NOVA 2.0 Yazılımı teknik Teknik Şartname
1. Nyquist, Bode, Admittance, Dielectric ve Mott-Schottky veri gösterimi mümkün olmalı, Fit & Simulation, Find Circle, Element Subtraction, Kramers Kronig veri analizi tekniklerini içermelidir.
2. Cihaz ile gerçekleştirilecek tüm elektrokimyasal deneyler (impedans çalışmaları da dahil) tek bir yazılım üzerinden yönetilebilmeli, ek yazılımlara ihtiyaç duyulmamalıdır. Söz konusu yazılım cihaz ile birlikte ücretsiz olarak sunulmalıdır.
3. Cihaz yazılımı herhangi bir lisans sınırı olmaksızın birden fazla bilgisayara kurulabilmelidir.
4. Cihaz yazılımı, deney prosedür editörü, canlı analiz görüntüleme, çoklu potansiyostat kontrol ve veritabanı olmak üzere 4 ayrı bölüme sahip olmalıdır.
5. Cihazda gerçekleştirilen tüm deneylerin ayarları kullanıcı tarafından deney prosedür veritabanı içinde saklanabilmeli ve istenildiğinde kullanıcı tarafından çağırılarak tekrar kullanılabilmelidir. Arzu edildiğinde her bir kullanıcı için farklı bir prosedür veritabanı tanımlanabilmelidir.
6. Cihaz yazılımı, bir deney prosedürü dahilinde farklı elektrokimyasal tekniklerin kombine edilerek tek bir deney şeklinde otomatik olarak çalıştırılabilmesini ve verilerinin otomatik olarak kayıt alınabilmesini olanaklı kılmalıdır.
7. Deneyler dahilinde birden fazla kriterin otomatik değiştirilmesi yolu ile çalışabilen tekrar döngüleri kurulabilmeli ve istenildiğinde tüm veri analizi teknikleri direkt olarak deney prosedürünün içine gömülerek kendi kendine otomatik değerlendirme ve veri analizi yapabilen deneyler tasarlanabilmelidir.
8. Cihaz yazılımı deney esnasında analiz ve veri toplama devam ederken yeni deney prosedürleri oluşturulmasına veya herhangi bir önceden yapılmış deneyin sonuçları çağırılarak üzerlerinde işlem yapılabilmesine olanak tanımalıdır. Devam eden deney bu işlemlerden etkilenmemelidir.
9. Cihaz yazılımı analiz esnasında, kullanıcının deney prosedürü dahilinde serbestçe tanımlayabildiği 4 farklı grafiğin simultane olarak çizilebilmesini olanaklı kılmalıdır.
10. Cihaz yazılımı aynı anda 16 adet potansiyostat/galvanostat sisteminin simultane kontrolünü sağlayabilecek özelliğe sahip olmalıdır.
11. Gerçekleştirilen tüm deney sonuçları, tarih, saat, prosedür adı, prosedür tanımı, cihaz seri no. ve cihaz tanımı gibi bilgileri içerecek biçimde veritabanları dahilinde otomatik olarak saklanabilmelidir. Arzu edildiğinde sistemi kullanan her kullanıcı için farklı bir deney veritabanı tanımlanabilmelidir.
12. Cihazda gerçekleştirilen tüm deneyler için 2 veya 3 boyutlu grafik ve kolon bazlı numerik veri gösterimi özelliği mevcut olmalıdır.
13. Cihaz yazılımında çeşitli teknikler ile baseline correction yapma özelliğini olmalıdır.
14. Deney sonrasında elde edilen analiz sonucu üzerinde kullanıcının gerçekleştirdiği tüm analiz işlemleri, hesaplamalar, alt grafikler, değerlendirme, yeniden hesaplama vb. işlemler söz konusu deney sonucu altında proje ağacı olarak görüntülenebilmeli ve ilgili deney sonucu dosyası dahilinde tek bir bütün olarak saklanabilmelidir. Kullanıcı arzu ettiğinde söz konusu deney sonucunu yukarıda belirtilen tüm işlem özgeçmişi ile birlikte çağırabilmelidir.
15. Deney sonuçları ile ilgili tüm bilgiler, tablolar, grafikler vb. bilgiler Microsoft Word, Excel, Powerpoint vb. benzeri programlara export edilebilmelidir.
16. Cihaz yazılımı ile ilgili istenildiğinde bir yazılım geliştirici kiti (SDK) sunulabilmeli ve Labview, Visual Basic for Applications (VBA) vb. harici uygulamalardan cihazın kontrolüne olanak tanınabilmelidir.
|