İstenilen cihazın, kırtasiyenin vd. adı
|
Teknik Özellikleri
|
|
|
Dietil eter
|
1. Analitik saflıkta olmalıdır.
|
Sodyum sülfat anhidrat
|
1. 1 kg’lık ambalajda olmalıdır.
2. %99 – 100.5 saflıkta olmalıdır.
3. Susuz olmalıdır.
4. Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤ %0.001 olmalıdır.
5. Serbest alkali içeriği (NaOH Cinsinden) ≤ %0.04 olmalıdır.
6. Serbest asit içeriği (H2SO4 cinsinden) ≤ %0.05 olmalıdır.
7. 130°C’de kurutma işlemi sonunda kayıp ≤ %0.05 olmalıdır.
8. 25°C’deki yoğunluğu 2.68 g/mL olmalıdır.
|
Yağ asitleri standardı
|
1. 37 adet yağ asidi (C4-C24) içermelidir.
2. HPLC ve gaz kromatografisinde kullanıma uygun olmalıdır.
3. 1 mL ampül (diklorometanda çözündürülmüş şekilde) içerisinde olmalı ve nakliyesi kuru buz eşliğinde yapılmalıdır.
4. – 20°C’de depolanmalıdır.
|
Gama-tokoferol ((+)-γ- tocopherol) standardı
|
1. Analitik standart olmalıdır.
2. 25 mg’lık ampül içerisinde olmalıdır.
3. HPLC’de ve gaz kromatografisinde kullanıma uygun olmalıdır.
4. – 20°C’de depolanmalıdır.
|
Beta-tokoferol standardı
|
1. Analitik standart olmalıdır.
2. 1 mL ampül (50 mg/mL in hexane) içerisinde olmalıdır.
3. HPLC’de ve gaz kromatografisinde kullanıma uygun olmalıdır.
4. – 20°C’de depolanmalıdır.
|
İzopropil alkol
|
1. >%99.5 (kromatografik) saflıkta olmalıdır.
2. Ph, Eur., BP, USP’de belirlenen analitik özellikleri karşılamaktadır.
3. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 750°F olmalıdır.
4. Benzen içeriği ≤ %0.0001 olmalıdır.
5. Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤ %0.0002 olmalıdır.
6. Serbest asitlik (propanoik asit cinsinden –C2H5COOH) içeriği ≤ % 0.002 olmalıdır.
7. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.002 olmalıdır.
8. Aldehit ve keton içeriği (CH3COCH3 cinsinden) ≤ %0.05 olmalıdır.
9. Metanol içeriği (GC) ≤ %0.1 olmalıdır.
10. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.2 olmalıdır.
11. 25°C’deki yoğunluğu 0.785 g/mL olmalıdır.
12. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Diklorometan
|
1. >%99.8 (kromatografik) saflıkta olmalıdır.
2. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 1223°F olmalıdır.
3. Stabilizör olarak amilen içermelidir.
4. Serbest asit içeriği (HCl cinsinden) ≤ %0.001 olmalıdır.
5. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.001 olmalıdır.
6. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.02 olmalıdır.
7. 25°C’deki yoğunluğu 1.325 g/mL olmalıdır.
8. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Asetik asit (glasiyal)
|
1. %99.8 – 100.5 (analitik) saflıkta olmalıdır.
2. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 800°F olmalıdır.
3. Ph, Eur., BP, USP ve FCC’de belirlenen analitik özellikleri karşılamaktadır.
4. Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤ %0.0002 olmalıdır.
5. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.005 olmalıdır.
6. 25°C’deki yoğunluğu 1.049 g/mL olmalıdır.
7. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Kloroform
|
1. %99 – 99.4 (analitik) saflıkta olmalıdır.
2. Stabilizör olarak etanol içermelidir.
3. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.001 olmalıdır.
4. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.05 olmalıdır.
5. 20°C’deki yoğunluğu 1.479 – 1.489 g/mL olmalıdır.
6. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Potasyum iyodür
|
1. %99 – 100.5 saflıkta olmalıdır.
2. Ph, Eur., BP ve USP’de belirlenen analitik özellikleri karşılamaktadır.
3. Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤ %0.001 olmalıdır.
4. Tiyosülfat içeriği (S2O3) ≤ %0.01 olmalıdır.
5. Serbest alkali içeriği (KOH Cinsinden) ≤ %0.02 olmalıdır.
6. 105°C’de kurutma işlemi sonunda kayıp ≤ %0.5 olmalıdır.
7. Demir (Fe) içeriği ≤ 10mg/kg olmalıdır.
8. 250 g’lık ambalajda olmalıdır.
|
İzooktan
|
1. >%99.5 (analitik) saflıkta olmalıdır.
2. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 745°F olmalıdır.
3. Serbest asit içeriği (asetik asit cinsinden – CH3COOH) ≤ % 0.0005 olmalıdır.
4. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.001 olmalıdır.
5. Kükürtlü bileşik içeriği (S – cinsinden) ≤ % 0.005 olmalıdır.
6. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.01 olmalıdır.
7. 25°C’deki yoğunluğu 0.692 g/mL olmalıdır.
8. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
p-anisidin
|
1. >%99 saflıkta olmalıdır.
2. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 959°F olmalıdır.
3. 100 gramlık cam ambalajda olmalıdır.
|
Asetik asit
|
1. Kromatografik saflıkta olmalıdır.
2. HPLC’de kullanıma uygun olmalıdır.
3. Parlama noktası 104°F olmalıdır.
4. Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı 800.6°F olmalıdır.
5. pH < 2.5 olmalıdır.
6. 25°C’deki viskozitesi 1.53 mPa.s olmalıdır.
|
Hekzan
|
1. Analitik saflıkta olmalıdır.
|
Hekzan
|
1. >%97 (kromatografik) saflıkta olmalıdır.
2. Kendiliğinden tutuşma (autoignition) sıcaklığı 453°F olmalıdır.
3. Uçucu olmayan madde içeriği ≤ %0.0005 olmalıdır.
4. Serbest asit içeriği (asetik asit cinsinden – CH3COOH) ≤ %0.001 olmalıdır.
5. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.01 olmalıdır.
6. 25°C’deki yoğunluğu 0.659 g/mL olmalıdır.
7. 2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
|
|
Beher
|
1. Paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır.
2. Kulplu olmalıdır.
3. 2 litre hacimli olmalıdır.
|
Manyetik balık
|
1. PTFE’den yapılmış olmalıdır.
2. 2 litre hacimli beherde kullanıma uygun olmalıdır.
|
Manyetik balık tutucu
|
1. Sabit saplı olmalıdır.
|
Büret
|
1. Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. PTFE musluklu olmalıdır.
4. 25 mL hacimli olmalıdır.
|
Büret
|
1. Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. PTFE musluklu olmalıdır.
4. 50 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1. Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. PTFE kapaklı olmalıdır.
4. 5 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1. Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. PTFE kapaklı olmalıdır.
4. 10 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1. Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. PTFE kapaklı olmalıdır.
4. 25 mL hacimli olmalıdır.
|
Filtre kağıdı
|
1. Çapı 125 mm olmalıdır.
2. Kalınlığı 180 mm olmalıdır.
3. Selülozdan üretilmiş olmalıdır.
4. Kül içeriği ≤ %0.06 olmalıdır.
5. Gözenek büyüklüğü (pore size) 11 µm olmalıdır.
|
Huni
|
1. Polipropilenden üretilmiş olmalıdır.
2. Çapı 65 mm olmalıdır.
3. Toz ürünlerin aktarımına uygun olmalıdır.
|
Ayırma hunisi
|
1. Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2. Konik olmalıdır.
3. PTFE musluklu ve kapaklı olmalıdır.
4. 250 mL hacimli olmalıdır.
|
Ayırma hunisi
|
1. Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2. Konik olmalıdır.
3. PTFE musluklu ve kapaklı olmalıdır.
4. 500 mL hacimli olmalıdır.
|
Huni askısı
|
1. Metal olmalıdır.
2. Nivolu olmalıdır.
3. Çapı 100 mm olmalıdır.
|
Termometre
|
1. Daldırmalı olmalıdır.
2. Ölçüm aralığı 0-100°C olmalıdır.
|
Termohigrometre
|
1. Elektronik (dijital) olmalıdır.
|
Numune şişesi
|
1. Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. Kapaklı olmalıdır.
4. 8 – 10 mL hacimli olmalıdır.
5. Yağlı gıdaları depolamaya uygun olmalıdır.
|
Numune şişesi
|
1. Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2. Amber renkli olmalıdır.
3. Kapaklı olmalıdır.
4. 8 – 10 mL hacimli olmalıdır.
5. Yağlı gıdaları depolamaya uygun olmalıdır.
|
Numune kabı
|
1. Cam, polipropilen ya da polietilenden üretilmiş olmalıdır.
2. Şeffaf olmalıdır.
3. Hava geçirmez, kapaklı olmalıdır.
4. 250 mL hacimli olmalıdır.
5. Yağlı gıdalarda kullanıma uygun olmalıdır.
|
Tüp standı
|
1. Paslanmaz çelikten üretilmiş olmalıdır.
2. Boyun çapı 16 mm olmalıdır.
3. En az 12 tüp kapasiteli olmalıdır.
|
Tüp standı
|
1. Paslanmaz çelikten üretilmiş olmalıdır.
2. Boyun çapı 18 mm olmalıdır.
3. En az 12 tüp kapasiteli olmalıdır.
|
Şırınga ucu filtre
|
1. PTFE malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2. Kromatografik analizler için numune hazırlamaya uygun olmalıdır.
3. Gözenek boyutu 0.45 mikron olmalıdır.
|
Laboratuvar fırçası
|
1. Orta boy şişeleri temizlemeye uygun olmalıdır.
|
Laboratuvar fırçası
|
1. Döner (hareketli) başlıklı olmalıdır.
2. Cam balonları temizlemeye uygun olmalıdır.
|