4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1 Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
4.1.1.1 Gerçek kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ilgili meslek odasından ve ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgili meslek odasına ve ticaret ve/veya sanayi odasına kayıtlı olduğunu gösterir belgeler,
4.1.1.2 Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ilgili meslek odasından ve ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin ilgili meslek odasına ve ticaret ve/veya sanayi odasına kayıtlı olduğunu gösterir belgeler,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.2.1 Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2 Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin % 10 undan, az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı gösteren banka referans mektubu,
Bu kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.
4.2.2. Bilanço veya eşdeğer belgeler;
İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait;
a) Yıl sonu bilançosunun ve bilançonun gerekli görülen bölümleri,
b) (a) bendinde belirtilen belgelere eşdeğer belgeler,
a ve b bendinde sayılan belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Adayın veya isteklinin sunduğu bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması,
ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile yıllara yaygın inşaat hakediş gelirlerinin gösterilmesi gerekir.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Serbest meslek erbabı tarafından sunulan, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.
Aday veya isteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve yukarıda belirtilen gerekli kriterleri sağlaması zorunludur.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosunun,
b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların,
Aday veya isteklinin yukarıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir. Serbest meslek erbabının iş hacmi serbest meslek kazanç defteri özeti ile belgelendirilir.
Taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarını tevsik etmek üzere; hizmet işleri ile ilgili fatura örnekleri ya da bu örneklerin noter, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı suretleri sunulur.
İş hacmini gösteren belgelere ilişkin kriterler aşağıdaki esaslara göre belirlenir:
Toplam cironun teklif edilen bedelin % 30’undan, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin % 20’sinden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Gelir tablosunun veya serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
İş ortaklığı olarak ihaleye katılan aday ve isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. 6235 sayılı TMMOB Kanunu, 4958 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Tescile Konu Olan Harita ve Planların Kontrolü Hakkında Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerince aday ve isteklilerin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren harita mühendislik hizmetleriyle ilgili meslek odasından, ilk ilan tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış tescil belgesini sunması zorunludur.
4.3.2. Aday ve isteklilerden; yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;
İlk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son on beş yıl içinde kamu veya özel sektörde tek sözleşmeye dayalı olarak; sözleşme bedelinin en az %70’i oranında kusursuz olarak gerçekleştirdiği ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak iş deneyimini gösteren belgelerden; İstekli tarafından teklif edilen bedelin % 30’ından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini göstereninin sunulması zorunludur.
4.3.3. Personel Durumuna İlişkin Belgeler;
İhale konusu işin niteliğine göre istenilen teknik personelin niteliği, sayısı ve benzer iş deneyim süreleri aşağıdaki tabloda belirtilmektedir.
Pozisyon Meslek Unvanı Adet Asgari Mesleki Deneyim Asgari Benzer İş Deneyim
Süresi (Yıl) Süresi (Yıl)
Proje Sorumlu Harita Mühendisi 1 5 2
Mühendisi
Harita Teknikeri/ Harita Teknikeri/ 2 2 1
Teknisyeni Teknisyeni
Ayrıca, aday veya isteklinin organizasyon yapısına ilişkin bilgi ve belgeler ile kendisi veya yönetici kadrosunun, teknik personelin eğitimini gösteren diploma veya mezuniyet belgesi ve toplam deneyim süresini gösteren ilgili meslek odası üye kayıt belgesi ve/veya hizmet çizelgesi ile özgeçmiş belgelerini sunmaları zorunludur.
İmarlı saha bulunan işlerde İstekli, yukarıdaki personele ilave olarak en az 5 yıl tecrübeli ve yeterli karne grubuna sahip bir Şehir Plancısını bünyesinde çalıştıracaktır. Bu iş için görev alacak Şehir Plancısı eğer isteklinin bünyesinde istihdam edilmiyorsa istekli en az 5 yıl tecrübeli ve yeterli karne grubuna sahip bir Şehir Plancısından taahhütname alacak ve taahhütnameyi ihalenin üzerinde kalması halinde sözleşme imzalanmadan önce İdareye verecektir. Şayet İstekli imar planı işlerini alt yüklenici kullanarak yaptıracaksa bu durumda imar planı hazırlanması işlerini, kayıtlı olduğu oda belgesine sahip Yetkili Serbest Şehirci veya Serbest Şehircilik Bürosu olarak faaliyet gösteren bir alt yükleniciye yaptırabilecektir.
4.3.4. Makine ve Teçhizata İlişkin Belgeler;
İhale konusu işin yerine getirilmesi için gerekli görülen makine, teçhizat ve diğer ekipman:
İhale konusu işin yerine getirilmesi için gerekli görülen makine, teçhizat ve diğer ekipman:
1 adet standart sapması 10 cc. veya daha hassas elektronik takeometre ve bunlara ait yeterli sayıda ek donanım (reflektör,v.b.)
1 Set (2 adet) çift frekanslı Real Time Kinematik alım için yeterli teknik özellikte ve CORS uyumlu GPS alıcısı ve bunlara ait yeterli sayıda donanım
- 1 adet lisanslı harita çizim programı
- 2 adet bilgisayar
- 1 adet ekip otosu
Adayın veya isteklinin kendi malı olan makine, teçhizat ve diğer ekipman; ruhsat, demirbaş veya amortisman defterinde kayıtlı olduğuna dair noter tespit tutanağı ya da yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu ile tevsik edilir.
İş ortaklığında makine, teçhizat ve ekipman ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından sağlanabilir.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1. 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında şeritvari olarak yapılan; (enerji iletim hatları, otoyol, devlet yolu veya il yolu, demiryolu, doğalgaz boru hattı, sulama kanalı v.b) projelerine ilişkin kamulaştırma mühendislik hizmetleri işleridir. Bu işler ayrı ayrı benzer iş olarak kabul edilecektir.
5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7- İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 50,00 TL Türk Lirası karşılığı Doküman bedelini İdaremiz hesabı olan Vakıflar Bankası Isparta Şubesi TR79 0001 5001 5800 7260 9562 18 nolu hesaba yatırarak banka dekontu ile birlikte Satınalma ve Ticaret Şefliğinden (CD halinde) satın alınabilir.
İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür. Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, posta masrafı dahil 60,00 TL (Türk Lirası) doküman bedelini Vakıflar Bankası Isparta Şubesi TR79 0001 5001 5800 7260 9562 18 nolu hesaba yatırmak zorundadır. Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler, ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan fask numarasına veya yazılı olarak idareye en az beş gün önce göndermek zorundadır. İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla gönderilecektir. İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Dokümanın postaya verildiği tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8-Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar TEİAŞ 7. İLETİM TESİS VE İŞLETME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ/ ISPARTA- Muhaberat Servisi adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9-İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.
10-İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
12- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
|