyzaj Yapım İşleri
İdare KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
İhale Tipi Yapım İşleri
İhale Usulü Yaklaşık Maliyet
İhale İli Konya
İşin İli Konya
Yayın Tarihi 29 Ağustos 2014
İhale Tarihi 2 Eylül 2014 16:27

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

TEKLİF MEKTUBU

Ssğitk Sakaniigs

Tcvklye Kamu Hastonaîerl Kurumu

İlgili Firmaya;

Satın almaya esas olmak üzere, KONYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ihtiyacı, aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan malzemeler için KDV HARİÇ BİRİM FİYAT ÜZERİNDEN teklifinizi bildirmenizi rica ederim.

Dr.

İdari Mali Hizmet

şkanı 'şkan V.

SATIN ALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA

S. N. MALZEMENİN CİNSİ MİKTARI birimi TESLİM SÜRESİ BİRİM FİYATI TOPLAM TUTARI

1 KBRN ARINDIRMA ÜNİTESİ YAPIM İŞİ (ŞARTNAMEDEKİ HUSUSLAR DAHİL) 1 ADET

TOPLAM TUTARI

Yukarıda yazılı mal/hizmet/yapım işlerine ait isteğinizin numunesine/şartnamesine uygun olarak yukarıda verdiğimiz fiyatlar doğrultusunda vereceğimizi taahhüt ederiz.

Firma Kaşesi- İmza

1. Alınacak malzeme ile ilgili KDV hariç bütün vergi, resim, harç, taşıma, nakliye sigorta v.s. yükleniciye ait olacaktır. KDV ayrıca yükleniciye ödenecektir.

2. Komisyonumuz malların tamamını veya bir kısmını alıp almamakta ve alımdan vazgeçmekte serbesttir.

3. Emtialar ambar teslimi olup, Muayenesi yapıldıktan soma idarenin istediği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.

4. Firmalar Piyasa Araştırmacılarınca denemek için numune istendiği takdirde kendilerine verilecek süre zarfında numuneleri teslim edeceklerdir.

5. Firmalar belirtilen mal/yapım/hizmet alımı için şartnamede belirtilen özelliklere uymak zorundadır.

6. Teklif kapsamındaki Tıbbi Sarf Malzemelerin UBB Bavkod No’lannm yazılması zorunludur.

7. Firmalar belirtilen mal/yapım/hizmet alımı için teslim sürelerini belirtmek zorundadır.

Adres: Yazır Mah.Turgut Özal Cad. (Beyhekim Fizik Tedavi Hastanesi) Selçuklu / Konya Mustafa AK TEL: 0332 223 41 90 FAKS: 0332 223 40 76 E-Posta: klib42.dogrudantemin@saglik.gov.tr

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜKİYE KAMU HASTANELER KURUMU Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBRN Arındırma Ünitesi Yapımı İşi Teknik Şartnamesi

1. KONU

Bu şartname KBRN Dekontaminasyon Ünitesi yapımı ve Kriz Merkezi tefrişatı yapımında uygulanacaktır.

2. GENEL ESASLAR

2.1.Genel konstrüksiyon tamamen Türk Standartlarına uygun olarak imal ve monte edilecektir.

2.2.Çelik konstrüksiyon imalatı projesine göre kaynaklı veya cıvatalı birleşimlerle yapılacak, şayet uygulamada bir aksaklık çıkarsa idare ile karşılıklı diyalog halinde çözüm getirilecektir.

2.3.Çelik konstrüksiyon, 6. maddede belirtilen şekilde boyanmış olarak teslim edilecektir.

2.4.Malzemelerin özellikleri proje ve şartnamelerde belirtildiği gibidir. Kullanılan ithal profiller S275JR kaitesindedir. Kullanılan yerli profil ve saçlar projede belirtilene uygun St 37 veya St 44 kalitesindedir. Malzemelerin akma ve kopma sınırları ile birim deformasyonlar ilgili şartnamelerde tanımlanmıştır.

2.5. Çelik konstrüksiyon akşamı demonte edilebilir olacaktır.

2.6. Alt yapı işleri 7. Madde’de belirtilen şartlarda uygulanacaktır.

3. İNŞAAT İŞLERİ

3.1.ÇELİK KONSTRÜKSİYON İMALİ

3.1.1 Müteahhit temin ettiği malzemenin damarsız, pürüzsüz, çatlaksız ve çapaksız olmasına dikkat edecektir.

3.1.2 Birleştirilecek parçalar hiçbir zorlama olmadan bir araya gelecek ve temas yüzeyleri iyice birbirine yapışacak şekilde hazırlanacaktır.

3.1.3 Bükme ve eğilme dolayısıyla yüzeylerde çatlaklar veya buna benzer deformasyonlar meydana gelmeyecek, zımba ile delmede de malzeme deforme olmayacaktır. Bu gibi deformasyonları önlemek için malzemenin özelliklerini dikkate almak, daha büyük bükme yan çapı uygulamak, malzemeyi uygun sıcaklıkta işlemek gibi önlemler alınacaktır.

3.1.4 Kesme İşlemleri Kesme işleri profil makaslarında, friksiyon testerelerde veya oksi asetilenle yapılacaktır. Levha malzemeler oksi asetilen ile kesilecek; bayrak vb. parçaların kesilmesinde giyotin makas kullanılabilecektir. Kesilen malzemenin kesim kenarlarında meydana gelen talaşlar ve pürüzler spiral taşı, eğeleme, freze vb. yollarla temizlenecektir. Bozuk olan yerlerin kaynakla doldurulmasına izin verilmez. Kesilen parçaların üzerine hemen poz numarası yazılacak, yapma ve birleşik profillerin projeye göre boy kesimi her türlü kaynak işi bitiminde yapılacaktır. Boyut toleransları ENİ0034 ve ENİ0056 standartlarına uygun seçilecektir,

3.1.5 Delme İşleri Bütün delme işleri matkapla yapılacaktır. Deformasyona izin verilmeden zımba kullanılabilir.

3.1.6 Kaynak İşleri

3.1.6.1 Kaynak ile birleştirilecek yapı elamanları, kaynak yapılmak üzere usulüne uygun olarak hazırlanacak ve şantiyede yapılacak kaynakların ön hazırlıkları mümkün mertebe atölyede yapılacaktır.

3.1.6.2 Kaynak yapılmadan önce parça üzerinde bulunabilecek kir, pas boya ve kesme çapakları dikkatle temizlenecektir ve parça kuru olacaktır.

3.1.6.3 Kaynatılacak parçaların konumu kaynaktan sonra başka bir düzeltme işlemi gerekmeyecek şekilde ayarlandıktan sonra kaynak işlemine başlanacaktır. Kaynaklı birleşimlerde madde 2,1’de tanımlanan standartlara uygun, sertifikalı elektrotlar kullanılacaktır. Bazik elektrot kullanımında rutubetli elektrot kullanılmasına izin verilemez. Kaynak makinaları üzerinde kaynak parametrelerinin göstergeleri olacaktır.

3.1.6.4 Kaynakların usulüne uygun olarak yapılması için gerek kaynakçıların gerekse kaynaklanacak yerlerin rüzgar, yağmur ve özellikle soğuğa karşı korunması için gerekli önlemler alınacaktır. Kaynak yapılacak ortamın sıcaklığı + 5 C’nin altında ise, tedbir alınarak kaynak işine devam edilecektir. Ortamın sıcaklığı - 4 C’nin altına düştüğü zaman kaynak işlerine devam edilmez. Parçaların birbirine kaynakla birleştirilmesi projede gösterilen sistem eksenlerine göre yapılacaktır. Kaynak işlemlerine başlamadan önce projelerde öngörülen kaynak ağızlan ilgili standartlara göre açılacaktır. Bu iş için kaynak ağızı açma makineleri kullanılabileceği gibi havalı çekiçler de kullanılabilir. Oksi asetilen ile kaynak ağızı açıldığında metalik parlaklık elde edilene kadar taşlanır.

3.1.6.5 Kaynak dikişleri için öngörülen biçim ve boyutlara mümkün mertebede uyulmalıdır. Otomatik ve el kaynaklarında dikiş biçimi genellikle kaynak

metodunun ve elektrotların özelliğine göre seçilecektir. Genellikle 5 mm’ye kadar olan levha kalınlılarında I dikişi bazik elektrot kullanılarak elektrik kaynağı veya gazaltı MİG kaynağı ile, 15 mm’ye kadar olan levha kalınlıklarında V dikişi, 20 mm’ye kadar olan levha kalınlıklarında U-, X-, simetrik olmayan X veya çift U-, dikişi yalnızca gazaltı MÎG kaynağı kullanılarak atölyede uygulanacaktır.

3.1.6.6 Kaynak dikişi öngörülen yerlerde, yapı çeliğe kaynaktan önce ancak projesinde gösterilen noktalardan soğuk olarak işlenecektir. Gerekirse uygun bir ısıtma işlemi öngörülebilir, soğuk olarak şekil vermenin % 5’den fazla yapıldığı yerlerde kaynak yapılmaz. Özel tedbirlerle kaynak yerlerinin soğumasının hızlandırılmasına izin verilmez. Şayet ısının dağılmasının fazla hızlı olması tehlikesi varsa, daha kalın elektrot kullanarak meyil hattını azaltmak tercih edilmelidir. Kaynak dikişinin ısı yapılması ve soğuması (mavi renk ısı bölgesi) sırasında kaynaklanacak parçaların silkelenmemesi ve titreştirilmemesi gerekir. Özel hallerde kaynaktan sonra bir ısı kürü (tav fırınında veya endüksiyonla) tavsiye edilir, çünkü bu şekilde iç gerilmeler azaltılmış ve kaynak işlemi sırasında gerek dikiş gerekse geçiş bölgelerindeki sertleşmeler tavlanmış olur.

3.1.6.7 Kaynak yükseklikleri projesinde öngörülen ölçüde olacak, projede belirtilmemiş ise; küt kaynaklarda kaynak kalınlığı kaynak edilecek levha kalınlığından az olmayacak, köşe kaynaklarında en ince kaynak kalınlığı birleştirilen levhalardan ince olanının kalınlığının 0.7’sinden az olmayacaktır. Çift köşe kaynaklarında ince levhanın 0.5’inden az olmayacaktır. Hiçbir yerde 4 mm’den daha az kaynak kalınlığı kabul edilemez.

3.1.7 Kaynak Kontrolü

Kaynaklar FEMA-355B normalarma uygun olacaktır.

Kaynak dikişlerinin tahribatlı ve tahribatsız muayeneleri EN 258Te standardına göre

değerlendirilecektir. Kaynaklarda hiçbir çatlak kabul edilemez.

3.1.8 Bağlantılar

3.1.8.1 Civatalı birleşimlerde projesine uygun veya ST 37 çeliğinden imal edilmiş TS 1020, 1021, 1022, 1023 cıvata, TS 1026 somun ve TS 79 rondelalar ve projesinde belirtilen diğer elemanlar kullanılacaktır.

3.1.8.2 Deliklerin etrafında delme işlemi sırasında oluşan çapaklar parçaların birleştirilmesinden önce temizlenecektir.

3.1.9 Çelik Konstrüksiyon Montaj ı

3.1.9.1 Yükleme, boşaltma, taşıma, depolama ve montaj sırasında çelik konstrüksiyon aşırı tesirlere maruz bırakılmamalı, bükülüp eğilmemelidir.

3.1.9.2 Çelik konstrüksiy onun montajı yapılırken projedeki ölçüler göz önünde tutularak devamlı Ölçü yapma yolu ile kontrol edilmelidir. Yapının stabilitesi ve taşıma gücü montaj esnasında devamlı olarak sağlanmalıdır. Montaj bağlantıları vb. yardımcı tedbirler ancak statik olarak gerek olmadığı zaman kaldırılır. Montaj esnasında geçici olarak yük taşıyacak olan iskeleler gelecek olan yüklere göre yapılmalıdır.

3.1.9.3 Çelik konstrüksiyon cıvatalama ve kaynak işlemlerine, bağlanacak parçalar bir araya getirilip ancak dübel iskele vb. ile emniyet altına alındıktan ve projedeki ölçüler sağlandıktan sonra başlanmalıdır. Montajı yapılan sistemin kendi kendini emniyetle taşıdığına kanaat getirilince tedbirler kaldırılır.

3.1.9.4 Hareketli mesnet parçaları (mesnet silindirleri, dikmeleri vb.) devamlı tam yük altında ve +20 C ısıda ortalama pozisyonda olacak şekilde ayarlanacaktır. Mesnet levhası ve masif yapı arasındaki boşluk yüksek dozlu ve akıcı bir çimento şerbeti ile doldurulacaktır.

3.1.10 Çelik İmalatın Boyanması

Çelik imalatların tamamı SA 214 kalitede kumlanarak temizlenecektir. Yüzey temiz, kuru ve pastan arındırılmış iken ilk kat 45 mikron kalınlığında çinkoca zengin epoksi astar olacak, daha sonra yerine montajı yapılan imalat 60 mikron kalınlığında epoksi ara kat boya ile boyanacaktır.

3.2.ALT YAPI İŞLERİ

3.2.1 Uygulama projesine göre altyapının hazır hale getirilebilmesi için inşaat sahasında bulunan andezit döşeme kaplamaları malzemesine zarar verilmeden sökülecek ve idare tarafından gösterilen yere istiflenecektir.

3.2.2 Projeye göre üniteye ait 500 lt’lik atık su tahliye deposunu yerleştirmek ve pis su borularının bağlantılarının yapılabilmesi ve duş ünitesi temeli için kazı yapılacaktır. Yapılan kazıdan çıkan moloz ve kil malzemenin kamyonla şantiye dışına nakli yüklenici tarafından yapılacaktır.

3.2.3 500 lt’lik atık su deposu ile pompanın yerleşeceği 100x100 cm ebatlarında yaklaşık 150 cm derinliğinde betonarme rögar ve rögar kapağı yapılacaktır. Yapılan rögarın tabanına beton dökülecektir.

3.2.4 Temel tabanına ve pis su tahliye boru hatlarının tabanına kum ve çakıl dökülecek, tesviye edilecek, tokmaklanacak ve sulanacaktır.

gJA

3.2.5 Temel tabanına 170 dozlu betondan 10 cm kalınlığında zayıf betondan tesviye tabakası oluşturulacaktır. Beton imali için gerekli her türlü malzemenin (Çimento, granülometrik kum-çakıl veya kırmataş, su v.b.) şartname esaslarına göre, ocak, fabrika veya imalathaneden temin edilecek, kalıplar hazırlanıp ve yerine konulacak, yaş beton imalathaneden getirilecek, yerine konulacak, fmişerle serilecek, sıkıştırılacak, tesviyesi ve muhafazası, muhafaza için kullanılan malzemeler temin edilip ve uygulanacaktır.

3.2.6 Tesviye tabakasının üstüne 3 mm kalınlığında membran ile iki kat su yalıtımı yapılacaktır.

3.2.7 Su yalıtımı yapıldıktan sonra temeli oluşturmak üzere temel kalıpları hazırlanıp yerine konulacaktır ve 15 cm aralıklı en az 6 mm çapında demir çubuklardan oluşturulmuş hasır çelik döşenecektir. Çelik konstrüksiyon akşamında bulunan kolonların sabitlenebilmesi için ankraj çubukları yerleştirilecek ve sabitlenecektir. 300 dozlu betondan projesine göre beton dökülecek, sıkıştırılacak, tesviye ve muhafazası yapılacaktır.

3.2.8 Temel betonu döküldükten sonra projesine göre sırsız granit seramik ile fugalı kaplama yapılacak ve fugaları dış mekan uyumlu flex fuga ile uygulanacaktır.

3.2.9 Sökülen andezit kaplamaları ile üniteye ait pis su boru hattı boyunca ve ünite kenarlarında kalan açıklıklar kapatılacaktır.

3.2.10 Altyapı işlerinin tamamlanmasından sonra çelik konstrüksiyonun montajına başlanacaktır ve 4. Madde’de belirtilen şartlara uygun montajı yapılacaktır.

3.2.11 Çelik konstrüksiyon çatı kaplaması 0,5 mm galvanizli trapez sac olacaktır.

TESİSAT İŞLERİ

4.1 İşin kapsamında KBRN Ünitesinin yapılacağı alanın yanında bulunan mevcut hastane binasından 032mm polipropilen temiz su borusu ile sıcak su ve soğuk su hatları ayrı ayrı KBRN Ünitesine çekilecektir. Yeni tesis edilecek olan 3 adet Banyo Bataryası tesisatı bağlantıları ise 025mm polipropilen temiz su borusu ile yapılacaktır. Kullanılacak olan temiz su boruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 204-3104 ve 204-3103 pozlarına uygun olacaktır. Temiz su hatlarının KBRN Ünitesine giriş kısımlarına 2 adet (sıcak su ve soğuk su hattına) 1” pirinç küresel vana atılacaktır. Vanalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 210-614 pozuna uygun olacaktır.

4.2 3 adet yeni banyo bataryası ile el duşu, askısı ve borusu temin edilecek ve tesisat

bağlantıları yapılarak çalışır halde teslim edilecektir. Banyo bataryası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 089-1601 pozuna uygun, krom renkli, mix, tek kumanda açma- kapama özellikli olacak olup üst takım bağlantı çapı V2” olacaktır.

4.3 3 adet banyo bataryasının alt kısımlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 097-505 pozuna uygun, 20X20 cm ebatlarında, 07Omm çıkışlı, kendinden koku fermetürlü, ızgaralı ve temizleme tapalı banyo süzgeçleri tesis edilecektir.

Pis su boruları bağlantıları kusursuz şekilde yapılacak ve 500 litrelik polietilen atık su deposuna kadar 07Omm olacak şekilde götürülerek depo bağlantısı yapılacaktır. Pis su hattının depoya bağlantısı sağlam ve rijit bir şekilde yapılmalı, herhangi bir şekilde sızıntı, koku veya bağlantının yerinden çıkması gibi bir probleme meydan vermemelidir. Pis su boruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 204-412 pozuna uygun olacaktır.

4.4 2(iki) adet “Polietilen Atık Su Deposu” tesis edilecektir. Depolardan birincisi en az 500 litre, İkincisi ise en az 2500 litre hacme sahip olmalıdır. Depolar TSE ve CE Belgeli olmalı, üretici firma ISO 9001-2008 Kalite Standardına sahip olmalıdır.

4.5 KBRN Ünitesi banyo süzgeçleri pis su hattı 500 litrelik birinci depoya bağlanacaktır. Birinci depo içerisinde tesis edilecek olan Dalgıç Tip Pis Su Pompası vasıtası ile 2500 litrelik ikinci depoya su aktarılacak ve bu depoda suyun toplanması sağlanacaktır.

4.6 500 litrelik birinci atık su deposu içinde tesis edilecek olan Dalgıç Tip Pis Su Pompası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyat Tarifleri 239-505 pozuna uygun, en az 10m3/h debi ve lOmSS basma yüksekliği değerlerine sahip, kendinden flotörlü, elle taşınabilir pis su pompası olacaktır.

4.7 2500 litrelik ikinci atık su deposu birinci deponun yaklaşık lOm ilerisinde gösterilecek olan alana tesis edilecektir. Birinci depoda bulunan pompa çıkışı uygun çapta polipropilen boru ile 2500 litrelik ikinci depoya bağlanacaktır. Pis su hattının depoya bağlantısı sağlam ve rijit bir şekilde yapılmalı, herhangi bir şekilde sızıntı, koku veya bağlantının yerinden çıkması gibi bir probleme meydan vermemelidir.

5. ELEKTRİK İŞLERİ

5.1 Kurulacak KBRN ünitesi için su pompası bulunan bölüme ve dış ünite bölümüne elektrik tesisatı çekilecektir. Su pompası bulunan bölüme motor gücüne uygun kesitte kablo belirlenerek idarenin/hastane teknik servisinin göstereceği en yakın elektrik dağıtım panosundan çekilecektir. Kablo akım taşıma kapasitesine göre gerekli sigorta amperaj değeri belirlenerek hat alman panoya tesis edilecektir. Ayrıca yıkanma bölümüne her bir duş bölümü için duvara monte aydınlatma armatürleri konulacaktır. İdarenin seçeceği uygun aydınlatma armatürleri ve takılacak gerekli aydınlatma anahtarları idarenin uygun gördüğü bölümlere tesis edilecektir. Aydınlatma hattı için yine idarenin belirleyeceği elektrik panosundan uygun kesitte kablo çekilecektir. Çekilen kablolar halojen free özellikte olacak ve yapılacak tüm elektrik tesisat işleri Elektrik İç Tesisat Yönetmeliğine uygun şekilde yapılacaktır.

3d

GRID2

B/3 4000*200 j

+o3-----

180 4080*21)01

LEJ

(Uf

NlühsndlSl Dip. No: 1212040024

GRID3

Dip. No; - .2040024-

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)