İhale No | 1946319 |
Sektör | İnşaat, Taahhüt ve Peyzaj Yapım İşleri |
İdare | Ankara 4. Kolordu Komutanlığı |
İhale Tipi | Yapım İşleri |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Ankara |
İşin İli | Ankara |
Yayın Tarihi | 15 Ekim 2019 |
İhale Tarihi | 15 Ekim 2019 10:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI
ANKARA
ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME
YAPIM İŞİNİN ADI
:
4'ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI 1982-LOJ-BET-042 ALBÜM NUMARALI ÇİĞİLTEPE ASKERİ LOJMANLARI ÖZTÜZÜN APARTMANI ISITMA KAZANI BACALARININ PASLANMAZ ÇELİK BACAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
PROJE NO.
:
19-06-MGLB-23
İŞİN YERİ
:
ÇİĞİLTEPE ASKERİ LOJMANLARI MAMAK/ANKARA
1. KONU
1.1. Bu şartname, yukarıda bilgileri verilen yapım işinin yapılmasını, yapım özelliklerini, denetim ve muayene metotları ile birlikte diğer hususları kapsar.
1.2. Bu şartnamede yer almayan tüm hususlarda, başta sözleşmenin doğal eki olan Yapım İşleri Genel Şartnamesi olmak üzere, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri esas alınacaktır.
2. GENEL HUSUSLAR
2.1. Yapım işi kapsamında yapılacak bütün imalat, söküm, montaj ve demontaj işlemleri idarece tasdikli projelere, proje kriterlerine, mahal listelerine, şartnamede verilen hususlara bağlı olarak ve fen ve sanat kurallarına uyularak yürütülecektir.
2.2. Bu dokümanda özellikle belirtilmemiş olsa dahi, işin anahtar teslim olarak eksiksiz hizmete sunulabilmesi için fen ve sanat kuralları açısından yapılması zorunlu imalat kalemleri de bu işin kapsamında gerçekleştirilecektir. Söz konusu imalat kalemleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.3. Bu dokümanda atıfta bulunan tüm poz numaraları, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının (Çevre Şehircilik Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TEDAŞ vb.) en son yıla ait, güncel fiyat analizleri kitabında belirtilen birim fiyat tariflerine uygun olarak gerçekleştirilecektir. Özel poz numaralarına atıfta bulunulması durumunda ise, söz konusu poz numaraları bu dokümanda yer alan birim fiyat tariflerine uygun olarak gerçekleştirilecektir.
2.4. Pursantaj tablosunda olsun veya olmasın proje, detay, mahal listesi ve teknik şartnamede belirtilen işlerin fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde yüklenici tarafından yapılması zorunludur. Pursantaj tablosunda yapılan hatalardan yola çıkılarak ek ödeme talep edilmeyecektir.
2.5. Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.
2.6. Projelerde, şartnamede ve/veya mahal listelerinde belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin öngöreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, şartnamede ve/veya mahal listelerinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.
2.7. İşin yapımı sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici tarafından çözülecek ve çizilecek her türlü proje ve detay çizimleri idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detay çizimleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.8. Yapım işi bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, söküm, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır. İşin yapımı sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.9. Yüklenici tüm çalışmalarını su, elektrik, tafiks, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı imalatlarına ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. İşin yapılmasına engel olan altyapı imalatları olması durumunda, bu imalatlar idarenin göstereceği doğrultuda yüklenici tarafından deplase edilecektir. Deplase hatları için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir. Deplase sırasında verilebilecek her türlü zarar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.10. Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
2.11. İş kapsamında hatalı yapılmış imalat olması durumunda, , söz konusu imalatlar yüklenici tarafından yıkılıp projesine ve şartnamesine uygun olarak yeniden yapılacaktır. Yeniden yapım için idareden sözleşme bedeli haricinde ayrıca ücret talep edilmeyecektir.
2.12. İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan malzemeler yüklenici tarafından belediyenin yazılı izni ile göstereceği döküm yerine boşaltılacaktır. Döküm yerinin düzeltilmesi yapılacaktır. Tüm yıkım, söküm ve taşıma, döküm yerinin düzeltilmesi işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yüklenici tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.
2.13. İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumundaki malzemeler yüklenici tarafından tutanakla kullanıcı birlik yetkililerine istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan metal hurdalar kullanıcı birlik yetkililerinin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır. Bu işlemler için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
2.14. İş bünyesinde yapılacak imalatlarla ilgili olarak resmi makamlardan alınması gereken her türlü izin, ruhsat vb. resmi belgeler, her türlü masrafı kendisi tarafından karşılanmak üzere yüklenici tarafından usulüne uygun olarak alınacaktır.
2.15. Her türlü imalatın renk ve tonu idare tarafından belirlenecektir.
2.16. Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak tüm malzemeler güncel Ulusal ve Uluslararası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları standartlarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
2.17. Kullanılacak malzemeler yeni ve daha önce kullanılmamış, orijinal, fiziksel bozulmalar ve ambalajlama hatası olmayan, hasarsız ve ayıpsız(çatlak, kırık, defolu vb.) malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.
2.18. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler yüklenici tarafından olumsuz çevre ve hava koşullarından korunacak; araç, gereç ve insanların geçişini en az etkileyecek şekilde düzenli ve özenli biçimde istif edilecektir.
2.19. Yapılacak imalatlar ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır. Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici tarafından yapılacaktır.
2.20. İşin bitimini müteakip, işyeri her türlü ihrazattan ve çalışma artıklarından çevreye uyumlu olacak şekilde yüklenici tarafından temizlenecektir. İşyerinin temizlenmesine ve temizlik sonucu işyerinden çıkan artıkların idare tarafından istenilen yere nakline (yükleme ve boşaltma dâhil) ilişkin tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
2.21. Yüklenici ile kışla içerisinde çalışma esaslarını kapsayan güvenlik protokolü yapılacaktır. Yüklenici, çalışacak personelin, işçilerin ve araçların belgelerini içeren dosyayı işe başlamadan önce ilgili Birlik Komutanlığına elden teslim edecektir.
2.22. Yüklenici, iş güvenliği ve işçi sağlığına dair yürürlükte bulunan yasa ve yönetmeliklere uygun olarak iş yerinde gerekli her türlü emniyet tedbirlerini alacaktır. Herhangi bir yasa veya yönetmelik ihlali sonucu oluşabilecek her türlü olumsuz durumdan yüklenici sorumlu olacaktır.
2.23. Taşınmazlarda taşınır mal saymanları tarafından kayda alınacak taşınır mallara ilişkin MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi esaslarına göre kodlandırma hükümleri uygulanacaktır. Yüklenici, temin etmeyi taahhüt ettiği malzemelerin kodlandırılması için gerekli bilgi ve belgeyi idareye teslim edecek ve idarece talep edilmesi durumunda, malzeme tanımlama işlemlerinde yardımcı olmak üzere personel görevlendirecek ve araç tahsis edecektir. Bu işlemler için tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
2.24. Bu yapım işinin ihalesi 4’üncü Kor. İhale Koms.Bşk.lığınca (Mamak/Ankara) yapılacaktır. İhale Komisyonunun kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yüklenici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır.
2.25. Bu şartname ve sözleşme kapsamında istenilen tüm belgeler; sözleşmenin imzalanması aşamasından sonra, yer teslimini müteakip yüklenici tarafından idareye teslim edilecektir.
3. NUMUNE ALMA
3.1. Numune alma işlemleri, yürürlükteki Yapım işleri Genel Şartnamesi ve TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
4. DENETİM VE MUAYENE
4.1. Denetim ve muayene işlemleri, yürürlükteki Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu, Yapım İşleri Genel Şartnamesi, Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
4.2. İdare gerek görmesi hâlinde, bedeli yüklenici tarafından karşılanmak üzere, kullanılan her türlü malzeme ile yapılan imalatlarla ilgili muayene ve deneyler isteyebilecektir.
4.3. Muayenelerde gerekli olabilecek her türlü personel, araç, malzeme, test cihazları vb. yüklenici tarafından temin edilecektir.
4.4. Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
4.5. Yüklenici, muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde muayene raporu yüklenici tarafından aynen kabul edilmiş sayılacaktır.
4.6. Muayene ve kontroller esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
5. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
5.1. Yüklenici tarafından temin edilecek tüm malzemeler, nakliye ve montaj esnasında dış etkenlerden korunacak şekilde ambalajlanmış olacaktır.
5.2. Ambalajında hasar, bozuk, eksik çıkan her türlü malzemenin sorumluluğu yükleniciye ait olacaktır. Bu hususta hasarlı ve eksik olan malzemeler, yüklenici tarafından ilave bedel talep edilmeden değiştirilecektir.
6. GARANTİ ŞARTLARI
6.1. Yapım işi kapsamında kullanılan bütün malzemeler üretici firma garantisinde olacak ve yüklenici bu malzemelere ait garanti belgelerini idareye teslim edecektir.
6.2. Garanti süresince her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresi içerisinde bakım gerektiğinde yüklenici firma bakım yapacaktır.
6.3. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi ve kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderlere yüklenicinin alacaklarından kesmek veya teminatını paraya çevirmek suretiyle tahsil edilecektir.
7. İSTEK VE ÖZELLİKLER
7.1. İNŞAAT İŞLERİ:
“4'üncü Kolordu Komutanlığı 1982-LOJ-BET-042 Albüm Numaralı Çiğiltepe Askeri Lojmanları Öztüzün Apartmanı Isıtma Kazanı Bacalarının Paslanmaz Çelik Bacaya Dönüştürülmesi” işi inşaat işleri kapsamında; mevcut binada aşağıda ayrıntılı olarak açıklanan demontaj (söküm) ve montaj işleri (yeni imalatlar dâhil) yapılacaktır.
7.1.1. Perde Duvarda Baca Geçişi Açılması
Projede gösterildiği şekilde, kazan dairesi ve dış mahal arasında bulunan perde duvarın imalat yapılacak olan kısımları 18.185/1 pozuna uygun olarak, 50 cm çapında 2 adet olmak üzere, aralarında minimum 25 cm mesafe kalacak biçimde daire şeklinde baca geçişi açılacaktır. Geçiş oluşturma esnasında, çelik baca ve çelik konstrüksiyon imalatı için zorunlu olabilecek öngörülememiş değişiklik ve eklemeler yüklenici firma tarafından ek ücret talep edilmeden uygulanacaktır. Yıkımdan çıkan moloz idarece belirlenen yerlere ek ücret talep edilmeden nakledilecektir.
7.1.2. Temel Yapılması
Çelik konstrüksiyon imalatı için, çelik bacaların yerine konulacağı yerden itibaren planlanarak, bina cephesine bitişik şekilde, projede gösterildiği gibi, 15.115.1002 pozuna uygun olarak kazı yapılacaktır. Temel ölçüleri yüklenici firmanın onaylı statik hesap raporuna göre esnektir. Projede belirtilen ölçüler minimum değerleri temsil etmektedir. Kazıdan çıkan fazla moloz idarece belirlenen yerlere, ek ücret talep edilmeden nakledilecektir.
Kazı yapılan alana, 15.150.1003 pozuna uygun olarak C16/20 sınıfında 10 cm kalınlığında koruyucu beton dökülecektir. Betonun dayanımını almasına müteakip 15.180.1001 pozuna uygun olarak, projede belirlendiği gibi ve çelik baca imalatına uyumlu olacak biçimde, temel ölçülerinde ahşaptan kalıp yapılacaktır.
Yapılan kalıbın iç cidarını tamamen saracak şekilde 15.255.1013 pozuna uygun olarak membran ile su yalıtımı yapılacaktır. Yapılan yalıtım üzerinde hiçbir şekilde deformasyon olmayacaktır. Deformasyon olması durumunda, yüklenici firma tüm yalıtım imalatını hiçbir ek ücret talep etmeden yenileyecektir.
Hazırlanan temel çukurunda, her yönden 5’er cm pas payı bırakıldıktan sonra, projede gösterildiği gibi nervürlü donatı ile 15.160.1003 ve 15.160.1004 pozlarına uygun şekilde betonarme çeliği imalatı yapılacaktır. İmalat sonunda, projede ölçüleri belirtildiği şekilde, çelik konstrüksiyon bağlantıları temel sistemine doğru ve eksiksiz şekilde yerleştirilecektir. Beton atılmadan önce ankraj cıvata ve bağlantıları ve sacları mutlaka teraziye alınacak ve desteklenecektir. Yapılacak herhangi bir imalat hatası durumunda, yüklenici firma hiçbir ek ücret talep etmeden hatayı düzeltecek, yapılan imalatı hatasız olacak şekilde yenileyecektir. Yapılacak imalatta kullanılacak donatı miktarı yüklenici firma tarafından yapılacak onaylı statik hesap raporuna göre esnektir. Projede gösterilen imalat ölçüleri minimum değerleri temsil etmektedir.
Betonarme temelinin hazırlanmasını müteakip, yapı denetim görevlisinin onayından sonra temel boşluğuna 15.150.1006 pozuna uygun olarak C30/37 sınıfında beton dökülecektir. Bu beton sınıfı minimum ölçüleri temsil etmektedir ve yüklenici firma tarafından yapılacak onaylı statik hesap raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Kazı ve temelin yapılması esnasında gerekli her türlü emniyet tedbiri yüklenici tarafından alınacaktır.
7.1.3. Çelik Konstrüksiyon Yapılması
Çelik konstrüksiyon 15.165.1003 pozuna uygun olarak imal edilecektir. Projede gösterilen ölçüler minimum ölçüleri temsil etmektedir. Çelik konstrüksiyon, baca şapkasına kadar bacayı saracak uzunlukta olacaktır. Uygulama öncesi yüklenici yerinde ölçü alacak, statik hesap raporu ve konstrüksiyon imalat projesi hazırlayacaktır. Hazırlanan hesap raporları ve projeler mühendisler odasına kayıtlı İnşaat Mühendisi ve yüklenici tarafından onaylanmış olacak ve bir dosya halinde idarenin onayına sunulduktan sonra uygulanacaktır. Hazırlanacak rapor ve projeler için yükleniciye ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
Baca taşıyıcı profilleri, rüzgâr yüklerinin devirme ve deprem yüklerini karşılayacak şekilde dizayn edilecek ve hesaplanacaktır. Çelik konstrüksiyon, projede gösterildiği gibi arkasında bulunan betonarme binanın belirlenmiş taşıyıcı elemanlarına ankrajlanacak ve sabitlenecektir. Ankrajlar, profilden imal edilmiş ve çelik konstrüksiyona kaynaklanmış parçalara cıvata ile bağlanacaktır. Taşıyıcı profiller ve paslanmaz bacaların tüm bağlantıları değiştirilebilir paslanmaz malzemelerle yapılacak, karbon çeliğinden yapılan taşıyıcı profillerin paslanmaz bacalar ile birebir teması önlenecek şekilde yapılacaktır.
Taşıyıcı profiller sertifikalı profil olacak, tüm profiller boyama öncesi kumlamaya tabi tutularak astar ve 15.540.1102 pozuna uygun olarak son kat boya ile boyanacaktır. Boya sonrası imalat ve montajda malzemeye hiçbir kaynak işlemi yapılmayacak, montajdaki tüm birleşimler cıvatalı konstrüksiyon olacaktır. Tüm taşıyıcı sistem yüklenici firma tarafından deprem ve rüzgâr yükleri de göz önüne alınarak statik olarak hesaplanıp onaylı şekilde raporlanacaktır. İmalat, onaylı statik hesap raporu ve projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. Yüklenici firma tarafından hazırlanacak hesap raporu ve projelere göre, idareyle koordine olunarak, bina çatısında kırım ve değişiklik yapılıp yapılmayacağına karar verilecektir. Projenin uygulanması verilen karara uygun olarak yapılacaktır. Yüklenici firma yapılacak hiçbir değişiklik ve fazladan imalat için ek ücret talep etmeyecektir.
Kullanılan bütün malzemelerde yönetmelik ve tüzüklerde istendiği gibi TSE Uygunluk Belgesi, ISO veya CE Belgesi bulanacaktır. Söz konusu belgeler, uygulama öncesinde statik hesap raporu ve projeler ile birlikte bir dosya halinde idarenin onayına sunulacaktır. Bu belgeleri olmayan malzemeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Yeni imal edilecek çelik konstrüksiyonun yapılması için gerekli olabilecek her türlü vinç, vb. araç giderleri ile çelik konstrüksiyonun yapılması ile ilgili teknik zorunluluk arz eden tüm hususlar (yıkım, boya ve sıva tamiratları, iskele kurulması, temel yapılması, profil vb. demir işleri ve diğer tüm montaj elemanları, statik hesap raporu ile projelerin hazırlanması ve onaylatılması için gerekli mühendislik hizmetleri vb. ) için herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
Çelik konstrüksiyonun yapılması esnasında gerekli her türlü emniyet tedbiri yüklenici tarafından alınacaktır.
7.1.4. Kazan Bacalarının Yapılması
Kazan bacasının yapılacağı bina; kazan dairesinin bulunduğu bodrum kat, zemin kat, birinci kat, ikici kat, üçüncü kat, dördüncü kat, beşinci kat ve çatıdan oluşmakta olup, bina yüksekliği çatı dâhil olmak üzere yaklaşık 21 metredir. Mevcut kazan bacası, kazan dairesinden bina bacasına bağlıdır. Bina bacası 100cm x200cm kesitinde tuğladan yapılmış olup, yeni imal edilecek kazan bacası bina dışından geçirilecektir. Yeni imal edilecek baca üst kotu, ana mahya üst kotundan 50 cm yukarıda olacaktır ve baca, baca şapkasına kadar çelik konstrüksiyon içinde olacaktır.
Yeni imal edilecek baca yerinin belirlenmesi için idare ile koordine kurulmasına müteakip imalata başlanacaktır.
Yeni imal edilecek kazan bacalarının iç cidar kalınlığı minimum 0.6 mm, dış cidar kalınlığı minimum 0,4 mm kalınlığında olacaktır. İki cidar arası 50 mm taş yününden oluşacaktır.
Yeni kazan bacaları 25.288.5313 pozuna uygun olarak imal edilecektir. Uygulama öncesi yüklenici firma yerinde ölçü alacaktır, baca hesap raporu ve baca imalat projesi hazırlayacaktır. Hazırlanacak rapor ve proje için yükleniciye ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
İmalat projesi firma seçimi yapılan bacaya ait (testleri yapılmış) montaj kılavuzuna uygun olarak hazırlanacak, mühendisler odasına kayıtlı Makine Mühendisi ve yüklenici tarafından onaylanmış olacak ve bir dosya halinde idarenin onayına sunulduktan sonra uygulanacaktır.
Yeni imal edilecek kazan bacasının montajı için gerekli olabilecek her türlü vinç, vb. araç giderleri ile baca işi ile ilgili teknik zorunluluk arz eden tüm hususlar (yıkım, boya ve sıva tamiratları, iskele kurulması, baca kaidesi, ankastre konsol vb. demir işleri ve diğer tüm montaj elemanları, baca hesap raporu ile projelerin hazırlanması ve onaylatılması için gerekli mühendislik hizmetleri vb.) için herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
Bacalar için yıldırımdan korunma tesisatı ve topraklama yapılacaktır. Yoğuşma kovaları en yakın gidere PVC borular ile iletilecektir.
İmalat sonrası yeni imal edilen bacalar için brülör ayarı yapılacaktır.
Bacaların yapılması esnasında gerekli her türlü emniyet tedbiri yüklenici tarafından alınacaktır.
Bacaların imal edilmesi sırasında çelik boruların demontaj ve montajı yapılırken oluşan hasarlardan ve hasarın giderilmesinden, yeni yapılacak olan kazan ve baca sistemin mevcut durumdaki gibi çalışır vaziyette olmasından yüklenici firma sorumludur.
Kullanılan bütün malzemelerde yönetmelik ve tüzüklerde istendiği gibi TSE Uygunluk Belgesi, ISO veya CE Belgesi bulanacaktır. Söz konusu belgeler, uygulama öncesinde baca hesap raporu ve projeler ile birlikte bir dosya halinde idarenin onayına sunulacaktır. Bu belgeleri olmayan malzemeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Baca üzerindeki tüm malzeme ve materyaller (askı parçaları, şapkalar, temizleme kapakları, birleşim yerleri ve cıvataları, sifon ağızları) paslanmaz malzemeden imal edilecektir.
Paslanmaz bacaların imalatında malzemeye zarar vermeyen dikiş kaynağı tekniği kullanılacak, tüm paslanmaz malzemeler sevk esnasında çizilme ve bozulmaya karşı naylon ile kaplanacaktır.
Baca ankraj çubukları, alt destek plakaları, taban sac ve takviyeleri tüm deprem ve rüzgâr devirme yükleri hesaba alınarak, montaj öncesi yüksek dozda demir gömülü temel bloğu içerisine bloke edilecektir. Beton atılmadan önce ankraj cıvata ve bağlantıları ve sacları mutlaka teraziye alınacak ve desteklenecektir.
7.1.5. Duvar ve Baca Boşluklarının Kapatılması
Kazan dairesi ile eski baca birleşim yeri olan duvar kısmındaki boşluk 15.220.1004 pozuna uygun olarak duvar imalatı yapılarak kapatılacaktır. Duvar imalatı yapılan kısım 15.280.1001 pozuna uygun olarak sıvanacak, sıva öncesinde 10.330.2501 pozuna uygun olarak sıva filesi döşenecektir. Yeni imal edilen duvar 15.540.1215 pozuna uygun olarak idarece belirlenecek renkle boyanacaktır. Bacalar ile mevcut perde duvar arasındaki boşluklar, bacaların imalatının tamamlanmasını müteakip, dayanımlı harç ile sıvanacak ve eksiksiz şekilde kapatılacaktır.
7.1.6. Dış ve İç Cephe Sıvalarının Yapılması
Kazan dairesinden çıkan baca boruları ile dış mahal arasında kalan bölümün, dış mahalde olan kısmında, 15.275.1101 pozuna uygun olarak dış cephe sıvası, kazan dairesi mahallinde olan kısmında, 15.280.1001 pozuna uygun olarak iç cephe sıvası yapılacaktır. Sıva imalatı öncesinde tuğla duvar ile kapatılan duvar boşlukları ile mevcut perde duvar üzerine her iki mahalde olmak üzere, her yönde 15 cm olacak şekilde sıva filesi çekilecektir.
7.1.7. Dış ve İç Cephe Boyalarının Yapılması
15.275.1101 pozuna uygun olarak dış cephe sıvası yapılmış duvar boşlukları, boya imalatına hazır hale getirildikten sonra, 15.540.1304 pozuna uygun olarak idarece belirlenecek renkte dış cephe boyası ile boyanacaktır. 15.280.1001 pozuna uygun olarak iç cephe sıvası yapılmış duvar boşlukları, boya imalatına hazır hale getirildikten sonra, 15.540.1215 pozuna uygun olarak beyaz renkte iç cephe boyası ile boyanacaktır. Boya işlemi sırasında baca imalatlarının yapıldığı mevcut duvarlarda bütün boyasız alanlar boyanacak, boyanmamış alan bırakılmayacaktır.
7.1.8. Ek Şartlar
Fazladan çıkabilecek söküm, temizleme, boya, sıva, taşıma işleri ve inşaat süresince, öncesinde ve sonrasında yüklenici firma elemanları tarafından hasara uğratılmış her türlü malzemenin tekrardan temini ve yerine konulması yapılacak, yüklenici firma bütün bu durumlar için hiçbir ek ücret talep etmeyecektir.
Teklif veren firmalar yapılacak olan işi yerinde görecek ve ona göre fiyat teklifi verecektir. Yapılacak işi yerinde görmeden fiyat teklifi veren firmalar işi yerinde görmüş kabul edilir.
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)