İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

3'üncü Mknz.p.tb. Yemekhane Binası İç-dış Cephe Boya Ve El Yıkama Yeri Onarımı İşi

İhale No 817134
Sektör İnşaat, Taahhüt ve Peyzaj Yapım İşleri
İdare Ankara 4. Kolordu Komutanlığı
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Ankara
İşin İli Ankara
Yayın Tarihi 24 Ekim 2014
İhale Tarihi 27 Ekim 2014 13:30

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI
İŞİN ADI :    3'ÜNCÜ MKNZ.P.TB. YEMEKHANE BİNASI İÇ-DIŞ CEPHE BOYA VE EL YIKAMA YERİ ONARIMI İŞİ
İLAN TÜRÜ ve USULÜ:    DOĞRUDAN TEMİN - Doğrudan Temin Alımları
 
İDARE ADI:    4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
ADRESİ:    ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA
TELEFON VE FAX NUMARASI:    +903123695710-2977 - +903123699376
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:    
 
MALIN NİTELİĞİ VE TÜRÜ:    YAPIM İŞİ
MİKTARI:    -   
MALIN TESLİM YERİ:    28’inci Mekanize Piyade (BG) Tugay Komutanlığı
MALIN TESLİM TARİHİ/TARİHLERİ:    40 (Kırk) takvim günü
İhalenin YAPILACAĞI YER:    4'üncü Kor.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı Mamak/ANKARA
İhalenin TARİH VE SAATİ:    27/10/2014-13:30
 
İHALE İLANI METNİ  
İŞİN TANIMI : 2001-YEM-BET-283 ALBÜM NU.LI 3'ÜNCÜ MKNZ.P.TB. YEMEKHANE BİNASI İÇ-DIŞ CEPHE BOYA VE EL YIKAMA YERİ ONARIMI İŞİ 
YERİ : 28’İNCİ MEKANİZE PİYADE (BG)TUGAY KOMUTANLIĞI MAMAK/ANKARA 

1. KONU :
Bu şartname “2001-YEM-BET-283 Albüm nu.lı 3'üncü Mknz.P.Tb. Yemekhane Binası İç-Dış Cephe Boya ve El Yıkama Yeri Onarımı” işinin istek ve özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.
2. GENEL HUSUSLAR:
2.1 Söz konusu iş kapsamında sözleşme yapılacak ve kesin teminat alınacaktır. Bakım ve onarım/yenileme işinde kullanılacak malzemeler, güncel Ulusal ve Uluslar arası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları Standartlarına, fen kurallarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
2.2 Alınacak/kullanılacak malzemeler daha önceden kullanılmamış, orijinal hasarsız ve 1 inci sınıf olacaktır.
2.3 Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. İş garanti süresi boyunca iş yapılan yapılarda ve yerlerde oluşacak her türlü hasardan (örneğin çatı akması, elektrik hasarı, tesisat kaçağı vb.) kabul esnasında ortaya çıkmamış dahi olsa, yüklenici firma sorumlu olup, bu hasar ve bozukluğun tespiti halinde ayıplı işler kapsamında her türlü onarım yüklenici tarafından yapılacaktır.
2.4 Kullanılacak tüm malzemelerin nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.5 İşe başlamadan önce yüklenici ile idare arasında kışla içerisinde çalışma esaslarını belirleyen Güvenlik Protokolü yapılacaktır. 
2.6 İş başlamadan önce, yüklenici tarafından iş planı/programı hazırlanarak idareye yazılı olarak verilecektir.
2.7 Yüklenici, imalat ve olası tamirat için gerekli olacak tüm ana ve yardımcı aracı, iş aletini ve sarf malzemesini kendisi sağlamayı kabul eder.
2.8 Bakım ve onarım işi; yer teslim tarihinden itibaren 40 (Kırk) takvim günü içerisinde bitirilerek, işyeri idareye teslim edilecektir. 
2.9 Yüklenici tarafından talep edilmesi durumunda, idareye ait elektrik ve su kullanılabilecektir. Bu durumda, işe başlamadan önce elektrik ve su için ayrı ayrı elektronik süzme sayaç takarak kullandığı elektrik ve su tutarını belirleyecektir. İşin bitimini müteakip sayaç sökülerek o ayki elektrik ve su faturasındaki birim fiyat üzerinden kullanılan tutar, 4'üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacaktır. Yatırılan elektrik ve su bedeline ait dekontlar yapı denetim heyetine teslim edilecektir.
2.10 İdarece hazırlanmış proje çizimi yüklenici için rehber niteliği taşımaktadır ve idareyi hukuki sorumluluk altında bırakmaz. İdare uygulama projesinde gösterdiği yerlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
2.11 Yüklenici, tüm proje sahalarını yerinde görerek, belirtilen tüm durumları ve varsa farklı durumları kendisi tespit etmekle yükümlü olup, gerekli iş planını hazırlayarak idareye yazılı olarak beyan edecektir. 
2.12 Kalite güvence ve ürün kalite belgeleri ile ilgili hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
2.13 Yüklenici; çalışmalarda personelinin tüm güvenlik tedbirlerini üstlenmeyi taahhüt eder.





3. İSTEK VE ÖZELLİKLER: 

(İNŞAAT GRUBU)
İNŞ-3.1 EL İLE SERT TOPRAK KAZILMASI
3.1.1 Kazının yapılması, taşıtlara yükleme ve boşaltılması veya 4 metreye kadar atılması, depo, imla veya sedde yerinde serilmesi, imalat veya inşaat yapıldıktan sonra kazı yerinde kalan boşlukların doldurulması, bunların düzeltil­mesi için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. Kazının hacmi kazı projesi üzerinden m3 olarak hesaplanır.
3.1.2 Makine ile kazı yapılmasının mümkün olmadığı (makinenin giremediği, girmesine müsaade edilmeyen veya ulaşımın sağlanamadığı iş mahallerinde ) veya makineli kazı yapılması halinde telafisi mümkün olmayan zararların oluşmaması için (koruma ve SİT alanları vb.) yapı denetim elemanı tarafından, yerinde yapılacak tespit ve teknik gerekçeleri belirtmek ve idarenin onayının alınmasından sonra el ile kazı birim fiyatı uygulanır. Kazı miktarı toplamı 10.000 m³ den az olduğu takdirde, kazının; el ile yapılan miktarı için “el ile kazı birim fiyatı”, makine ile yapılan miktarı için ise “makine ile kazı birim fiyatı” uygulanır.
3.1.3 Kazı esnasında yer altında karşılaşılabilecek tüm mimari, elektrik, haberleşme (telefon/fiber-optik v.b), ısıtma, temiz su ve drenaj (pis su borusu, rögar, v.b) altyapılarına gelebilecek zararın tamiri ve çalışır halde teslim edilmesi yükleniciye ait olacaktır. Yer tesliminde idare tarafından verilecek olan alt yapı vaziyet planında (elektrik, telefon/fiber-optik hatları, ısıtma, temiz su ve kanalizasyon hattı, rögar, v.b) belirtilen altyapı öğelerindeki eksikliklerden idare sorumlu tutulamaz. Yüklenici firma tüm proje sahalarını yerinde görerek, belirtilen tüm durumları ve varsa farklı durumları kendisi tespit etmekle yükümlüdür.
İNŞ-3.2 EL İLE KIRMATAŞ, KUM ÇAKIL VE BENZERİ MALZEMENİN SERİLMESİ
3.2.1 Temiz su ve pis su hattı kazısı yapıldıktan sonra, hat döşenmeden önce zemine ve hattın döşenmesinden sonra üzerine 10 cm. kalınlığında kırma taş, çakıl ve benzeri malzemelerin el ile tabaka tabaka serilmesi ve serme işleminin yapılması için lüzumlu her türlü araç ve gereç giderleri ve müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. Serilmiş malzemenin kabarma ve çökme nazarı itibara alınmadan figüre ölçüleri üzerinden hesap edilen m³ olarak hacmidir.
3.2.2 Kum serildikten sonra üzerine emniyet bandı çekilecek ve kazıdan çıkan toprak malzemesi ile dolgu yapılacaktır.
İNŞ-3.3 PARKE,BETON PLAK,ADİ KALDIRIM VE BLOKAJ SÖKÜLMESİ
3.3.1 Doğal parke taşı, beton plak, adi kaldırım, bordür taşı ve blokaj sökülmesi, taşların plaklardan ayrılması, yol kenarına istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, parke, beton plak, adi kaldırım ve blokaj sökülmesi işi. Sökülen taş ve plaklar alanı m2 olarak ölçülerek hesaplanır.
3.3.2 Pis ve temiz su tesisatı çekilmesi planlanan ve projesinde gösterilen iki rögar arasındaki parke taşı döşenmiş olan alanda boru döşenecek kadar alanın sökülmesi işi. 
İNŞ-3.4 KIRMATAŞ, ŞOSE VE ASFALT SÖKÜLMESİ
3.4.1 Kırma taş, şose ve asfalt sökülmesi, çıkan malzemenin yol kenarına toplanması, inşaat yerindeki yükle­me, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. Sökülen yerin hacmi m³ cinsinden ölçülerek hesaplanır. 
3.4.2 Ana temiz su hattından alınacak su tesisatı için çekilmesi planlanan ve projesinde gösterilen asfalt döşenmiş olan alanda boru döşenecek kadar alanda asfalt sökülmesi işi. 
İNŞ-3.5 HER TÜRLÜ, SAC, PVC, ÇİNKO VB. YAĞMUR BORUSU SÖKÜLMESİ
3.5.1 Her türlü sac, PVC, çinko vb. yağmur borusu sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, her türlü sac, pvc, çinko vb. yağmur iniş borusu sökülmesi işi. Sökülen malzemelerin uzunluğu yerinde m. cinsinden ölçülerek hesaplanır.
3.5.2 Sökümden çıkan malzemeler idareye aittir. Sökülen malzemeler idarenin göstereceği yere taşınarak teslim edilecektir.


İNŞ-3.6 SERAMİK, FAYANS VB. KAPLAMA SÖKÜLMESİ
3.6.1 Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi işi. Sökülen kaplama alanı m² olarak hesaplanır.
3.6.2 Sökülen moloz malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.
3.6.3 Detay projesinde gösterilen el yüz yıkama yeri ve temiz su hattı döşenecek yerlerde söküm işi yapılacaktır. 
İNŞ-3.7 ALÜMİNYUM, SAC, ALÇIPANEL, TAŞYÜNÜ, CAMYÜNÜ VB. ASMA TAVAN SÖKÜLMESİ
3.7.1 Alüminyum, sac, alçıpanel, taşyünü, camyünü vb. asma tavan sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, alüminyum, sac, alçıpanel, taşyünü, camyünü vb. asma tavan sökülmesi işi. Sökülen asma tavan m² olarak hesaplanır.
3.7.2 Sökülen moloz malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.
3.7.3 Mevcut durumda bulunan asma tavanın yeni örülecek olan duvara denk gelen kısımları sökülecektir. 
İNŞ-3.8 TAŞYÜNÜ TAVAN KAROSU İLE ASMA TAVAN YAPILMASI (60*60*1.5)
3.8.1 Onaylanmış proje ve detaylarına göre fırın boyalı metal profillerin özel ayarlı galvanizli çelik askı takımları ile istenen aralık ve kottaki düzeyde askıya alınması, bu profillerin üzerine veya altına taş yünü asma tavan levhalarının yardımcı montaj elemanları ile tespit edilmesi, elektrik armatürleri ve tesisat için yerler açılması, gerek bu açılan ve gerekse tavan ile duvarların birleştiği yerlerde istenilen renk ve malzeme ile çıtalarının yapılması suretiyle asma tavanın teşkili, her türlü malzeme ve zayiatı, atölye masrafları, işçilik , alet ve edevat giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir. 1 fiyatıdır.
3.8.2 Projesindeki boyutlar üzerinden m2 olarak ölçülür. 0.25 m2 den küçük havalandırma ve elektrik armatürleri boşlukları ile diğer boşluklar düşülmez.
3.8.3 Mevcut durumda bulunan asma tavanın yeni örülecek olan duvara denk gelen kısımları için asma tavan yapılacaktır. 
İNŞ-3.9 ÇİNKO VE SACDAN HER TÜRLÜ ATİKA DUVAR ARKASI ÇATI DERESİ (GİZLİ DERE) SÖKÜLMESİ 
3.9.1 Çinko ve sacdan her türlü atika duvar arkası çatı deresi (gizli dere) vb. sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, çinko ve sacdan her türlü atika duvar arkası çatı deresi (gizli dere) vb. sökülmesi işini kapsar. Sökülen malzemelerin uzunluğu yerinde metre cinsinden ölçülerek hesaplanır.
3.9.2 Sökümden çıkan malzemeler idareye aittir. Sökülen malzemeler idarenin göstereceği yere taşınarak teslim edilecektir.
3.9.3 Detay projesinde gösterilen ve sandviç panellerin oluğa denk gelen bölümündeki sac vidalarından sökülmesi gerekenler söküldükten sonra sandviç panellere zarar vermeden oluklar yerinden çıkarılacaktır. 
İNŞ-3.10 14 NOLU ÇİNKO LEVHADAN ATİKA DUVAR ARKASI İÇİN ÇATI DERESİ YAPILMASI VE YERİNE TESBİTİ
3.10.1 14 no lu çinko levhadan projesine göre dere yapılması, aynı numara çinko levha ile 28 cm genişliğinde eteklerin kenetlenmek suretiyle eklenmesi ve bir taraftan çatı örtüsü malzemesi altına sokulması atika duvar iç tarafında oluk kenedinden itibaren 15 cm yükseklikte, çinko konacak kısımda 5 cm duvara gömerek tespiti muntazam meyille döşenmesi, etek kısmının duvara tespiti, çinko levha altına bitümlü karton konması, ek yerlerine birbiri üzerine 5 cm bindirilmesi, lehim yapılması, projesine göre taşma derzleri yapılması, haz­neye birleşme yerlerinin yapılması, süzgeç konulması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.10.2 Detay projesinde gösterilen ve sandviç panellerin oluğa denk gelen bölümündeki sac vidaları sandviç panellere zarar vermeden sökülerek yeni oluklar yerine tesbit edilecektir. 
3.10.3 Panel çatı üzerinde mevcut durumda bulunan tüm vidaların yağmura karşı sızdırmazlıklarının sağlanması maksadıyla, vida etraflarına idarenin onayı alınmak şartıyla uygun yalıtım malzemesi sürülecektir.
İNŞ-3.11 BETON KAPAKLI RÖGAR YAPILMASI ve YERİNE MONTAJI (500X500X500mm.) 
3.11.1 Detay projesinde belirtildiği şekilde, 500x500x500mm. kesitli, beton kapaklı bir adet rögarın yapılarak projesinde belirtilen yere konması işi.
3.11.2 Rögar döşenirken gerekli eğim verilecek, körüğe boru döşendikten sonra boru giriş yerlerinin etrafı sıvanacaktır. Montaj ve ek parçaları dahildir. 
3.11.3 Projesine uygun hazır rögar piyasadan temin edilebilecek veya yerinde imal edilerek montajı yapılacaktır.
İNŞ-3.12 ø100 MM BİRUCU MUFLU PVC YAĞMUR BORUSU TEMİNİ VE MONTAJI
3.12.1 PVC’den Ø100 mm çapında borunun temin edilmesi, projesinde gösterilen yerlere kelepçelerin duvara tespit edilmesi, boruların oluktan itibaren dirseklerde dâhil olarak monte edilmesi, kelepçelerin galvanizli somunlu vida ile sıkılarak yağmur borularının duvara bağlanmasının tamamlanması, her türlü bağlantı, dirsek ve müteferrik parçalar, malzeme ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil.
3.12.2 Yerine takılmış boru ekseninin boyu üzerinden metre cinsinden ölçülür ve eğri kısımlara bir misli zam verilir.
İNŞ-3.13 KİREÇ HARÇLI DÜZ SIVA YAPILMASI
3.13.1 1 m³ dişli kuma 0,330 m³ sönmüş kireç hamuru katarak hazırlanan harçla ortalama 2 cm kalınlığında kaba sıva yapılması, üzerine 1 m³ mil kumuna 0,330 m³ sönmüş kireç hamuru katarak hazırlanan harçla 0,8 cm ka­lınlığında ince sıva yapılması, duvar yüzeylerinin temizlenmesi, gerektiğinde sulanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. 
3.13.2 Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzler (boşluk yanları dâhil) m² olarak hesaplanır. Doğrama pervazları ve varsa ahşap süpürgelik altında kalan sıva yüzeyleri hesaba katılır. Bütün boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşülür. 
3.13.3 Projesinde gösterilen yeni örülecek duvarın her iki yüzüne ve iç-dış cephede tadilat gören yerlerde düz sıva yapılacaktır. 
İNŞ-3.14 BETON, TUĞLA DUVAR vb. YÜZEYLERE PERLİTLİ SIVA VE SATEN KAPLAMA YAPILMASI
3.14.1 Beton, tuğla duvar vb. yüzlere 10 mm kalınlığında perlitli alçılı tek kat sıva yapılması, 1/3 perlitli alçı + 2/3 saten alçı karışım harcı ile 9 mm kalınlığında ikinci katın çekilmesi, sıva merkezlerinde köşe profili farklı malzeme geçişlerinde sıva filesinin konularak ve üzerine 3 mm kalınlığında saten alçı kaplama yapılması, zımparalanması, tozlardan temizlenmesi için her türlü malzeme ve zayiatı, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. 1 fiyatı:
3.14.2 Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzler (boşluk yanları dâhil) m² olarak hesaplanır. Doğrama pervazları ve varsa ahşap süpürgelik altında kalan sıva yüzeyleri hesaba katılır. Bütün boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşülür.
3.14.3 El-yüz yıkama yerine bakmayan yüzeye ve projede belirtilen temizlik odasına örülecek olan duvarın he iki yüzüne uygulama yapılacaktır. 
İNŞ-3.15 MALA PERDAHLI ŞAP YAPIMI
3.15.1 Şartnamesine göre yapılmış beton, betonarme veya tesviye tabakası üzerine (prizini tamamlamadan) m² ye 2,5 kg çimento ve su serpilerek mala perdahlı şap yapılması ve sulanması, şap yapılacak yerin temizlenmesi, yıkanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.15.2 Seramik sökümü yapılan yerlere yeni seramik yapılmadan önce ve tesisat elemanlarının döşenmesinden sonra zeminin tesviyesi maksadıyla şap yapılacaktır. 
İNŞ-3.16 MAKİNE İLE YUMUŞAK VE SERT TOPRAK KAZILMASI (SERBEST KAZI)
3.16.1 Yumuşak ve sert toprak zeminde; makina ile kazının yapılması, taşıtlara yüklenmesi, 25 metreye kadar taşınması, depo, imla veya sedde yerinde boşaltılması, serilmesi, inşaat yapıldıktan sonra kazı yerinde kalan boşlukların doldurulması, kazı yeri, depo ve dolgunun tesviyesi ve düzeltilmesi için yapılan her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. 25 m. dışındaki taşıma, dolgunun sulama ve sıkıştırma bedelleri dâhil değildir.
3.16.2 Makine ile kazı yapılmasının uygun olduğu bölgelerde yapılacaktır. Kazı esnasında yer altında karşılaşılabilecek tüm mimari, elektrik, haberleşme (telefon/fiber-optik v.b), ısıtma, temiz su ve drenaj (pis su borusu, rögar, v.b) altyapılarına gelebilecek zararın tamiri ve çalışır halde teslim edilmesi yükleniciye ait olacaktır. Yer tesliminde idare tarafından verilecek olan alt yapı vaziyet planında (elektrik, telefon/fiber-optik hatları, ısıtma, temiz su ve kanalizasyon hattı, rögar, v.b) belirtilen altyapı öğelerindeki eksikliklerden idare sorumlu tutulamaz. Yüklenici firma tüm proje sahalarını yerinde görerek, belirtilen tüm durumları ve varsa farklı durumları kendisi tespit etmekle yükümlüdür.
İNŞ-3.17 20 CM KALINLIĞINDAKİ TECHİZATSIZ GAZBETON DUVAR BLOKLARI İLE DUVAR YAPILMASI (GAZBETON TUTKALI İLE) (G4 SINIFI) (5,00 N/MM² VE 600 KG/M³)
3.17.1 Projesine göre teçhizatsız gaz beton duvar blokları ile gaz beton tutkalı kullanılarak duvar yapılması için, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.17.2 Projesindeki boyutlar üzerinden m² olarak hesaplanır. 0,10 m² den küçük boşluklar düşülmez.
3.17.3 Projede dış cephede görünen ve sökümü yapılacak olan iki adet PVC pencereden meydana gelen boşluklar da bu kapsamda örülecektir. 
İNŞ-3.18 ÇELİK BORUDAN TAM GÜVENLİKLİ CEPHE İŞ İSKELESİ YAPILMASI (0,00-51,50M ARASI)
3.18.1 Standardı iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine uygun olarak, yapılarda duvar yapımı ve kaplaması, dış sıvası, boyası ve benzeri işlerin yapımı için sabit olarak kullanılmak üzere çelik borudan tam güvenlikli iş iskelesinin yapılması için, iskele kurulacak alanın temizlenmesi, standardında belirtilen ölçülerde; düşeyliği ayarlanabilen taban plakalarının aralıkları ayarlanarak yerleştirilmesi, düşey boru elamanların taban plakalarına yerleştirilmesi, yatay ve diyagonal boru bağlantı elemanlarının düşey elemanlarda bulunan flanşlara kama ile birleştirilmesi, duvar bağlantı elemanları ile iskelenin duvara sabitlenmesi, çalışma platformlarının her kata yerleştirilmesi, yatay düşey korkulukların monte edilmesi, gerekli tüm iş emniyet tedbirlerinin alınması, güvenlikli sökülmesi için, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. Ölçü m² olarak hesaplanır. 
3.18.2 İskele alanı, iskelenin yapıldığı yüzeyin üst kotu yükseklik olarak, iskele kurulan yüzeyin tabandaki uzunluğu ise genişlik olarak alınır ve genişlik ile yüksekliğin çarpımı sonucu iş iskelesi alanı olarak hesaplanır.
3.18.3 Bir mahali çevreleyen alandaki tavanda iş iskelesini gerektirecek bir imalat yapılması söz konusu ise; tavan için iskele bedeli verilir ayrıca, duvarlar için iş iskelesi bedeli verilmez. Bir mahalde kurulan iş iskelesi, o mahalde yapılacak olan ve iş iskelesi kurulmasını gerektiren tüm imalatların yapımı için kurulduğu kabul edilir ve bu mahal için iskele bedeli bir kere verilir. Bu tanım 3,00 metreden yüksek duvar inşaatıyla, bu nitelikteki münferit inşaatlara uygulanır. İskeleden çıkan malzeme müteahhide aittir.
3.18.4 İskelenin standardına ve iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine uygun olarak yapıldığı hususu, yapı denetim görevlisi ve yüklenici ile birlikte tutanağa bağlanacak ve bu tutanak idarenin onayına sunulacaktır. Ayrıca, iskele genel ve detay durumunu gösterecek şekilde CD ye aktarılacak ve bu CD tutanak ekine konulacaktır. Bu tutanak ve CD'nin ödeme evraklarına eklenmesi gerekmekte olup, bu hususlar yerine getirilmeden iskele bedeli ödenemez.
İNŞ-3.19 ALÜMİNYUM VE PVC DEN YAPILAN HER TÜRLÜ KAPI VE PENCERE DOĞRAMASININ SÖKÜLMESİ
3.19.1 PVC ve alüminyum pencere doğramasını yeniden kullanılabilecek şekilde itinalı olarak sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.19.2 Söküm yapılan kapı, pencere alanı m2 olarak ölçülür. Sökümden çıkan malzemeler idareye aittir.
3.19.3 Projesinde dış cephede görünen mevcut iki adet PVC pencere sökülecektir. 

İNŞ-3.20 PLASTİK DOĞRAMA İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (SERT PVC DOĞRAMA PROFİLLERİNDEN HER ÇEŞİT KAPI, PENCERE, KAPLAMA VE BENZERİ İMALAT)
3.20.1 İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre yapılan sert PVC profillerden plastik doğramalar ve aksesuarları ve cam çıtaları her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı, yüzeyleri pürüzsüz olmalıdır. PVC den mamul ana profil (Standardına göre et kalınlığı sınıfı "A" olan ve görünür yüzeylerdeki et kalınlığı 2,8 mm, görünmeyen yüzeylerde ise 2,5 mm olmalıdır.) kesitlerinde gerek ısı gerekse ses izolasyonu ve ayrıca su tahliyesini hızlandıracak şekilde tasarlanmış ön odacık sistemi olacaktır. Metal takviye profilleri ile ana profillerin (kasa, kanat, orta kayıt) gerekli mukavemeti sağlanacaktır. Metal takviye profilleri, sıcak daldırma metodu ile yapılmış galvanizle pasa karşı korunmuş, sacdan U veya kutu profillerdir. Her iki halde de sac kalınlığı kasa ve kanatlarda 1,5 mm'den fazla orta kayıtda da 2 mm den fazla olmayacaktır. (Ancak çok geniş kayıt ve kanatlarda yapılan hesaplama sonucu atalet momenti yukarıda belirtilen sac kalınlıklarından yüksek çıkarsa çıkan sonuca uyumlu kalınlıkta sac kullanılmalıdır.) Metal takviyeli PVC profiller plastik köşe kaynağı, vida, kanat bağlaması vesair imkanlarla birleştirilerek yardımcı doğrama profilleri, levhalar ve diğer profiller yardımı ile her çeşit pencere doğraması, kapı, camekan ve benzeri imalat yapılır. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak kanat aralıkları iki sıra EPDM kauçuk contalarla izole edilecektir. Her cins ve kalınlıklardaki camın takılması, cam çıtaları yardımı ile olur. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak cam tespiti conta, mastik ve diğer usullerle sağlanacaktır. Her pencere kanat çerçevesi (doğraması) doğrama kasasına en az 2 (iki) ) kapı kanat çerçevesi ise en az 3 (üç)menteşe ile tespit edilir. Menteşeler kanadın ayarlı çalışmasını sağlayacak mukavemette ve dizaynında olacaktır. Plastik doğrama kasa ve kanat bileşimleri 45 derece kesilerek imalatı yapılan plastik doğramanın kargir aksama, kenet ve dübellerle gerektiğinde demir konstrüksiyona (kör kasa) paslanmaz vida kullanılarak bu iş için geliştirilmiş makinelerle kaynatılmak suretiyle tespiti yapılacaktır. Su, hava, ses geçirmeyecek şekilde sızdırmazlığın sağlanması, kanat aralıklarında izolasyonu sağlayacak contaların sisteme uygun olarak yerlerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. 3.20.2 Yalnız sert PVC plastik doğrama malzemesi, EPDM kauçuk conta, silikon esaslı macun, tespit vidaları, birleşim parçaları, profil içinde bulunan takviyeler birlikte tartılır. İdare lüzum gördüğü takdirde proje boyutları üzerinden, profillerin tablodaki ağırlıklarına göre tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde tablolara nazaran %7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. Tablodaki ağırlıklara nazaran tartı neticesi bulunan ağırlığın az olması halinde, yapılan imalatın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır. Detay projelerinde gerek plastik profillerin, gerekse metal takviye profillerinin metre ağırlıkları ile bağlantı elemanlarının birim ağırlıkları belirtilecektir.
3.20.3 Madeni aksamın yerine takılması bedeli doğrama fiyatlarına dâhildir. Plastik doğrama aksesuarı (ispanyolet, menteşe, kilit ve ilaveleri, vasistas makas ve çarpmaları, pivot menteşeler, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları vb.) tartıya dâhil edilmez. Bedelleri varsa kendi rayicinden yoksa yetkili makamlarca tasdikli fatura bedeline %25 müteahhit genel giderleri ve karı ilave edilerek ödenir.
3.20.4 Tüm ana profiller ile ilave profiller, pencere kapalı iken görülmeyen ve dikkat çekmeyen bir yerde, en az 1 m aralıklarla okunaklı ve görünür şekilde profil uzunluğu boyunca işaretlenmelidir. Ana profiller ile ilave profillerin işaretlenmesi en az aşağıdaki bilgileri içermelidir.
-İmalatçının adı veya ticari markası,
-Bu standardın işaret ve numarası (TS 5358 EN 12608 şeklinde),
-Et kalınlığı sınıfı,
-İzlenebilirliği sağlamak için yeterli olabilecek imalat kodu (örneğin; tarih vb.)
3.20.5 Dış cephe projesinde gösterilen 50X50cm. ölçüsünde dört adet vasistas pencere imalatı ve montajı yapılacaktır. Pencereler yukarıdan aşağıya doğru ve içe açılacak şekilde imal edilecektir.
3.20.6 Uygulama esnasında diğer pencereler ile oluşabilecek yükseklik farkı sorunu yapı denetim görevlisinin onayı ile giderilecektir.


İNŞ-3.21 VASİSTAS İSPANYOLET TAKIMININ YERİNE TAKILMASI (KOL, MAKAS DAHİL)
3.21.1 Takılacak olan dört adet PVC doğramadan imal edilmiş pencerenin teknik özelliklerine uygun kol ve makas takımı dahil vasistas ispanyolet takımı temini ve montajı işini kapsar.
İNŞ-3.22 AYARLI MENTEŞE (ÇİFT) PLASTİK KAPLAMALININ YERİNE TAKILMASI)
3.22.1 Takılacak olan PVC doğramadan imal edilmiş dört adet pencereye teknik özelliklerine uygun plastik kaplamalı ayarlı menteşe (çift) takılması işini kapsar.
İNŞ-3.23 ISI YALITIMSIZ ALÜMİNYUM DOĞRAMADAN KAPI İMALATI YAPILMASI VE YERİNE TAKILMASI (90X210cm.)
3.23.1 Projesinde ölçüsü ve detayları gösterilmiş olan ısı yalıtımsız alüminyum doğramadan imal iki adet kapının imalatı ve yerine monte edilmesi işini kapsar.
3.23.2 Taşıyıcı alüminyum doğrama profilleri (kasa, kayıt, kanat profilleri) naturel-mat eloksallı alüminyum profillerle; her türlü bir veya çift eksenli, normal açılır veya sürme vs. kapı kanadı ve kasasının v.b. fabrikada imali, her türlü montaj malzemeleri (epdm fitili , montajın yapılacağı yerle (kör kasa vs) doğrama arasında ısı, su, hava sızdırmazlığı yalıtımını sağlamak için PVC pestili (bitümlü folyo bant), montaj dübeli vs.) ile yerine takılması ve çalışır halde teslimi işi. işyerine nakli, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, iş yerinde yatay ve düşey taşıma giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.23.3 Sürgüler, vida, perçin, kapı altı fırçaları, hidrolik mekanizmalar, pivot mekanizmaları, sürme ve çift eksen mekanizmaları, 3 kavramalı ispanyolet takımı, gömme silindirli kapı kilidi, kapı kolu ve aksesuarları dahil olarak işler halde teslim edilecektir.
3.23.4 Taşıyıcı alüminyum profilleri statik hesaba göre gerekli mukavemeti sağlaması şartı ile 2 mm ( ± %10) et kalınlığında olacaktır. (Taşıyıcı özelliği olmayan cam çıtaları, T bini profilleri, adaptör profilleri, köşebentler vs. gibi tamamlayıcı profillerde bu şart aranmaz). Doğramaların köşe birleşimlerinde alüminyum profilden mamul köşe bağlama elemanı kullanılacak ve köşeler preslenmiş olacaktır.
İNŞ-3.24 SATEN ALÇILI VE ALÇIPANEL YÜZEYLERE ASTAR UYGULANARAK İKİ KAT SU BAZLI MAT BOYA YAPILMASI (İÇ CEPHE) 
3.24.1 Boyanacak yüzeyde temizlik yapıldıktan sonra, 0,150 kg su bazlı astar uygulanır, bunun üzerine istenilen renkte 0,100 kg 1.kat, 0,100 kg 2.kat su bazlı mat boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahildir.
3.24.2 Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler m2 olarak ölçülür. Tüm boşluklar düşülür. 
3.24.3 El-yüz yıkama yerinde yeni örülecek olan duvarın seramik kaplama yapılmayan yüzeyine saten sıva yapıldıktan sonra astar uygulanarak iki kat boya yapılacaktır. Kullanılacak olan boya fabrika üretimi olacaktır. İdarenin onayı alındıktan sonra uygulama yapılacaktır.
İNŞ-3.25 SATEN ALÇILI VE ALÇIPANEL YÜZEYLERE ASTAR UYGULANARAK İKİ KAT SENTETİK BOYA YAPILMASI (İÇ CEPHE)
3.25.1 Boyanacak yüzeyde; temizlik yapıldıktan 0,150 kg sentetik astar üzerine, istenilen renkte 0,110 kg 1.kat, 0,110 kg 2. kat sentetik boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve karı dahildir.
3.25.2 Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler m2 cinsinden ölçülür. Tüm boşluklar düşülür. Kullanılacak olan boya fabrika üretimi olacaktır. İdarenin onayı alındıktan sonra uygulama yapılacaktır.
İNŞ-3.26 BRÜT BETON, SIVALI VEYA ESKİ BOYALI YÜZEYLERE, ASTAR UYGULANARAK SİLİKON ESASLI SU BAZLI BOYA YAPILMASI (DIŞ CEPHE)
3.26.1 Boyanacak yüzeylerin zımpara kağıdı veya mozaik silme taşı ile düzeltilmesi, çapakların ve fazla grenli kısımların bertaraf edildikten sonra 0,150 kg astar sürülmesi, üzerine 1.katına 0,180 kg, 2.katına 0,120 kg isabet etmek üzere istenilen renkte silikon esaslı su bazlı boyanın fırça veya rulo ile yüzeye uygulanması için gerekli her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. 
3.26.2 Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler m2 olarak ölçülür. Tüm boşluklar düşülür. 3 m. den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.
3.26.3 Mimari projesinde ölçüleri verilen yapının dış cephesi boyanacaktır. Dış cephe boyasının rengi, RAL 6013 veya TVT X151 boya standardına uygun olacaktır. Kullanılacak olan boya fabrika üretimi olacak ve idarenin onayına sunulacaktır. Birinci kat boya ile ikinci kat boya yapı denetim görevlisinin eşliğinde uygulanacaktır. 
İNŞ-3.27 (30 X 30 CM) VEYA (33 X 33 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, RENKLİ SERAMİK YER KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE)
3.27.1 Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılardan arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, standart performanslı, kayma özelliği azaltılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (30 x 30 cm) veya (33 x 33 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, I.kalite, renkli seramik yer karosunun, mastar ve tesviyesine uygun olarak, 3 mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil yapılması işi. 
3.27.2 Kaplama yapılan yüzey ve varsa süpürgelik projesi üzerindeki ölçülere göre m² cinsinden hesaplanır.
3.27.3 Mimari projede gösterilen yerlerde (el yüz yıkama yeri, temiz su tesisatı geçmesi için projede gösterilen genişlikteki kısım) tesisat işleri ve şap işleri bitirildikten sonra yeni seramik kaplaması yapılacaktır. Yeni seramik yapılacak olan alana ve el yüz yıkama yerine yeni örülecek duvarların iç ve dış yüzeylerine de yapılan seramikten süpürgelik dönülecektir. Kullanılacak olan seramiğin rengi ve modeli için idareden onay alınacaktır. 
İNŞ-3.28 (20 X 25 CM) VEYA (20 X 30 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, BEYAZ SERAMİK DUVAR KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DUVAR KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE)
3.28.1 Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılardan arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, standart performanslı, kayma özelliği azaltılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (20 x 25 cm) veya (20 x 30 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, I. kalite, beyaz seramik duvar karosunun, mastarına uygun olarak, 3 mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahildir. 
3.28.2 Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerindeki ölçülere göre m² cinsinden hesaplanır.
3.28.3 Mimari projede gösterilen yerlerde (el yüz yıkama yerine projede gösterilen asma tavan yüksekliğine kadar) tesisat işleri ve şap işleri bitirildikten sonra yeni seramik kaplaması yapılacaktır. Yeni seramik yapılacak olan alana ve el yüz yıkama yerine yeni örülecek duvarların iç ve dış yüzeylerine de yapılan seramikten süpürgelik dönülecektir. Kullanılacak olan seramiğin rengi ve modeli için idareden onay alınacaktır. 
İNŞ-3.29 PVC VE ALÜMİNYUM DOĞRAMAYA PROFİL İLE 4+4 MM KALINLIKTA 12 MM ARA BOŞLUKLU ÇİFT CAMLI PENCERE ÜNİTESİ TAKILMASI
3.29.1 4+4 mm. kalınlıkta, 12 mm. ara boşluklu çift camlı pencere ünitesinin takılacağı yerin ölçüsüne göre hazırlanması, cam yuvasına takozların konulması ve camın yuvaya yerleştirilmesi, profil ve fitilinin yerine oturtulması, camlama takozları ile ünitenin dengelenmesi, profillerin birleşim yerlerine puntalama şeklinde nötral (asitsiz) silikon çekilmesi, inşaat yerinde yükleme, yatay düşey taşıma ve boşaltma, her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil yapılması işi. 
3.29.2 Projedeki ölçülere göre yapılacak olan dört adet PVC pencere ve iki adet alüminyum kapılar için cam takılan alanlar m² olarak hesaplanır. 
(SIHHİ TESİSAT GRUBU)
S.TES-3.1 ø 150 mm KORUGE KANALİZASYON BORUSU TEMİNİ VE DÖŞENMESİ
3.1.1 Projesinde gösterilen yerlerde mevcut rögar ile yeni yapılacak olan rögar arasına ø 150 mm koruge kanalizasyon borusunun temin edilmesi ve döşenmesidir.
3.1.2 Boru döşenirken gerekli eğim verilecek, altına ve üstüne kum serilecektir. Montaj ve ek parçaları dahildir. 
S.TES-3.2 50x60 CM KONSOLLU LAVABO AYAKLI TK. SIRLI SERAMİK EKSTRA SINIF LAVABOLAR 
3.2.1 Mahal listesinde ve projesinde belirtilen yerlere 50x60 cm ebatlarında, sabit sabunluklu, kendinden taşmalı, beyaz renkte 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işaretli, ayaklı lavaboların tüm tesisat ve montaj elemanları ile birlikte temini ve sızdırmazlığın sağlanarak yerine konulması işi.
3.2.2 Lavabolarda kırık ve çatlak olmayacaktır. Duvar ile birleşim yerlerine kararmayan silikon çekilecektir. Lavaboların montajı için gerekli her türlü malzeme ile inşaat yerindeki, yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, kayıplar, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.
S.TES-3.3 LAVABO TESİSATI GÖMME TİP BATARYALI 1.SINIF
3.3.1 Lavabo bataryası; pirinç malzemeden imal, çift girişli, kromajlı, lavabo üzerine monte edilebilir tip (kartal) olacaktır. Batarya TS EN 200, sifon TS-378/1 standartlarından bir veya bir kaçına sahip olacaktır.
3.3.2 Lavaboya montaj için orijinal alt bağlantı parçası, ara musluk, contası, vidası ve ikişer adet bükülebilir örgülü rekorlu hortumu ile komple olarak temini ve yerine monte edilmesi işi. 
3.3.3 Adı geçen lavabolar ile birlikte kullanılmak üzere pirinçten kromajlı veya plastik esaslı (acetal copolymer) kalite belgeli, 15 mm'lik musluğu ve rozeti veya bataryası sökülüp temizlenebilir tipte, 6 cm. koku fermetürlü en az 16 cm. uzatma parçalı ve rozeti, pirinçten kromajlı veya sert plastik esaslı, sökülüp temizlenebilen en az 80°C sıcaklığa ve asitlere dayanıklı 32 mm. sıkışmalı lavabo sifonu ve pis su borusuna bağlantı adaptörü ile birlikte işyerinde temini, montajı ve işler halde teslimi. 
S.TES-3.4 AYNA 40X60 CM (KRİSTAL CAM)
3.4.1 Cam kalınlığı 5 mm, ayna kenarı rodajlı, ayna üzerinde şeritler olduğunda, şeritler bizoteli olacaktır. Duvara bağlantı vidaları pirinç malzemeden ve minimum 5 mikron nikel kaplamalı veya paslanmaz çelikten olacaktır. Ayna duvar askısı vida ve dübeller ile duvarda yerine montajı. Aynalar 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak, CE uygunluk işareti ile piyasaya arz edilmiş olacaktır.
3.4.2 Aynalar duvara monte edilirken silikon kullanılmayacaktır.
S.TES-3.5 UZUN MUSLUK 1/2" (SÜZGEÇLİ ROZET DAHİL)
3.5.1 Tuvaletlerde kullanıma uygun, ½” ölçüsünde, kromajlı, TS EN 200 standardına uygun musluğun temini, gerekli tüm montaj elemanları ve aynaları ile birlikte yerine takılması işi.
3.5.2 Uzun muslukların gövdesinde çatlak, delik, ezik, çapak ve döküm hatası olmayacaktır. 
S.TES-3.6 YER SÜZGECİ SERT PLASTİK 15X15 cm
3.6.1 Pik dökümden, kendinden koku fermetürlü, ızgaralı ve temizleme tapalı yer süzgecinin işyerinde temini ve yerine montajı. 
S.TES-3.7 DEMONT.DÖKME DİLİMLİ KOLONLU RADYATÖR 221/800 mm.
3.7.1 Duvar örülecek alanda bulunan ve projede gösterilen iki adet radyatörün itinalı bir şekilde sökülerek yeniden montaj edilmek üzere istiflenmesi işi.
3.7.2 Radyatörler söküldükten sonra tesisat borusuna kör tapa takılarak sızdırmazlık sağlanacaktır. 
S.TES-3.8 MONT.DÖKME DİLİMLİ KOLONLU RADYATÖR 221/800 mm.
3.8.1 Duvar örülecek alanda bulunan ve demontajı yapılan iki adet radyatörün itinalı bir şekilde yeniden montajının yapılması işi.
3.8.2 Radyatörler söküldükten sonra oluşabilecek hasarlar yüklenici tarafından karşılanacaktır. Dört adet ½” köşe radyatör vanası ve montaj aparatı yenilenecektir. 
S.TES-3.9 TEMİZ SU TESİSATI ÇEKİLMESİ 
3.9.1 El-yüz yıkama yerine projede belirtilen şekilde temiz su tesisatının çekilmesi maksadıyla, aşağıda belirtilen sıhhi tesisat malzemelerinin ve gerekli bağlantı parçalarının temini, bağlantılarının yapılması ve sızdırmazlığının kontrol edilerek işler halde teslimi. 

PN20 polipropilen (PPRC) temiz su borusu 1/2" (bina içinde) (boru montaj malzemesi dahil), PN20 polipropilen (PPRC) temiz su borusu 1" (bina içinde) (boru montaj malzemesi dahil), PN.20 polipropilen (PPRC) temiz su borusu 2" (bina içinde) (boru montaj malzemesi dahil), polietilen (kangal) basınçlı boru.(10 atm.) ø 50 mm. (boru montaj malzemesi dahil), küresel vana (Pirinç,Teflon Contalı) 32 Ø mm., küresel vana (Pirinç, Teflon Contalı) 50 Ø mm.
3.9.2 Kullanılacak malzemeler; DIN 8077- 8078’e uygun, polipropilen (PPR- C), Tip; 3 ten mamül ve Sağlık Bakanlığından içme suyu .borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş olacaktır. Boruların işyerinde temini, projesine uygun olarak kesilmesi, fizyoterm kaynak makinası ile bağlantı parçalarının boru uçlarına 260 °C sıcaklıkta sıkılarak kaynak edilmesi. (Kaynak için her türlü malzeme ve işçilik dahil.) contalı vb. montaj elemanları ile komple olacak ve kırık çatlak olmayacaktır. 
3.9.3 Kullanılacak küresel vanalar; temiz su tesisatında kullanılmaya uygun, pirinçten kesici elemanlı TSE kalite uygunluk belgeli, pik karbonlu çelik veya paslanmaz çelikten, vidalı veya flanşlı, geçişe bir küre ile kumanda edilen, elle açılıp kapama düzenli olacaktır.
3.9.4 İnşaat yerindeki, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.
S.TES-3.10 PİRİNÇ KROMAJLI SIVI SABUNLUK TEMİNİ VE YERİNE TAKILMASI
3.10.1 Pirinçten imal edilmiş kromaj kaplı sıvı sabunluğun temini ve her lavaboya bir adet olacak şekilde montajı ve işler halde teslimi işini kapsamaktadır. 
3.10.2 Her türlü işçilik, malzeme ve kayıpları, makine, araç gereç ile inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma yükleniciye aittir.

(ELEKTRİK GRUBU)
ELK-3.1 BİNA DIŞI ELEKTRİK TESİSAT İŞLERİ
3.1.1 Yemekhane binası çatısındaki gizli dere içerisinden giden mevcut dış aydınlatma hattının ve aydınlatma armatürlerinin yerinden sökülmesi, sökülen malzemeler kullanılmak suretiyle projede belirtildiği şekilde asma tavan üzerinden geçirilerek yeniden bina içerisine çekilmesi ve işler halde teslimi işi. 
ELK-3.2 BİNA İÇİ ELEKTRİK TESİSAT İŞLERİ
3.2.1 Bina içinde bulunan sıva üstü prizlere gelen elektrik tesisatının iptal edilmesi, kabloların asma tavan üzerinden geçirilmesi, asma tavanın altından itibaren sıva üstü kablo kanalları ile taşınması, tesisat elemanlarının yenilenmesi, aşağıda belirtilen elektrik malzemelerinin temini, gerekli montaj elemanları ve ek parçalarıyla birlikte projeye uygun şekilde bağlantılarının yapılarak işler halde teslim edilmesi işi.
3x2,5mm2 N2XH Kablo, TS 5018-1 EN 60898-1 standardına uygun Anahtarlı Otomatik Sigorta (benmarilere gidenler gecikmeli, prizlere gidenler gecikmesiz) 25 A. (6KA), 16x32mm. Kablo Kanalı ve Ek parçaları, Sıva Üstü Topraklı Priz, 
3.2.2 Kablolar ve kablo kanalları halojen-free (alev iletmeyen) olacaktır.
3.2.3 Tesisatta kullanılacak kabloların tamamı bakır kablo olacaktır. Kablo bağlantıları yapılırken faz iletkenleri kahverengi, siyah veya gri, nötr iletkeni açık mavi ve toprak iletkeni sarı-yeşil seçilecektir. Kullanılacak malzemeler yapı denetim görevlisinin onayını müteakip monte edilecektir.
3.2.4 Her benmariye projeye uygun ayrı bir hat çekilecektir. Prizler için çekilecek sorti hatları kablo kanalı içerisine alınacak ve asma tavan üzerinden geçirilecektir.
3.2.5 Kablo kanalları 16x32mm boyutunda, ek modüller (sonlandırma, birleştirme, iç-dış-değişken bükey, T dirsek ve dağıtım buat parçaları) ve montaj için gerekli parçalar (cıvata, vida, somun, dübel vs.) ile bütün olarak temin edilecek ve açıkta kablo kalmayacak şekilde yapılacaktır.
3.2.6 Mevcut durumdaki sigorta panosu kullanılmak suretiyle benmari ve prizleri besleyen otomatik sigortalar sökülerek projesine uygun olarak yenilenecektir. Her benmariye bir sigorta, prizler için ise iki sorti hattı çekilecektir. Pano içine elektrik dağıtım şeması eklenecektir.
4.NUMUNE ALMA : 
4.1 İnşaatın bünyesine/imalata girecek her türlü malzemenin birinci sınıf olması, idare tarafından beğenilmesi ve açıklandığı şekilde kontrolden geçmesi esastır. İdare, imalat kaleminin özelliğine göre hangi imalat içinde malzeme seçimi yapacağını yer teslimini müteakip belirler ve işin aciliyetine göre ve/veya şifahi olarak yükleniciye bildirir. İdare tarafından, yer teslimi ile birlikte, özellik arz eden imalat için, yükleniciden numune seçimi istenmesi halinde, imalattan yeteri kadar süre önce, imalatın özelliğine uygun olarak seçilmiş malzeme numunelerini (3 veya daha fazla) idareye sunacak ve idarenin onayını alacaktır. 
4.2 Kontrol personelince uygunluğu belirlenen malzemelerin gerekli belgelere (TSE, TSEK v.b. muadili belgelerden herhangi birisine veya birkaçına) ve teknik yeterliliğe sahip olması durumunda, yüklenici firmaya, seçilen numuneler yazıyla veya işin ivediliğine binaen öncelikle şifahen bildirilecektir. Sunulan malzemelerin hiçbirinin uygun olmaması halinde yüklenici, yeniden üç veya daha fazla numuneyi gecikmeksizin idare onayına sunacaktır.
5. DENETİM VE MUAYENE METOTLARI:
5.1 Yapılacak iş için % 100 (yüzde yüz) göz muayenesi uygulanacaktır. Malzemelerin kırık, paslı, çatlak, eski vs. olup olmadığına bakılacaktır.
5.2 Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasardan yüklenici sorumludur. 
5.3 Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici firma tarafından temin edilecektir. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yüklenici firmaya ait olacaktır.
5.4 Yüklenici firma muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde, muayene raporu yüklenici firma tarafından da aynen kabul etmiş sayılacaktır.
6. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME: 
6.1 Malzemelerin taşınma esnasında dış etkenlerden ve hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde korunması yükleniciye aittir.
6.2 Kullanılacak malzemelerin piyasa teamülü orijinal, kullanılmamış ve yeni olması esastır.
6.3 Kullanılacak malzemelerin üzerinde kalite standardını ve özelliğini belirten etiket veya açıklayıcı yazı olacaktır.
7. GARANTİ ŞARTLARI:
7.1 Kullanılacak malzemelerin garanti süresi, yapılacak olan sözleşme kapsamında en az 2 (iki) yıl olacaktır. Yüklenici tarafından yapılacak olan iş için, 2 (iki) yıl süreli olarak garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti süresince her türlü eksiklikler yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. 
7.2 Garanti süresi boyunca üretim koşullarından dolayı oluşabilecek hasar ve bakımlar için yüklenicinin kusuru giderememesi durumunda idarenin belirleyeceği tüzel kişilik tarafından yapılan onarım bedeli yüklenicinin teminatından kesilecektir. 


NOT: FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEGERLENDİRİLMEYE ALINMAYACAKTIR.
 İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)